Облекло за изпит?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор

За изпит....

обличам се по-официално
52
31%
обличам се секси
5
3%
обличам дрехи, удобни за криене на пищови
9
5%
обличам се както винаги
88
53%
обличам каквото хвана
12
7%

Общо гласове: 166

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Облекло за изпит?

Мнение от ники »

И аз се обличам малко по спретнато. По принцип излизам с първото нещо, което ми попадне, ама за изпит просто слагам една ризка. Иначе впечатлението, което правиш с външния си вид и държанието си според мен е страшно важно на устен изпит. Костюм чак не бих сложил, защото ще изглежда твърде престорено, ама по джапанки ще ме е срам да ида. Най-малкото до тоя момент не съм видял преподавател във факултета, който да не се облича официално.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Мила написа:Мили деца,
замислете се в коя година и в коя част на света живеем. Това би трябвало да ви даде горе-долу ясна представа, кое в облеклото е прието и кое - не.
Не, не се обличам по-специално за изпит. Просто избягвам ненужните аксесоари и грима (да чакам три часа за изпит и да вляза със размазана спирала - страшно впечатление,мдам). По-важни от стила на дрехите са ми това да са чисти и изгладени, както и личната хигиена.

За безумно смешни намирам:
- 20 годишни пикли, които се обличат за лекции като за посещение при Английската кралица
- 20 годишни льольовци, които за лекции обличат костюмите си от бала. Ама от друга страна, поне правят икономии. :mrgreen:
- "изтупването" за изпит - цяла година се носиш с дънки и тениски, а на изпит отиваш облечен като за сватба или погребение? Страшна логика, думи нямам.
- А, да, момиченцата, прекалили с гледането на "Грозната Бети" и/или Али Макбийл ;), които гледат да са хем 'модерн', хем "официални"... т.е. да изглеждат така, все едно Тръмп ей сега ще влезе в Ректората и точно тях ще направи шефове на Тръмп България... Само дето това няма да се случи, а "аутфитите" им (да не кажа ансамбълчета :mrgreen: ) изглеждат като тъпа, кофти, жалка имитация на някое тъпо, жалко списание. Или тъп, жалък сериал.

Слезте на земята, моля ви и спрете. Спрете да се правите на по-възрастни. Има достатъчно време да порастнете, да работите на места, които изискват дрес код и официално облекло. Сега се радвайте на дънките и тениските си. Защото единственото по-смешно нещо от 20-годишен костюмар е 45-годишен чичко с бял панталон и тениска DE PUTA MADRE...

П.С.
димажче, няма какво да се сърдиш факт е, че в ЮФ (и ФЖМК) твърде много хора се вземат твърде насериозно. И пропускат забавната част от следването, но това си е техен проблем.
Категорично не съм съгласен с нито една твоя дума. Човек трябва да показва уважение.....
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Що пък ви влезе в главите идеята, че когато си с анцуг и джапанки не може да си спретнат. Иначе мислим много космополитно ама като стане въпрос за облекло реагираме адски стереотипно а димаж !?! Ти чисто и просто дискриминираш хората според облеклото им. Това не е ли остаряло и вече ненужно схващане според тебе? Въпросът е риторичен, не отговаряй.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ми аз пък имах един съучник, дето как един ден в училище не го видях да се появи облечен с нещо, различно от анцуг.
Не, не го дискриминирам, освен ако вече и личното отношение не се смята за дискриминация. Просто ми прави лошо впечатление. Друг е въпросът, че това момче така или иначе не го харесвах никак... :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

А къде е цялото уважение,ако аз отида спретнат в костюм и отпреде ми застане професор,който е бил и депутат и не знам си какъв още облечен в дънки,спортно якенце и започне да ти пуши в лицето.
Всъщност изобщо не ми пука,въпреки че ми се случи миналата година ... неприятно е това да ти се пуши в лицето,но пък какво ... човекът е решил така да дойде,така да се облече,така да си проведе изпита,значи и аз ако отида по джапанки,бермуди и потник няма да има против.
Съгласен съм с Мила,макар че не виждам нищо лошо като стана на 45 да си нося спортни дрехи. :mrgreen:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Костюмчето винаги помага! Дори и абитурентското отначало. Жалко, че вече не ми става! :P Показва много работи... Просто консервативна дреха, която демонстрира начин на живот, на мислене и отношение...
Доста преподаватели го имат предвид, дори да не си го признават. :wink:
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

allshallperish написа:Киро, ти би ли отишъл с ризницата на изпит :mrgreen:
да само да си я довърша, смятай ще мега якото и то не само на изпит бих отишъл с нея :)
My will be done!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

gogigagagagigo написа:
да само да си я довърша, смятай ще мега якото и то не само на изпит бих отишъл с нея :)
Евала :JC_banger:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

HeyGod написа:А къде е цялото уважение,ако аз отида спретнат в костюм и отпреде ми застане професор,който е бил и депутат и не знам си какъв още облечен в дънки,спортно якенце и започне да ти пуши в лицето.
Всъщност изобщо не ми пука,въпреки че ми се случи миналата година ... неприятно е това да ти се пуши в лицето,но пък какво ... човекът е решил така да дойде,така да се облече,така да си проведе изпита,значи и аз ако отида по джапанки,бермуди и потник няма да има против.
Съгласен съм с Мила,макар че не виждам нищо лошо като стана на 45 да си нося спортни дрехи. :mrgreen:
то работата е не да отидеш заради преподавателя, а заради себе си
така облечен...

но и шушляков анцунг си е класика
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Аз го дадох само като пример т.е. ходя за себе си както си искам облечен ;).
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

аз пък нямах теб предвид, а говорих общо
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

смешни сте с куфарчета!
тряа някой да ви го каже!!!
la douleur exquise
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

MidwinterSun написа:Ми аз пък имах един съучник, дето как един ден в училище не го видях да се появи облечен с нещо, различно от анцуг.
Не, не го дискриминирам, освен ако вече и личното отношение не се смята за дискриминация. Просто ми прави лошо впечатление. Друг е въпросът, че това момче така или иначе не го харесвах никак... :mrgreen:
Идвал е и с джинси :P А и с панталон трябва да си го виждала, нали знаменосец щяха да го правят, пък и в Парламента май ходи...
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

gogigagagagigo написа:
За изпита при доц. Соколова ще е по-удачно, да облечеш оранжева роба на индийски садху. :)

По темата: Веднъж на един изпит видях една девойка, която беше дошла с пола (ако изобщо можеше да се нарече пола) с дължина една педя и розови чорапи тип "рибарска мрежа". На такЪви девойки пожелавам да попаднат на някой преподавател като Борето Гъзо от ФЖМК, за да усетят дебелия край! :twisted:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Хахаха, аз днес забелязах, че на писмения изпит /контролно си беше/,
дойдоха МНОГО натокани колежки. Чак сега се загледах, че наистина
го правят... Пфф... Даже повечето бяха с рокли. Мн тъпо.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”