КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ralka_mnt
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от ralka_mnt »

lenkataaa написа:ами аз няма да мога да ида на редовната биология и за това с предварителния пък.........дано ме огрее...благодаря за мненията

Ще те огрее, не се притеснявай...ако не на първо, то на второ със сигурност! :)
Illusion never changed into something real..!!
Bonbonella
В началото бе словото
Специалност: МУ - акушерство

Мнение от Bonbonella »

И аз имам въпросче. Някой по-нагоре беше писал, че като няма да ходиш на редовния изпит и искаш да кандидатстваш само с предварителния, трябва да заплатиш нещо ( т.е. да се разкарваш излишно). Каква пък е тази простотия?
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ще трябва да си платиш такса в размер на 30 лв.Нищо, че няма да ходиш на изпит. :D
Изображение
Bonbonella
В началото бе словото

Мнение от Bonbonella »

Хах...цървули... :lol: Пак трябва да ходя до там и да си търся място за паркиране. Защо не направят един голям паркинг около СУ....
Сега на редовния според мен ще се падне тема "на случаен принцип естествено :roll: " която я няма в конспекта за МУ...както почти всяка година.
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

А некой знае ли кога се подават документите за първо класиране ?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

scalpelo написа:А некой знае ли кога се подават документите за първо класиране ?
Сега.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
kostadin
В началото бе словото

Мнение от kostadin »

Еее то сега нали се подават документите,после отиваш на изпит на 13 и после чакаш класиранията и каквото сабя покаже.Само някой ако може да разясни как точно стой въпроса с класиранията.Смисъл например ме приемат на първо класиране за една спец,ама аз искам да продължа напред за др спец и има ли начин да запазя мястото или то се пази автоматично.Как е точно въпроса?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Автоматично се пази. А документите и за изпитите, и за желанията, се подават сега.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Joanna_n
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: втори

Мнение от Joanna_n »

Rehabilitator_ написа:

Първо по статистика има около 500 оценки слаб 2,00, от които 99 са на момчетата, следователно към 400 се полагат на така учените госпожички и Второ момчетата са 250, т.е слаб 2,00 са получили 99, т.е по-малко от 50% са с такава оценка, докато момичетата са около 600 души, 400 имат слаб, т.е тва са повече от 50%, я кой се оказа по-умен.............не правете грешни статистики, МОЛЯ!!!!!
Относно грешните статистики... Като си проверявах оценката от предварителния изпит в сайта ми изписа, че има 313 оценки над мен (46,9%), 21 като мен (3,1% + 46,9 са точно 50%), което значи, че има още толкова (334) по-ниски. Сумарно това са 668 души, a според горния пост има 250 момчета и 600 момичета, което с проста математика е 850 души - къде се губят близо 200 души? А и аз имам 3,75, как е възможно да има 500 двойки, като има 334 оценки по-ниски от моята?! Нещо и в тази статистика куца...

Всъщност някъде може ли да се види РЕАЛНА статистика на оценките от предварителната КСК? А и...http://portal.uni-sofia.bg/docs/ucheben/minbal08-09.pdf Тия балове... Реални ли са? Щото като гледам биотехнологиите с мин бал 22,5 от 30... ми ако имаш 6 през годините това е 22,5-12=10,5:3=3,50. И ъъъъ не ми се вярва с 3,50 да се влиза.

Бтв до сега си правих статистика на минали теми, на някой може да му е полезна:

2008:Същност и биологично значение на клетъчното делене и клетъчен жизнен цикъл

2007:предварителна: реализация на генетичната информация
редовна: Популации-състав,структура,численост,свойства

2006:Изменчивост и развитие на екосистемите

2005:Двумембранни органели

2004:Начини за реализация на генетичната информация
Последно промяна от Joanna_n на 01 Юли 2009, 08:58, променено общо 1 път.
Аватар
ralka_mnt
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от ralka_mnt »

Joanna_n написа:Втори въпрос - съжалявам, че е в отделен пост, но нещо браузърът ми се бъгна и не ще да едитва предния.

http://portal.uni-sofia.bg/docs/ucheben/minbal08-09.pdf Тия балове... Реални ли са? Щото като гледам биотехнологиите с мин бал 22,5 от 30... ми ако имаш 6 през годините това е 22,5-12=10,5:3=3,50. И ъъъъ не ми се вярва с 3,50 да се влиза.

Бтв до сега си правих статистика на минали теми, на някой може да му е полезна:

2008:Същност и биологично значение на клетъчното делене и клетъчен жизнен цикъл

2007:предварителна: реализация на генетичната информация
редовна: Популации-състав,структура,численост,свойства

2006:Изменчивост и развитие на екосистемите

2005:Двумембранни органели

2004:Начини за реализация на генетичната информация

е не ти се вярва ама е така ;) като няма желаещи и като има много слаби оценки.. :) а и не вярвам тая година да е нещо по-различно, имайки предвид, че с всяка следвща година резултатите са все по-ниски.. то се вижда и от минималните балове...Миналата година до колкото си спомням, имаше допълнително класиране, тъй като не бяха запълнени местата за биология.. и химия.. :)
Illusion never changed into something real..!!
Bonbonella
В началото бе словото

Мнение от Bonbonella »

Хора утре ще ходя да се записвам, но ми е пълна мъгла. Къде точно е 2ро северно крило? :shock: И на едно и също място ли се плаща таксата и се записвам или на отделни. На коя опашка първо се редя? От къде взимам документи за кандидатстване и те само картонче ли представляват? А каква им е цената? А най-важното от колко до колко часа работят комисиите за записване? Има ли обедна почивка...Моля ви помогнете ми :lol: :lol:
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Като влизаш ще питаш охраната :) Едва ли такъв университет няма да имат охрана и то по време на записвания..
Аватар
Joanna_n
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: втори

Мнение от Joanna_n »

Да, има охрна ест. Можеш да ги питаш. Северното крило е от страната на спирката на 280 (жокер - като застанеш срещу централния вход - страната отляво, там също има вход и той ти е най удобен). После нагоре по стълбите до 2я етаж, където има една огледална стрена, минаваш зад нея и виждаш коридор... По опашките ще ги познаеш :) В самия университет има няколко книжарнци и можеш от която и да е от тях да вземеш документите, предварително ги попълваш и ти трябват няколко неща като например датите на изпитите, които ще полагаш, но това го има на вратата на стаята за подаване на документи. Плащането е на място в стаята и ако нещо си забравила/объркала по документите пак на място ще ти обяснят и ще го коригираш. Ако нямаш копие на дипломата е добре да си изкараш, защото в университета има "обществен" ксерокс само в библиотеката (която е отделна сграда в двора на университета) - знам го от личен опит. И не се притеснявай да питаш, обикновено тия дни 95% от хората търсят същото място като теб, а останалите 5% го знаят със сигурност :)

И пак ми се струва невероятен подобен бал - но ме радва де :)
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Умре форумо :lol: :lol: :lol:
kostadin
В началото бе словото

Мнение от kostadin »

scalpelo написа:Умре форумо :lol: :lol: :lol:
хаха има нещо такова....Абе хора като излезнат разпределенията за залите,нека всеки си каже кой в коя е...Пък може да направим някакви отборчета за победа над СУ,чрез позволени и непозволени методи..... :bounce: :bounce: Важното е да преебем СУ :lol: :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”