Как се записва второ висше?
Модератор: sientelo
-
ve_san
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Как се записва второ висше?
току що завърших социология с магистърска степен.искам да кандидатствам второ висше-журналистика.какви са условията?а таксите?има ли задължителен набор от специалности между които да избирам?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
ve_san
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
пак за второто висше
това ми звучи абсурдно.аз кандидатствах социология с литература.по журналистика първият изпит също е по литература.т.е.ти искаш да ми кажеш че ще държа един и същи изпит два пъти?...
- Гост
- Пишеща машина
Re: пак за второто висше
Искаш да ти признаят изпит отпреди 6 годиниve_san написа:това ми звучи абсурдно.аз кандидатствах социология с литература.по журналистика първият изпит също е по литература.т.е.ти искаш да ми кажеш че ще държа един и същи изпит два пъти?...
-
ve_san
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
пак за второто висше
ами точно затова,защото е от преди 6 години!смяташ ли че все още съм на нивото от преди 6 години и ще сме на равни начала с останалите кандидати?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Ако искаш редовно ще трябва да държиш изпити по литература, журналистика - писмен и журналистика - устен. (Изпитът по литература можи и да се зачита, това трябва да го провериш и да се мъчиш с администрацията). Така ще си студент - бакалавър с 4-годишен срок на обучение.
Казваш, че си завършил магистратура по Социология, не съм много наясно за условия за записване на втора магитратура.
Трети вариант - обучение по програмите за следдипломна квалификация ТВ Журналистика, Радиогжурналистика, Графичен дизайн, ПР и реклама, Международна журналистика.
По принцип второ висше по специалност журналистика не става по време на следването, защото ФЖМК не приема студенти, кото се местят след завършен семестър и не записва студенти за втора специалност.
За повече информация:
1. http://fjmc-su.net -> Учебни планове и програми (от началната сраница)
2. 93 08 202
3. Московска 49
Казваш, че си завършил магистратура по Социология, не съм много наясно за условия за записване на втора магитратура.
Трети вариант - обучение по програмите за следдипломна квалификация ТВ Журналистика, Радиогжурналистика, Графичен дизайн, ПР и реклама, Международна журналистика.
По принцип второ висше по специалност журналистика не става по време на следването, защото ФЖМК не приема студенти, кото се местят след завършен семестър и не записва студенти за втора специалност.
За повече информация:
1. http://fjmc-su.net -> Учебни планове и програми (от началната сраница)
2. 93 08 202
3. Московска 49
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Re: пак за второто висше
Ами именно затова деve_san написа:ами точно затова,защото е от преди 6 години!смяташ ли че все още съм на нивото от преди 6 години и ще сме на равни начала с останалите кандидати?