КСК 2009 - Биология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
filip
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна Биология
- Курс: първи
Re: КСК 2009 - Биология
За това ти казвам влезни но после се прехвърли защото само с биология незнам а иначе за чужбина има бая варианти то не са програми за обмен на студенти и тн.
Здравей, kostadin!
Аз също като тебе се чудя за спец. Биология. В моя случай дилемата не е точно "Биология" или "Биотехнологии", или "Биомениджмънт и не знам си кво". За момента, това което знам със сигурност е, че харесвам много биологията и бих я учила.
Мисля, че по- важно е да избереш нещо, което наистина ти харесва, нещо, което ще правиш с удоволствие и от сърце. Един много общ пример- майка ти и баща ти те карат да учиш право, щото после ще изкарваш луди пари. Ок, ходиш на уроци, кандидатстваш, приемат те, учиш, завършваш, но всичко става насила, не по твое желание. Еми какъв е смисълът?? Пропиляваш си ей така времето, като можеш да го оползотвориш в нещо, което наистина ти харесва. Добре, ами после като тръгнеш да работиш? Как цял живот ще работиш, някаква скапана професия, пък макар и да взимаш много пари... Аз не се виждам в такава ситуация, няма да издържа.
И все пак, всичко е много относително, не знам какви са ти мотивите. Ако учиш "Биология", то после ще работиш нещо свързано с биологията, нали така? Предполагам знаеш, че след такава бакалаварска степен излизаш учител. Аз не виждам лошо, но не е за мен. Ти би ли се занимавал с нещо такова? А и все пак тая бакалавърска степен не определя живота ти- можеш да запишеш втора или направо магистратура. И пак нещата са комплексни. Всичко зависи от тебе и от това в каква сфера искаш да се развиваш.
Аз също като тебе се чудя за спец. Биология. В моя случай дилемата не е точно "Биология" или "Биотехнологии", или "Биомениджмънт и не знам си кво". За момента, това което знам със сигурност е, че харесвам много биологията и бих я учила.
Мисля, че по- важно е да избереш нещо, което наистина ти харесва, нещо, което ще правиш с удоволствие и от сърце. Един много общ пример- майка ти и баща ти те карат да учиш право, щото после ще изкарваш луди пари. Ок, ходиш на уроци, кандидатстваш, приемат те, учиш, завършваш, но всичко става насила, не по твое желание. Еми какъв е смисълът?? Пропиляваш си ей така времето, като можеш да го оползотвориш в нещо, което наистина ти харесва. Добре, ами после като тръгнеш да работиш? Как цял живот ще работиш, някаква скапана професия, пък макар и да взимаш много пари... Аз не се виждам в такава ситуация, няма да издържа.
И все пак, всичко е много относително, не знам какви са ти мотивите. Ако учиш "Биология", то после ще работиш нещо свързано с биологията, нали така? Предполагам знаеш, че след такава бакалаварска степен излизаш учител. Аз не виждам лошо, но не е за мен. Ти би ли се занимавал с нещо такова? А и все пак тая бакалавърска степен не определя живота ти- можеш да запишеш втора или направо магистратура. И пак нещата са комплексни. Всичко зависи от тебе и от това в каква сфера искаш да се развиваш.
а какви са максималните и минимални балове за специалностите с биология от миналата година? 
Мин.балове от минали години :
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk

Здравейте! Имам един въпрос..ходих на пробен в СУ и имам 4.00 като си изчислявам бала(с 6 съм от дипломата) излиза 24, и искам да кандидатствам молекулярна биология. Прочетох, че миналата година минималния бал(за момичета) е бил 21,75 , но ми изглежда доста нереален , а по-миналата е бил доста висок около 26. Въпроса ми е имам ли шанс да вляза при вас с четворката ако не на първо то на следващо класиране???
Колко момичета имат над твоята оценка на предварителния ? Зависи и от оценките на редовния изпит по биология.
По мое мнение си вътре.
По мое мнение си вътре.

277 човека , а иначе на първо класиране дали ще стане или по-скоро на другите?
- ralka_mnt
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: трети
lenkataaa написа:277 човека , а иначе на първо класиране дали ще стане или по-скоро на другите?
Като имаш предвид, че повечето момичета, които са се явили на предварителен в СУ няма да ходят на редовен, тъй като ще канидастват в МУ-тата и от тия 277 най-вероятно повече от половината ще бъдат приети на друго място..
Illusion never changed into something real..!!
- molekulata
- В началото бе словото
filip написа:За това ти казвам влезни но после се прехвърли защото само с биология незнам а иначе за чужбина има бая варианти то не са програми за обмен на студенти и тн.
Ей че умничък
Ако не сме първи сред първите,то тогава за какво ни е младостта [!i]
http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861
http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861
-
Rehabilitator_
- Пишете, о, братя
Дам, абе ти знаеш ли колко е това 277 с по-висока оценка от теб???Да не говорим, че на предварителния се явяват по-малко кандидати, от тези 300 да речем человека
и 200 да отидат в други унита, то близо 100 ще останат тук, следователно, ако не ги приемат медицина, второто им желание е молекулярна, гаранция ти давам, виж местата, първо тях ще приемат..........Моят съвет е, да се явиш пак на изпит,да изкараш по-висока оценка и да се молиш другите да имат 2-ки 
Биология:burnOut написа:Здравей, kostadin!
Професионалната квалификация на биолозите бакалаври е/следва да се очаква в различни държавни, кооперативни и частни институции и фирми, имащи отношение към изучаване и приложение на закономерностите в живия свят и към рационалното и устойчиво природоползване, в областта на селското стопанство, медицината, екотуризма, рибарството, водопречиствателните технологии, биологичния контрол на природни ресурси. В качеството си на изпълнителски кадри те могат да работят в системата на министерствата на земеделието, здравеопазването, околната среда и водите, в академични и ведомствени институти.
Мисля,че не само учител може да стана.Като гледам има и други възможности с "Биология".А пък и защо да не стана учител,след 6-7 години когато учителите се уважават и се заплащат добре(Не виждам нищо лошо).Чакам още мнения по въпроса за спец "Биология" и дали има смисъл да се запиша за нея и ако живи и здрави след време да си намеря прилична работа.А няма какво да се лъжем в България е рядкост човек да работи това което е завършил и то с кеф-това е истината в нашата страна.
Е,ок, ти ако завършиш биология и станеш учител, и ако евентуално след 6-7 години тази професия стане уважавана и добре платена, няма ли да я вършиш с кеф?
- ralka_mnt
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: трети
Rehabilitator_ написа:Дам, абе ти знаеш ли колко е това 277 с по-висока оценка от теб???Да не говорим, че на предварителния се явяват по-малко кандидати, от тези 300 да речем человекаи 200 да отидат в други унита, то близо 100 ще останат тук, следователно, ако не ги приемат медицина, второто им желание е молекулярна, гаранция ти давам, виж местата, първо тях ще приемат..........Моят съвет е, да се явиш пак на изпит,да изкараш по-висока оценка и да се молиш другите да имат 2-ки
Мога да ти кажа, че една голяма част от тия дето искат медицина не искат в СУ.. и да не ги приемат в МУ-тата ще канидастват пак следващата година...И всички, които ще кандидтстват с биология независомо къде, ходят на предварителен в СУ, щото няма никъде дургаде предварителни
Illusion never changed into something real..!!
ами аз няма да мога да ида на редовната биология и за това с предварителния пък.........дано ме огрее...благодаря за мненията