Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от Антоний »

moonlight_, ако беше момче можеше и да ти стигне... евентуално
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
raindrop
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от raindrop »

Никой не каза(за тези,които са ходили) добре ли мина курса, интересно ли беше?

Май не се заговорило още и за редовния ... някакви предположения за темичка? Аз залагам на "Купуването и продаването на гласове е престъпление" :compress:
Или нещо подобно, обвързано с изборите :scratch:
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Изборите са по-вероятни за устния според мен. А курса... очакванията ми се сбъднаха - не особено полезно, но с надежда хората да са ме запомнили, че съм им дал 300 лв, ако разбирате какво искам да кажа
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Разбрахме те, поне аз. Но едва ли с едно запомняне ще стане всичко ;)
На устния няма начин да не се паднат, то е логично. Ще има: Коментирайте изборите за Български и Европейски парламент. Я кажи сега знаеш ли от коя партия колко влязоха? А общия брой? А кога е създадено това.. а онова? и т.н.
Друго,което ми се върти из главата за есето - Бягство от затвора (Избори 2009) , нещо за свинския грип...
Едва ли ще включат катастрофата с еърбъс-а или случките в Иран :?: :roll:
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Р.Бах - Илюзии
manichety
В началото бе словото

Мнение от manichety »

Здравейте,бъдещи колеги! :D Аз съм нова във форума,но бих искала да ви пожелая преди всичко успех на редовния и дай Боже да се видим на устния!!! :) Как се подготвяте за 15-ти?Според вас кои са предполагаеми теми за писмения?Дано не са толкова "хлъзгави",както "Боклици"-те...Съгласна съм с теб raindrop за темите,които даваш,даже тъкмо днес си мислих ли за "Купуването и продаването...",само че като нещо от типа на "Чупенето и гипсирането на крака не е престъпление" в "чест" на всекидневно-присъстващия навсякъде Бойко Борисов.. какво ще кажете за "Икономическата криза като грип" ?! Дали пак ще присъства? :? А "Бягство към победата",Трагедията в Ямбол,случаят с българчетата от Асеновград :?:
"... And believe that dreams come true every day. Because they do!..."
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

Здравейте,

Искам да попитам за Журналистика как става балообразуването. Интересува ме по-специално оценката по БЕЛ. Чух 3 версии: а/че взимат по-високата, б/че взимат от дипломата, в/че взимат от матурата

Къде е истината все пак ? : |

п.п. Аз смята,че темата няма да е нито за изборите,нито за кризата ;) Причината е ,че това са най-нашумелите проблеми в момента и всеки ще се готви за тях. Не се занасяйте ;) На предварителния "финансовата криза" беше в разгара си,но дадоха "Боклуци". Според мен темата няма да е конкретизирана,както видях някои предложения,а ще е отворена за по-широки разсъждения,както стана с "Боклуците". Бъдете готови за всичко ;)
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Здравей! :)
Видях в друга тема, че по-висока при теб е оценката от матурата...така че, не се притеснявай. На курса казаха, че тя е балообразуваща, а ако не е - значи взимат по-високата, което значи, че положението при теб си остава същото (оценката от матурата).

Относно темите за писмения...Един ден преди предварителния бях убедена, че ще се падне или нещо свързано с икономическата криза, или нещо, свързано с кризата с боклуците. Ще видим на 14ти дали и този път ще проработят "скритите" ми заложби, хах :Р
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Oп... Etien, пропускаш нещо много важно. По времето на предварителния кризисният щаб за боклука си беше съвсем прясна новина!

Всъщност възможностите така или иначе са фифти-фифти... Или нещо супер актуално, или нещо по-обобщаващо. Пример за последното: миналогодишната тема от редовния...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

Четете всичко и това е :P Иначе мерси за информацията, чувствам се една идея по-спокоен : D
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Да,все пак - кои сме ние да гадаем? Изненади винаги може да има. И ги има.
Преди предварителния ми мина мисъл относно боклуците, но си казах : Аа, едва ли ще се падне. Но ... :lol:
Този път съм решила - пиша си каквото ми е на сърце и каквото стане,защото тогава се стараех да се вмъкна в рамките на нещата,които ни бяха казали на курса и в крайна сметка - сбърках.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Вчера , когато си подадох документите никой не гледаше по - високата оценка , взеха автоматично тази от дипломата ,а и на всички места с достоверна информация (каквато би трябвало да бъде) като сайта и справочника пише оценка от дипломата за Средно образование .

А за темите не ми се и мисли ... темата от предварителния не ме изненада , но определено не залагах на нея , мислех си , че е само и прекално обвързана със София и по - дълечна за страната , но съм се лъгала .Затова сега съм без очаквания и прогнози ...
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

Много тъпо ще е ,ако взимат от дипломата,без да гледат коя е по-високата :|

p.p. нали уж в справочника пишело по-високата оценка ?
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Ами аз също се записах в СУ, онзи ден, но не са ми взимали никакви оценки...просто свериха данните с тези от дипломата и това беше..
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

хмм много странно ...
Carmilla , при теб въобще не са вписвали балообразуващите така ли ? Нито по БЕЛ , нито по история ? Не знам как е в СУ понеже аз подавах документи от Бургас , но ми се струва странно да е различно , а иначе си попълни картата с желанията нали ?
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Ами да, попълних си картата с желанията и гърба й с персоналната информация..и това беше. После само свериха данните, за да няма допуснати грешки при попълването.
Изобщо не са гледали какви оценки имам по отделните предмети, нито пък са ги вписвали някъде.
Хм..наистина е странно..

П.П. Записах се в Ректората
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”