Как върви подготовката??
Исках да чуя и други мнения към кои специалности сте се насочили, аз много се колебаех между СИ и КН, но все повече хора ме насочват към КН. Вие какво ще кажете?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Мога да ти препоръчам сборник, който е от преподаватели във ФМИ, но задачите не са с формата на изпита, а са просто задачи с близка трудност до изпита и са разделени тематично (т.е квадратна функция, триъгълник, и т.н.). Казва се "Сборник по математика за 9-12 клас и кандидат-студенти" на Чакърян и Сидеров. Има и обяснения на почти всички задачи. Ако успееш да го изрешиш целия, изпита не би трябвало да ти е никакъв проблемDi_Masta написа:Здравейте, математици. В момента се подготвям усилено за предстоящите редовни изпити по математика. Изреших няколко сборника с примерни изпитни варианти, но не с точния формат на изпита в СУ (10 задачи с нарастваща трудност) и всички минали КС изпити за СУ. Според мен ако решавам изпитни варианти с точния формат на изпита ще се подготвя по-добре. Моля, ако някой знае за такива сборници или други помощни материали нека да каже, ще ми е от голяма полза, благодаря предварително.
Разликите между специалностите в не малка степен могат да се заличат в последствие в зависимост какви изборни дисциплини ще решиш да учиш.Kryptonite написа:Абе убедена съм че някъде е разсикван тоя въпрос, но да не отварям нови теми и да ровя да ви питам - тъй като в сряда започват записвания не мога никак да реша Информатика или Компютърни науки да пиша... проблема (доколкото може да се нарече проблем) е че каквото пиша - това ще ме приемат (имам 5.70)... Та хич не мога да реша! Доколкото разбрах разликата е минимална, в компютърните има по-малко математика, но кое е по-приложимо и по-добро като специалност?
И на мене така ми казваха, и се оказа вярно....за хората сядащи да учат 2 дена преди изпита.Ако си учиш редовно няма да имаш проблеми, поне аз нямам.Nebu написа: "Нямаш работа в Информатиката във ФМИ, там ще ти скъсат задника от трудна математика" (цитатът е точен) Аз не очаквам да си чеша по цял ден... езика и така да изкарам там, ама с нейната интонация звучеше все едно ме чакат 10 часа сън на седмица и 158 часа учене...
1. Изчисляваш си бала съответно за специалносттаstatistikastatistika написа:здравейте,искам да уча статистика.с оценка 5.00 на матурата и оценки от дипломата 5.3 по мат и 3.6 по физика мислите ли че ще ми стигне бала?
Така като гледам е почти сигурно, че ще влезнеш ако си момче, а ако си момиче си на косъм. Бала ти се получава 21.4. Миналогодишния бал е бил 18.05 за момчета и 21.15 за момичета.Сам си прави изводите.statistikastatistika написа:здравейте,искам да уча статистика.с оценка 5.00 на матурата и оценки от дипломата 5.3 по мат и 3.6 по физика мислите ли че ще ми стигне бала?