Софийските задръствания!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Софийските задръствания!
toni мойто момиче, мога само да ти кажа, че в тоя град съм от 10 пъти повече време от тебе.
Знам кво е в почти всяка линия в София. Знам кво е по концерти, кво е по мачове, виждала
съм и побоища и всичко в тоя градски транспорт, защото го ИЗПОЛЗВАМ много по- често
от тебе, дето в Студентски град всичко ти е на 20 минути, така че ти не се изказвай неподготвен.
Квото аз съм видяла, ти има да го виждаш и да му се чудиш и за напред. А на тебе, че ти липсват
първите 12 години и не ставаш, когато някой възрастен те помоли, си е чисто твой проблем.
Знам кво е в почти всяка линия в София. Знам кво е по концерти, кво е по мачове, виждала
съм и побоища и всичко в тоя градски транспорт, защото го ИЗПОЛЗВАМ много по- често
от тебе, дето в Студентски град всичко ти е на 20 минути, така че ти не се изказвай неподготвен.
Квото аз съм видяла, ти има да го виждаш и да му се чудиш и за напред. А на тебе, че ти липсват
първите 12 години и не ставаш, когато някой възрастен те помоли, си е чисто твой проблем.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- toni spbb
- От дъжд на вятър
[quote="allshallperish"]toni мойто момиче, мога само да ти кажа, че в тоя град съм от 10 пъти повече време от тебе.
първите 12 години и не ставаш, когато някой възрастен те помоли, си е чисто твой проблем.[/quote
Оллл да бе и от кога пътуваш с този транспорт бе!Аз от както съм се родил пътувам с него тъй като тук съм се родил тук съм израснал родителите ми са от тук и всичко моля те не спори ,че като гледам явно от 3 години пътуваш по София и вече си голямата софиянка престани смешна си 100 пъти ти го казах!
първите 12 години и не ставаш, когато някой възрастен те помоли, си е чисто твой проблем.[/quote
Оллл да бе и от кога пътуваш с този транспорт бе!Аз от както съм се родил пътувам с него тъй като тук съм се родил тук съм израснал родителите ми са от тук и всичко моля те не спори ,че като гледам явно от 3 години пътуваш по София и вече си голямата софиянка престани смешна си 100 пъти ти го казах!
Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
оф и ти си некъв виртуален рейнджър. Смешен си
само и единствено ти, защото не знаеш и как да пишеш
правилно.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Поставяш милиони под един знаменател, не става. В момента, в който разбираш, че професионалното и личното ти развитие ще бъде сериозно възпрепятствани тук, започваш да си задаваш въпроса, дали изобщо ти се остава тук.allshallperish написа:
А тия пък, които псуват тва което се случва в България / СОФИЯ/, са ми
толкова смешни :"аз няма да живея тука, защото хората са такива,
задръстванията, дрън- дрън", тва драги ми приятели ми прилича само
и единствено на СЛАБОСТ на духа. Димаж само обяснява как искала да се
махне щото тоя и оня били гадни, е на кво прилича тва? Чиста и проста
слабост- като не можеш да се справиш с проблема, бягаш от него. Тва е.
Демографското положение е във формата на гъба, циганките се разхождат с по три-четири деца или са бременни, турците се множат, българите прогресивно застаряват, образованието е фарс. Изводите за близките десетилетия са повече от плашещи. За пенсионната система също.
Хората не се виждат пенсионери в България, не искат да раждат и отглеждат деца тук, нормално.
Ако всеки изпитваше болезнена привързаност към страната си, можеше да си говорим за сила и слабост. Но тук явно нещата не опират до това.
allshallperish написа: И нещо последно:
За разлика от вас, провинциалните чеда, на софийските им се налага да работят от мноого
по- млади. За разлика от вас, които до 20 и кусор години ви дондуркат ваште семейства,
софиянци бачкат, за да могат да живеят нормално, защото не изкарват пари на нивата.
Аз пък познавам много софиянци, които са неработещи студенти, и много хора от провинцията, които с идването си почват да работят. Не знам как реши, че трябва да обобщаваш така....
Да не говорим, че фактът, че някого го "дУндуркат", не означава непременно, че не отделя огромна част от времето си в учене...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- toni spbb
- От дъжд на вятър
[quote="allshallperish"]
, нали беше от село бе
,
правилно.
[/quote
Леле ето пак говориш глупости.Така ще кажа някой неща за мен надявам се да ти се изясни положението.Купихме си вила на село и баба ми и дядо ми се изнесоха да живят там и сега пройзвеждат екологични продукти и ние ги взимаме през уикенда.
правилно.
Леле ето пак говориш глупости.Така ще кажа някой неща за мен надявам се да ти се изясни положението.Купихме си вила на село и баба ми и дядо ми се изнесоха да живят там и сега пройзвеждат екологични продукти и ние ги взимаме през уикенда.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
АХАХАХХАХАХАtoni spbb написа:[.Така ще кажа някой неща за мен надявам се да ти се изясни положението.Купихме си вила на село и баба ми и дядо ми се изнесоха да живят там и сега пройзвеждат екологични продукти и ние ги взимаме през уикенда.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ооо, йее
.
Пф, в нас доматите не стават за една седмица, ама ако при вас стават
не ми излизай с тия екологически бръщолевеници. Стига се пени.
- toni spbb
- От дъжд на вятър
allshallperish написа:Ооо, йее.
Когато няма купуваме от Билата много ясно иначе когато доматите се родят си взимаме от село според мен вече се разбрахме .
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Някои от вас прекаляват обаче. Има и отношения, в които провинциалистите са по-добре от софиянци в града и не може само да се оплаквате. Фак, колко е наема за общежитието ти? Сравни го с този на брат мми, който е 600 лева. Добави към тях сметките за ток и парно и ги сравни с парите, които ти плащаш. Не се заяждам. Просто мнението ми е, че не може само да се оплаквате.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Еми естествено. 50лв май беше общежитието.
Ники, не всички от провинцията са на общежитие!
на общежитие са само тези, които имат успех... И тоя успех точно за моя факултет е много над 5
И съм плащала квартира, заедно с ток, вода и парно... няма да го повтарям 6556454564332хиляди пъти...
И съвсем не съм видяла някой да се оплаква!!!
Тва, че не ви харесвам града си е мое персонално усещане! И съвсем не мисля, че прекалявам...
и спирам да пиша в темата, не защото се карам с вас(аз не се карам с никого), а защото почнахме във кръг да се въртим... Циклим ...
олшел, по-малко..
на общежитие са само тези, които имат успех... И тоя успех точно за моя факултет е много над 5
И съм плащала квартира, заедно с ток, вода и парно... няма да го повтарям 6556454564332хиляди пъти...
И съвсем не съм видяла някой да се оплаква!!!
Тва, че не ви харесвам града си е мое персонално усещане! И съвсем не мисля, че прекалявам...
и спирам да пиша в темата, не защото се карам с вас(аз не се карам с никого), а защото почнахме във кръг да се въртим... Циклим ...
олшел, по-малко..
la douleur exquise
- allshallperish
- Легендарен флуудър
В Библията пише, че не си длъжен да харесваш баща си, а да го
уважаваш.
уважаваш.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
allshallperish написа:В Библията пише, че не си длъжен да харесваш баща си, а да го
уважаваш.
Иначе всъщност изобщо не си длъжен.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Е, не си, ама е редно
. Пък аз съм грешна в тва отношение
.