География

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

споделям напълно мнението на dkny при ученето за самия изпит най-важно като че ли не са цифричките.. :roll:
пък ако питате мен даскалиците в училище са неизчерпаем извор на помощ и подкрепа или поне при мен е така.. те са една въжможност за получаване на примерни теми или корекции върху вече написани такива..
някой някви впечатления от кандидатстудентските по география във СУ да сподели? :happy8:

благодаря предварително :lol:
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
linda
В началото бе словото

Мнение от linda »

ако сте решили да ходите на курсове - мога да споделя най-добрите - Образователни технологиил Имат site, ако искате, го вижте:
http://www.edutech.bg
на мен те ми помогнаха невероятно много като кандидатствах и съм много доволна
нали видяхте, че много теми отпадат от конспекта по география?
успех в подготовката!
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

Някой да е ходил на олимпиада по география ... или пък на ТОП в НБУ да обсъдим някой друг географски въпрос .... :)
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
stacey
В началото бе словото

Мнение от stacey »

А темите от каде си взимате аз имам само 6 за сега ... ще кандидатствам туризъм между другото има ли някои които ще или е приет вече?
Nothing stays the same...seasons,seasons change!!!
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

stacey написа:А темите от каде си взимате аз имам само 6 за сега ... ще кандидатствам туризъм между другото има ли някои които ще или е приет вече?
с какъв език ще кандидатстваш?!? :)
stacey
В началото бе словото

Мнение от stacey »

с английски защо?
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

stacey написа:с английски защо?

Просто питам :)) по география до коя тема си ?!
stacey
В началото бе словото

Мнение от stacey »

Ами до никъде само съм ги попрегледала и имамм само 6 но след 5 дни ще ми дадат останалите сега не уча много шото имам шофьорски и нещо ни гърчат в училище...
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

Аз лично в момента уча "География на Стопанския Туризъм" , и ми остават Районите + Дунавска Равнина и Черно море. Другите географици до къде са стигнали ? :)
Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Мнение от kleopatra87 »

ами аз съм научила до тук 13 теми но да си кажа честно много не ги знам остават ми да науча районите,дунавска равнина,челно море,релеф

искам да ви попитам вярно ли е че от темата "Релеф и полезни изкопаеми" полезните изкопаеми остава само релефа
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

kleopatra87 написа:ами аз съм научила до тук 13 теми но да си кажа честно много не ги знам остават ми да науча районите,дунавска равнина,челно море,релеф

искам да ви попитам вярно ли е че от темата "Релеф и полезни изкопаеми" полезните изкопаеми остава само релефа
Ами докато не излезнат ей сега скоро точните конспекти .. никой неможе да ти каже ... това го има това го няма :)
Аватар
marcelo
В началото бе словото

Мнение от marcelo »

здравейте и мерси за информацията която поствате защото си е добре да знаеш от къде е най добре да се подготвяш.
Аз имам 'зеления' учебник и искам да питам дали ще ми е достатъчен за висока оценка или трябва да си взема още някой и ако да кой ?

и ако може някой да обобщи кои 20 теми остават и само 5 региона ли твърди отпадат,мерси .

и още нещо ,щях да забравя.Интересуваме за статистиката от къде мога да нямеря най точна и достоверна информация защото в този учебник някои данни ме смущават и си противоречят.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

За статистиката: ако ти трябват най-точните данни, има една книжка на НСИ - Статистически справичник 2005. 6 лева струва, продава се в книжарница 2 в Ректората и сигурно и на други места. Справочникът изглежда ето ТАКА обаче имаш един малък проблем - ако учиш по социално-икономически райони, данните не съвпадат с тези за всичките райони за планиране.

Зеленият учебник Дончев/Каракашев е добър като структура, но данните му не са особено точни. Все пак обаче най-важното са закономерностите, а не цифрите след десетичната запетая.

Успех!
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
marcelo
В началото бе словото

Мнение от marcelo »

мерси за бързата реакция :)

всяка допълнителна информация може да се окаже решаваща,така че и за напред ще питам ако имам въпроси.
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

marcelo виждам че си от стара загора .... от кое училище си ? !: )
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”