КСК 2009 - История
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: КСК 2009 - История
нервят ме, защото оттогава сме един обезверен народ в по-голямата си част..
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
Слагам си темата под възглавницата и чакам да ми влезе в главата. А понякога отмятам две за нощ като се завивам с една тема, а другата под възглавницата. Така влиза от две страниholdencaulfield написа:Хора,споделете какви са стратегиите ви за запомняне на темите?Много ми става гадно, когато научавам една тема перфектно и след един месец не мога да я възпроизведа както трябваИмате ли подобни проблеми?
![]()
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да, но виж себе си, мен... винаги ще има "луди"!ScionOfStorm написа:нервят ме, защото оттогава сме един обезверен народ в по-голямата си част..
- xRainx
- Стенограф
ба, то и ние не сме особено луди. просто прекалено много хора са се свили в нишата на практичното и праволинейното.
нашите в по-голямата си част са такива, постоянни схеми и разчертавания, всичко трябва да е предвидено като машина, не се поемат рискове, не се действа нещо по-странично. и с други приятели и познати е така.
може да е детинско, може всякакво да е, но ми е писнало от постоянни такива действия. рутината е нещо ужасно, а много хора я приемат като спасител. може и да не сме напълно отдадени чаркове в системата..
нашите в по-голямата си част са такива, постоянни схеми и разчертавания, всичко трябва да е предвидено като машина, не се поемат рискове, не се действа нещо по-странично. и с други приятели и познати е така.
може да е детинско, може всякакво да е, но ми е писнало от постоянни такива действия. рутината е нещо ужасно, а много хора я приемат като спасител. може и да не сме напълно отдадени чаркове в системата..
The storm is coming...

- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
Как върви подготовката?!
Научихте ли си всички темички вече
Аз вчера научих "Втората световна" и ми остават още 4-5 темички, планът ми е до 3 юли да съм ги научила, от 3 до 9 юли правя пълен преговор по БЕЛ, а после от 10 до 15 пълен преговор по История пък да видим какво ще излезе
Аз вчера научих "Втората световна" и ми остават още 4-5 темички, планът ми е до 3 юли да съм ги научила, от 3 до 9 юли правя пълен преговор по БЕЛ, а после от 10 до 15 пълен преговор по История пък да видим какво ще излезе
- holdencaulfield
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: 2HEN8Y
Аз съм ги учил всички теми, но има теми като Втората Световна и Църква и култура 15-17век, които не ги помня и не мога да ги развия. Иначе Новата история ми е много трудна и мисля да наблегна на нея- по джа дни на тема, пък да видим дали накрая ще я знам!
- holdencaulfield
- В началото бе словото
ААА, ти не беше ли на този курс за TOEFL в Американския в блг? Аз седях до тебе на TOFEL октомври миналата година, сещаш ли се. И на олимпиадата по литература бяхме в една стая. Дано не се лъжа де, но мисля че си ти? 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Грешката вероятно е, че ги зубрите. Аз след втората назубрена тема преустанових тази практика. Не може да се очаква да наизустиш тема след тема, да не ги преговаряш и след 2-3 месеца да са ти систематизирани знанията. Затова е хубаво да се чете от различни места, за да повишите историческата си култура. Така на изпита, без да е необходимо да се сещате в детайли как е разработен определен фрагмент от темата, ще можете да го възстановите въз основа на историческата си култура.holdencaulfield написа:Хора,споделете какви са стратегиите ви за запомняне на темите?Много ми става гадно, когато научавам една тема перфектно и след един месец не мога да я възпроизведа както трябваИмате ли подобни проблеми?
![]()
Един по-прагматичен съвет: докато учите някоя тема, отделете малко време да преговорите по подробен план някоя от вече научените теми. Освен това отделяйте по 30 минути за преговор на хронология - напр. днес хващате Средновековието и си припомняте всички събития и хронологията във връзка с тях.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- yav
- От дъжд на вятър
- Специалност: Европеистика немски език
Здравейте отново от мен
. Имам 1-2 въпроса:
В темата за БРЦК включва ли се и периода, в който комитетът е председателстван от Ботев? В сайта на СУ виждам само следното - "Създаване и дейност на БРЦК" и не мога да се ориентирам
.
Темите, които се паднаха на предварителния (Асеневци и ДНПК), има ли вероятност да бъдат включени и на редовния изпит, т.е. да се паднат или да ги "отписвам" :p?
В темата за БРЦК включва ли се и периода, в който комитетът е председателстван от Ботев? В сайта на СУ виждам само следното - "Създаване и дейност на БРЦК" и не мога да се ориентирам
Темите, които се паднаха на предварителния (Асеневци и ДНПК), има ли вероятност да бъдат включени и на редовния изпит, т.е. да се паднат или да ги "отписвам" :p?
- xRainx
- Стенограф
Епа припомних си 3-4 теми за колко...6-7 дни :Д
Повече от час на ден не ме свърта. Добре, че изкарах добра оценка на предварителния. Ама то историята е чак на 16, ако толкова реша да се натягам имам време. Литературата ми е по-проблемна, макар че и там оценката ми е добра. Ще видя с нея какво ще правя..защото все пак искам да съм сигурен, а не висящ.
А и аз не мога да зубря тотално вече. Чета внимателно темите и запомням податки за по-разширено писане, нещо като план, макар и леко по-видоизменено.
Повече от час на ден не ме свърта. Добре, че изкарах добра оценка на предварителния. Ама то историята е чак на 16, ако толкова реша да се натягам имам време. Литературата ми е по-проблемна, макар че и там оценката ми е добра. Ще видя с нея какво ще правя..защото все пак искам да съм сигурен, а не висящ.
А и аз не мога да зубря тотално вече. Чета внимателно темите и запомням податки за по-разширено писане, нещо като план, макар и леко по-видоизменено.
The storm is coming...

-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Ако темата ти е ограничена до Левски пишеш за събранията на комитета след смъртта му и кога Ботев става член и темта я завършваш с оттеглянето на Каравелов..ако темата вкл и Ботев даваш биографични данни за него,политически идеи и Старозагорското въстаниеyav написа:Здравейте отново от мен. Имам 1-2 въпроса:
В темата за БРЦК включва ли се и периода, в който комитетът е председателстван от Ботев? В сайта на СУ виждам само следното - "Създаване и дейност на БРЦК" и не мога да се ориентирам.
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- holdencaulfield
- В началото бе словото
Аз по принцип всяка тема съм я преговарял поне 3 пъти и за предварителния ги научих на доста добро ниво ,но след заслужената почивкаScorpion написа:Грешката вероятно е, че ги зубрите. Аз след втората назубрена тема преустанових тази практика. Не може да се очаква да наизустиш тема след тема, да не ги преговаряш и след 2-3 месеца да са ти систематизирани знанията. Затова е хубаво да се чете от различни места, за да повишите историческата си култура. Така на изпита, без да е необходимо да се сещате в детайли как е разработен определен фрагмент от темата, ще можете да го възстановите въз основа на историческата си култура.holdencaulfield написа:Хора,споделете какви са стратегиите ви за запомняне на темите?Много ми става гадно, когато научавам една тема перфектно и след един месец не мога да я възпроизведа както трябваИмате ли подобни проблеми?
![]()
Един по-прагматичен съвет: докато учите някоя тема, отделете малко време да преговорите по подробен план някоя от вече научените теми. Освен това отделяйте по 30 минути за преговор на хронология - напр. днес хващате Средновековието и си припомняте всички събития и хронологията във връзка с тях.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Холдън, пробвай , тръгвайки да четеш, да си с различна нагласа, не като за изпит, не като, че трябва да ги запомниш. Примерно при мен, това е новото, което ме възспира да не запаля моя учебник...* 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Това беше много доброO|OeHukc написа: това е новото, което ме възспира да не запаля моя учебник...*
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34