Как подредихте желанията си 2009-2010 ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Как подредихте желанията си 2009-2010 ?
Срещнали се един българин и един румънец. Българинът бил бесарабски българин от Молдова, та почнал да говори на тамошния език, па току виж оня разбере нещо. Румънецът пък заговорил на руски, мислейки, че българският е руски диалект. Покрай тях минал един англичанин и виждайки нелепата ситуация, ги попитал: "Excuse me, do you speak English?"
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Правим го, как..майка ми, която заветната й мечта е право да следвам, като й казах, че или ще го пиша към 7мо място, или въобще няма, как се разписка и намуси пак, ахах..O|OeHukc написа: Буря, развикай им се, тропни по масата! Яяя не им се давай!Запиши каквото искаш, пък после, ако ще и стотинка да не ти дадат!
Нещо в сайта не мога да намеря, от 24 до 4 без неделите, но кога приемаха? от 10 до 16 или от 12 до 16?
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Факт е, че английският вече е универсален, но не е достатъчен, гледайки обяваите за работа в jobs.bg /по приницп си търся работа за след изпитите, но и останалите ги прегледах/, установих, че за хубава работа английският не е предимство, защото просто е задължителен. Като предимство се счита втори език, да не говорим, че на места задължително търсят два езика. Та в този ред на мисли, гръцки и турски не биха дошли в повече на никого.Scorpion написа:Срещнали се един българин и един румънец. Българинът бил бесарабски българин от Молдова, та почнал да говори на тамошния език, па току виж оня разбере нещо. Румънецът пък заговорил на руски, мислейки, че българският е руски диалект. Покрай тях минал един англичанин и виждайки нелепата ситуация, ги попитал: "Excuse me, do you speak English?"
Определено смятам, че специалността никак не е за подценяване. С голяма доза сигурност мога да кажа, че е най-перспективната в ИФ; подготвя кадри, които се очертава да са ни изключително необходими за разрешаването на евентуални бъдещи противоречия или конфликти в региона. Специалността дава възможност за реализация на различни поприща, като изучаването на гръцки и друг балкански език по избор е предпоставка за още по-разширен набор от бъдещи възможности. Бих я оприличил, макар и с доста големи условности, на "МО на Балканите", но това си е чисто мое виждане. Аз поне ще имам в предвид МСЮЕ и ще я поставя на едно от първите резервни места в желанията си 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Имай предвид, че универсалното МО също не е цвете за мирисане... Иначе ти е адекватна аналогиятаgbog написа:Бих я оприличил, макар и с доста големи условности, на "МО на Балканите", но това си е чисто мое виждане.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Под два езика никой не визира английски и пакистански примерно, а по-прагматични комбинации - английски и немски, английски и френски, английски и руски.iliyana_blg написа:Факт е, че английският вече е универсален, но не е достатъчен, гледайки обяваите за работа в jobs.bg /по приницп си търся работа за след изпитите, но и останалите ги прегледах/, установих, че за хубава работа английският не е предимство, защото просто е задължителен. Като предимство се счита втори език, да не говорим, че на места задължително търсят два езика. Та в този ред на мисли, гръцки и турски не биха дошли в повече на никого.Scorpion написа:Срещнали се един българин и един румънец. Българинът бил бесарабски българин от Молдова, та почнал да говори на тамошния език, па току виж оня разбере нещо. Румънецът пък заговорил на руски, мислейки, че българският е руски диалект. Покрай тях минал един англичанин и виждайки нелепата ситуация, ги попитал: "Excuse me, do you speak English?"
- xRainx
- Стенограф
Да, точно това щях да кажа. Аз имам за всеки случай подготвени немски и английски на добро ниво + руски на средно.
По-"екзотичните" езици може да са от много полза, защото не са много хората, които ги владеят. Но като се замислиш, търсенето на такива специалисти също не е особено силно...ако върже - прекрасно. Ако не - лошо. ;п
По-"екзотичните" езици може да са от много полза, защото не са много хората, които ги владеят. Но като се замислиш, търсенето на такива специалисти също не е особено силно...ако върже - прекрасно. Ако не - лошо. ;п
The storm is coming...

- Anna-Molly
- Пишеща машина
Мда, ама супер много хора си мислят само защото руския е близък до българския и го знаят. И се излагат и то в делови отношения

Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Именно тук идва на помощ английският, макар че и там стават гафове. Общо взето, английският е езикът, при който най-малък процент от претендиращите, че го знаят, го владеят fluently.Anna-Molly написа:Мда, ама супер много хора си мислят само защото руския е близък до българския и го знаят. И се излагат и то в делови отношения![]()
![]()
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Не оспорвам този фактScorpion написа:Под два езика никой не визира английски и пакистански примерно, а по-прагматични комбинации - английски и немски, английски и френски, английски и руски.iliyana_blg написа:Факт е, че английският вече е универсален, но не е достатъчен, гледайки обяваите за работа в jobs.bg /по приницп си търся работа за след изпитите, но и останалите ги прегледах/, установих, че за хубава работа английският не е предимство, защото просто е задължителен. Като предимство се счита втори език, да не говорим, че на места задължително търсят два езика. Та в този ред на мисли, гръцки и турски не биха дошли в повече на никого.Scorpion написа:Срещнали се един българин и един румънец. Българинът бил бесарабски българин от Молдова, та почнал да говори на тамошния език, па току виж оня разбере нещо. Румънецът пък заговорил на руски, мислейки, че българският е руски диалект. Покрай тях минал един англичанин и виждайки нелепата ситуация, ги попитал: "Excuse me, do you speak English?"
А за търсенето на кадри с "екзотичен" език, не съм съгласна, че не се търсят. Кеф ви унгарски, кеф ви румънски, кеф ви гръцки... Просто ги знаят толкова малко хора в България, че при всички случаи "екзотичният" език ще бъде от полза.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не ги слушай, и баща ми нон-стоп ми натяква "а не искаш ли да пишеш информатика на първо място" и аз "не, няма да стане, искам икономика". На следващия ден пак и пакScionOfStorm написа:аз като гледам ще си имам доста караници с нашите тея дни. каквото не искат за специалност - яко резване. т'ва било женско /втф?/, онова нямало добри преподаватели, третото било безперспективно, четвъртото било направо смехотворно.
O__o егаси хората
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Много ти е правилно решението даже. Зная от опит - брат ми учи Икономика в СУ.Etiainen написа: Не ги слушай, и баща ми нон-стоп ми натяква "а не искаш ли да пишеш информатика на първо място" и аз "не, няма да стане, искам икономика". На следващия ден пак и пак. Е няма пък, ще си пиша каквото си искам, пък после ако се окаже тъпо решение, ще знам, че поне аз съм го взела, а не някой друг вместо мен.
- happyswift
- Флъдзила
Драги мои, университета дава знания, това не е учреждение за наливане на мозък и умения.Ако нещо не ти се отдава, ако щеш и в Марсианския университет го завърши, пак ще си некъдерен
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Тук много сбърка. Качественият университет дава предимно умения (skills), а не само знания. Никой не се е родил с умения за финансов анализ например.happyswift написа:Драги мои, университета дава знания, това не е учреждение за наливане на мозък и умения.Ако нещо не ти се отдава, ако щеш и в Марсианския университет го завърши, пак ще си некъдерен
Репликата с учреждение направо ми прозвуча като една видна директорка. 
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.