Кандидати за Право 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Кандидати за Право 2009-2010
Човекът под "неангажираща" имаше предвид "широкопрофилна" - тоест че не затваря в тесни рамки на професионална реализация.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Принципно си прав относно това, че с тази специалност можеш да се реализираш и в държавния, и в частния сектор, но на практика в частния сектор е истината. Има я и тази подробност, че съдиите и прокурорите след петата година стават несменяеми, а нотариусите са ограничен брой. Адвокатите пък са много и вече утвърдени, така че и там е дълга история... Теоретично си прав, но на практика нещата не са чак толкова розови.
P.S. Фениксе, виж, че съм реалист относно своята специалност
P.S. Фениксе, виж, че съм реалист относно своята специалност
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хм, реалист си за твоята специалност и аз съм реалист за нея, именно заради това няма да я записвам, щото не ме влече изобщо този сектор! Но.. на теб ти харесва, значи ще се развиваш!
Рокфелер, приемам извиненията!
Рокфелер, приемам извиненията!
- slvn
- В началото бе словото
ееее, да му се не види! тъкмо се надъхах да защитавам ЮФScorpion написа:Човекът под "неангажираща" имаше предвид "широкопрофилна" - тоест че не затваря в тесни рамки на професионална реализация.
Imfuckinpossible is nothing... =]
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Същата работа! Аз искам право, защото това ме влече от много време... Упорита съм, имам "огромна" уста, умея да споря и мисля, че притежавам достатъчно качества, за да практикувам професия от тази област.ROKFELER написа:Аз искам точно право,защото колкото и странно да звучи,според мен това е най-неангажиращата професия.Дава ти добра основа,чрез която можеш да се доусъвършенстваш и в други области и съответно да развиваш еднакво успешнп както в държавния,така и в частния сектор![]()
![]()
![]()
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Такам...аз още от 8 клас си навих на пръста, че след 12 клас ще кандидатствам журналистика или право/странно за човек, записал се да учи в гимназия по икономика
/ Но честно казано не знаех кое искам повече, не всъщност знаех, исках си журналистиката, но поради ред причини в 11 клас реших, че това не е за мен и че ще кандидатствам право. Просто от 8 клас насам винаги съм си представяла да стана или журналист, или адвокат, нищо друго, нещо като мечта ми е.
Дали имам необходимите качества, не знам, това времето ще покаже, ако ме приемат да следвам право, разбира се
Ако не...show must go on...
Ще сменяваме мечтите.

Дали имам необходимите качества, не знам, това времето ще покаже, ако ме приемат да следвам право, разбира се
- Advocate
- Драскач
То ,ако ставаше само с това ,че "всеки" си мисли че може да спори ,дори за неща които не разбира (просто за да изрази позиция) и с "голяма уста" , доста хора щяха да са в ЮФ.Упоритост - да , определено трябва.Но със спорове и "голяма уста" не се става добър юрист.Green`L.K. написа:Същата работа! Аз искам право, защото това ме влече от много време... Упорита съм, имам "огромна" уста, умея да споря и мисля, че притежавам достатъчно качества, за да практикувам професия от тази област.ROKFELER написа:Аз искам точно право,защото колкото и странно да звучи,според мен това е най-неангажиращата професия.Дава ти добра основа,чрез която можеш да се доусъвършенстваш и в други области и съответно да развиваш еднакво успешнп както в държавния,така и в частния сектор![]()
![]()
![]()
Salus populi suprema lex
Така е - трябва много психология , желязна логика, добра памет за правила и закони и умение да се извърта гледната точка към един и същи въпрос спрямо желания резултат.Advocate написа:То ,ако ставаше само с това ,че "всеки" си мисли че може да спори ,дори за неща които не разбира (просто за да изрази позиция) и с "голяма уста" , доста хора щяха да са в ЮФ.Упоритост - да , определено трябва.Но със спорове и "голяма уста" не се става добър юрист.Green`L.K. написа:Същата работа! Аз искам право, защото това ме влече от много време... Упорита съм, имам "огромна" уста, умея да споря и мисля, че притежавам достатъчно качества, за да практикувам професия от тази област.ROKFELER написа:Аз искам точно право,защото колкото и странно да звучи,според мен това е най-неангажиращата професия.Дава ти добра основа,чрез която можеш да се доусъвършенстваш и в други области и съответно да развиваш еднакво успешнп както в държавния,така и в частния сектор![]()
![]()
![]()
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Синковци и дъщи, това да не ви е "Али Макбил" или "Адвокатите от Бостън"

-
elano
- В началото бе словото
- Специалност: nqma
- Адрес в галерията на СУ: bbbc
iskam da popitam ne6to.v4era se zapisax za izpitite v su no dnes kato proverix v personalna informaciq ni6to ne mi izliza.svetnete me da ne e stanala nqkakva gre6ka 
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Какво по-точно искаш да излезе ? 
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
Има време
аз на 25 се записах и също няма нищо... Явно докато ги пратят в информационния център минава доста време или пък ги пращат накуп всички документи 
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
Иска да му излезнат специалноститеlacuna_coil написа:Какво по-точно искаш да излезе ?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Персоналната информация ще бъде ъпдейтната едва след като приключи записването на всички кандидатстуденти. Доколкото знам то е до събота, значи по средата на другата седмица някъде можете да очаквате да си видите страничките.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.