Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от Green`L.K. »

хохох Яко :)
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

Green`L.K. написа:Повечето политолози са неосъществени прависти :lol:
Дано не говориш сериозно,защото е доста глупаво изказване =) това,че се влиза с по-нисък бал не е гаранция за качеството на специалността или за това колко хора наистина искат да учат политология.. (=
Да не говорим,че "осъществен правист" преди да си вземе дипломата от ЮФ не знам кой може да се нарече :wink:
Imfuckinpossible is nothing... =]
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото

Мнение от beautiful_disaster »

Вече мненията, които събрах станаха ужасно много и различни ... утре отивам да се запиша и все още мисля .. от задочно можеш после да се преместиш редовно с успех ... нали :?
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

beautiful_disaster написа:Вече мненията, които събрах станаха ужасно много и различни ... утре отивам да се запиша и все още мисля .. от задочно можеш после да се преместиш редовно с успех ... нали :?
Дам :)
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс

Мнение от Green`L.K. »

slvn написа:
Green`L.K. написа:Повечето политолози са неосъществени прависти :lol:
Дано не говориш сериозно,защото е доста глупаво изказване =) това,че се влиза с по-нисък бал не е гаранция за качеството на специалността или за това колко хора наистина искат да учат политология.. (=
Да не говорим,че "осъществен правист" преди да си вземе дипломата от ЮФ не знам кой може да се нарече :wink:
Еми горе-долу съм сериозна! Познавам много хора, които не успяха да изкарат оценка по Литература и се записаха там. А и бала не е нисък, даже напротив...почти колкото право редовно. Права си за дипломата... Просто лек базик! Ако съм обидила някого съжалявам! :)
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

според мен, много прависти си остават неосъществени дори и след като са си взели дипломата от ЮФ...
:)
Аватар
Bushmen
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Истината за нашия випуск, а и в скоро време за тези след нас е, че много неуспели журналисти стават прависти.. доста иронично. Аз познавам поне няколко. Прием на 10 момчета журналистика и 140 момчета право определено дава някои причини да се случва така
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

на никой не му е, лол.

просто се отбелязва, че цялата еуфория покрай тая специалност е странна. за мен, за еди кой си, ала-бала. никой не казва, че не е хубава специалност примерно.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Аз също искам право, но в момента не е най-желаната специалност..според статистиката от миналите години най-жалание са специалности като публична администрация и компютърните науки
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Bushmen
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Що да говоря против правото. Уча това в момента 1 с-у живот и здраве след 4 дена 2ри курс и съм доволен. Тук говорим за странности и дисбаланс в избора на специалности. Важно е да има прависти, но е важно и да има от другите науки. Така че съвсем не мога да кажа, че политолозите са неуспели прависти. Те имат умения, които ние ( току виж бъдещи юристи) няма да имаме. Аз не бях писал на 2ро място право задочно, а социология и извън това, че щях да се ядосам просто на изпитния провал нямаше супер да съжалявам за специалността и да се считам за "неуспял правист"
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Прав си. Рано или късно обаче, човек осъзнава, че е заобиколен от идиоти... :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

MidwinterSun написа:Рано или късно обаче, човек осъзнава, че е заобиколен от идиоти... :mrgreen:
Чак пък идиоти... Надушвам реминисценции от философията на Boromir...
ROKFELER написа:Единственото,с което съм съгласен е ,че много хора го записват не защото го искат наистина,а само защото е "престижно".Да то наистина е престижно,но ако това е единственият ти аргумент да го учиш значи мястото ти изобщо не е там.Смятам,че това е и основната причина да съшествуват много некъдърни прависти. :wink: :wink: :wink: :wink:
Точно така. Значителен процент от приетите са хора, които не са имали интерес към определена специалност и са си рекли: "Адвокатите и нотариусите са под пари. Айде и ние там." Много хора си мислят, че правото е златна мина, но забравят, че от всяко дърво свирка не става.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Точно реминисценция от философията на Боромир е това... :lol:

Но сериозно, не можем да се заблуждаваме, че всички хора около нас са приятни за общуване интелектуалци. И в правото далеч не влизат само такива. Специалността е много добра, но все пак дава твърде високи очаквания на кандидатстващите в нея.

Това, с което СУ ще ви разочарова, е пълният хаос на административно ниво и част от собствените ви колеги ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Принципно от колеги- не знам къде трябва да отидеш, че да не се разорчароваш. Разни хора ...
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

Scorpion написа:Много хора си мислят, че правото е златна мина, но забравят, че от всяко дърво свирка не става.
Мисля,че тук е идеалното място да цитираме уникалния ас. Шопов - Вашият неуспех ме радва, защото 20те процента от вас, които успеят, ще ми вземат хляба. :connie_mini_boywinky: :connie_mini_boywinky:
ROKFELER написа:Дава ти добра основа,чрез която можеш да се доусъвършенстваш и в други области и съответно да развиваш еднакво успешнп както в държавния,така и в частния сектор 8) 8) 8) 8)
Всъщност не съвсем =)правото те ангажира дотолкова,че всъщност не ти остава време за нищо друго, тъй като трябва постоянно да си в час с новости и промени... =) това го знам от практикуващи юристи, а скромният ми опит на първокурсничка, скъсана заради странични дейности първия семестър само го доказва (= но това си е мое мнение :flower:
Imfuckinpossible is nothing... =]
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”