Кандидати за Право 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Re: Кандидати за Право 2009-2010
хохох Яко 
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
- slvn
- В началото бе словото
Дано не говориш сериозно,защото е доста глупаво изказване =) това,че се влиза с по-нисък бал не е гаранция за качеството на специалността или за това колко хора наистина искат да учат политология.. (=Green`L.K. написа:Повечето политолози са неосъществени прависти
Да не говорим,че "осъществен правист" преди да си вземе дипломата от ЮФ не знам кой може да се нарече
Imfuckinpossible is nothing... =]
- beautiful_disaster
- В началото бе словото
Вече мненията, които събрах станаха ужасно много и различни ... утре отивам да се запиша и все още мисля .. от задочно можеш после да се преместиш редовно с успех ... нали 
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Хенри Форд
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Дамbeautiful_disaster написа:Вече мненията, които събрах станаха ужасно много и различни ... утре отивам да се запиша и все още мисля .. от задочно можеш после да се преместиш редовно с успех ... нали
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
Еми горе-долу съм сериозна! Познавам много хора, които не успяха да изкарат оценка по Литература и се записаха там. А и бала не е нисък, даже напротив...почти колкото право редовно. Права си за дипломата... Просто лек базик! Ако съм обидила някого съжалявам!slvn написа:Дано не говориш сериозно,защото е доста глупаво изказване =) това,че се влиза с по-нисък бал не е гаранция за качеството на специалността или за това колко хора наистина искат да учат политология.. (=Green`L.K. написа:Повечето политолози са неосъществени прависти
Да не говорим,че "осъществен правист" преди да си вземе дипломата от ЮФ не знам кой може да се нарече
Non scholae sed vitae discimus!
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
според мен, много прависти си остават неосъществени дори и след като са си взели дипломата от ЮФ...

- Bushmen
- Драскач
- Обратна връзка:
Истината за нашия випуск, а и в скоро време за тези след нас е, че много неуспели журналисти стават прависти.. доста иронично. Аз познавам поне няколко. Прием на 10 момчета журналистика и 140 момчета право определено дава някои причини да се случва така
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
на никой не му е, лол.
просто се отбелязва, че цялата еуфория покрай тая специалност е странна. за мен, за еди кой си, ала-бала. никой не казва, че не е хубава специалност примерно.
просто се отбелязва, че цялата еуфория покрай тая специалност е странна. за мен, за еди кой си, ала-бала. никой не казва, че не е хубава специалност примерно.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Аз също искам право, но в момента не е най-желаната специалност..според статистиката от миналите години най-жалание са специалности като публична администрация и компютърните науки
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- Bushmen
- Драскач
- Обратна връзка:
Що да говоря против правото. Уча това в момента 1 с-у живот и здраве след 4 дена 2ри курс и съм доволен. Тук говорим за странности и дисбаланс в избора на специалности. Важно е да има прависти, но е важно и да има от другите науки. Така че съвсем не мога да кажа, че политолозите са неуспели прависти. Те имат умения, които ние ( току виж бъдещи юристи) няма да имаме. Аз не бях писал на 2ро място право задочно, а социология и извън това, че щях да се ядосам просто на изпитния провал нямаше супер да съжалявам за специалността и да се считам за "неуспял правист"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Прав си. Рано или късно обаче, човек осъзнава, че е заобиколен от идиоти... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Чак пък идиоти... Надушвам реминисценции от философията на Boromir...MidwinterSun написа:Рано или късно обаче, човек осъзнава, че е заобиколен от идиоти...
Точно така. Значителен процент от приетите са хора, които не са имали интерес към определена специалност и са си рекли: "Адвокатите и нотариусите са под пари. Айде и ние там." Много хора си мислят, че правото е златна мина, но забравят, че от всяко дърво свирка не става.ROKFELER написа:Единственото,с което съм съгласен е ,че много хора го записват не защото го искат наистина,а само защото е "престижно".Да то наистина е престижно,но ако това е единственият ти аргумент да го учиш значи мястото ти изобщо не е там.Смятам,че това е и основната причина да съшествуват много некъдърни прависти.![]()
![]()
![]()
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Точно реминисценция от философията на Боромир е това...
Но сериозно, не можем да се заблуждаваме, че всички хора около нас са приятни за общуване интелектуалци. И в правото далеч не влизат само такива. Специалността е много добра, но все пак дава твърде високи очаквания на кандидатстващите в нея.
Това, с което СУ ще ви разочарова, е пълният хаос на административно ниво и част от собствените ви колеги
Но сериозно, не можем да се заблуждаваме, че всички хора около нас са приятни за общуване интелектуалци. И в правото далеч не влизат само такива. Специалността е много добра, но все пак дава твърде високи очаквания на кандидатстващите в нея.
Това, с което СУ ще ви разочарова, е пълният хаос на административно ниво и част от собствените ви колеги
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Принципно от колеги- не знам къде трябва да отидеш, че да не се разорчароваш. Разни хора ...
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- slvn
- В началото бе словото
Мисля,че тук е идеалното място да цитираме уникалния ас. Шопов - Вашият неуспех ме радва, защото 20те процента от вас, които успеят, ще ми вземат хляба.Scorpion написа:Много хора си мислят, че правото е златна мина, но забравят, че от всяко дърво свирка не става.
Всъщност не съвсем =)правото те ангажира дотолкова,че всъщност не ти остава време за нищо друго, тъй като трябва постоянно да си в час с новости и промени... =) това го знам от практикуващи юристи, а скромният ми опит на първокурсничка, скъсана заради странични дейности първия семестър само го доказва (= но това си е мое мнениеROKFELER написа:Дава ти добра основа,чрез която можеш да се доусъвършенстваш и в други области и съответно да развиваш еднакво успешнп както в държавния,така и в частния сектор![]()
![]()
![]()
Imfuckinpossible is nothing... =]