Прехвърляне от друг ВУЗ
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Прехвърляне от друг ВУЗ
Здравейте!Изчетох внимателно всичко,писано във форума по темата,но имам някои въпроси и моля да ми помогнете.Уча в друг ВУЗ и искам да се прехвърля в СУ.Миналата година кандидатствах в СУ но ме приеха в специалност която не харесах, и се записах в друг ВУЗ-икономически.Не съм удовлетворена,но и не желая отново да се явявам на кандидат-студентски изпити,затова отрано ви питам:
1.Само в 1 факлутет ли можеш да кандидатстваш,ако искаш да се прехвърлиш?
2.Какво става,ако не удовлетворят молбата ти за прехвърляне?
Предварително благодаря!!!
1.Само в 1 факлутет ли можеш да кандидатстваш,ако искаш да се прехвърлиш?
2.Какво става,ако не удовлетворят молбата ти за прехвърляне?
Предварително благодаря!!!
-
Mimi
Какво точно учиш?
Съветът ми е да отидеш и да зададеш въпроса си в
стдел Студенти на съответния факултет,където се изучава твоята спецалност,тъй като всеки факултет си има своя политика.В Юридическия например е разрешено прехвърляне само от Великотърновския университет/вътрешно(т.е.от друга специалност).От друга страна има и хора,учили в УНСС,които са се прехвърлили,но във Философския факултет.
Иначе прехвърлянето е разрешено до 2ри курс вкл.(но според мен,не пробваш ли 1ви курс,шансовете ти намаляват).И то само,ако си полагала изпитите,изисквани за желаната от теб специалност(може и предишна година).Иска се и висок успех,особено ако специалността е търсена.
Е ,успех с амбициите,както виждаш съвсем не е лесно,но пък доста хора се справят:)
Съветът ми е да отидеш и да зададеш въпроса си в
стдел Студенти на съответния факултет,където се изучава твоята спецалност,тъй като всеки факултет си има своя политика.В Юридическия например е разрешено прехвърляне само от Великотърновския университет/вътрешно(т.е.от друга специалност).От друга страна има и хора,учили в УНСС,които са се прехвърлили,но във Философския факултет.
Иначе прехвърлянето е разрешено до 2ри курс вкл.(но според мен,не пробваш ли 1ви курс,шансовете ти намаляват).И то само,ако си полагала изпитите,изисквани за желаната от теб специалност(може и предишна година).Иска се и висок успех,особено ако специалността е търсена.
Е ,успех с амбициите,както виждаш съвсем не е лесно,но пък доста хора се справят:)
-
Mimi
Кандидатствах с история български и английски.Издържах всички изпити,но на първо класиране стигнах до българска филология и не се записах,защото прецених че няма да стигна до МО на второ класиране.Сега ми се струва че не постъпих правилно.Имам ли въобще шанс за прехвърляне след като не уча във ВТУ?Какво ще стане,ако не ме одобрят?
Имам следния въпрос..Човек,който учи счетоводство и контрол може ли да се премести в СУ,като се има предвид че там тази спциалност в стопанския факултет я няма-има само чиста икономика и стопанско управление.Държани са изпити по история и тест по български език за да е приет счетоводство и контрол в Търновски.Та изобщо има ли специалност,в която този човек може да се прехвърли в СУ без да държи никакви изпити и да си продължи ученето(сега е 2ри курс)..
Някой да има представа как стоят нещатат по този въпрос,важно е?!!
Някой да има представа как стоят нещатат по този въпрос,важно е?!!
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!