Софийските задръствания!

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Софийските задръствания!

Мнение от allshallperish »

Абе Дичоу, ти верно мн си се обидил... Пффф, мн жалко.
Ми на мен вече не ми се спори. Разбрахме, че само провинциалистите
са с чиста кръв, а ние сме боклуци, което го видях на хиляда места. Аз
знам кво представлявам и за тва не ми пука кво се мисли за мене в тоя
форум. Така че и аз вече няма да пиша в тая тема.

ПП: Извинявам се на всички за епитета "СЕЛЯНИН", някои от вас са
си го заслужили, други не чак толкова...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

dimage написа:Нека и аз да науча коя е най-забавната част ( предполагам е тази, в която се плюнчих да обяснпвам колко е грозно да се използват такива горзин думи срещу хората и каква е тази омраза) , че да знам, от кое следващия път да пускам повече!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Както и да е! Радвам се, че с мнението си и ти се присъедини към "дъното" на тази тема :) :) :)

Хубав ден ти желая!!

Оо, мон Дю!
Ако не беше такава обидена царкиня, може би щях да ти се извиня. Извинението ми щеше да е лъжа, разбира се, но щеше да го има, а добрата форма е по-важна за общуването от личното мнение (в повечето случаи).

В конкретната ситуация обаче, предвид тази синтезирана истерия в цитата по-горе, както и някакви усмихнати опити да ме дръпнеш надолу към нивото си и дъното на темата заключавам, че не си достойна щото аз да проявявам добър тон по твой адрес. Като за начало правя жизнерадостните ти писания достояние на другарчетата с надеждата да ограничиш ентусиазма си да общуваш с мен чрез лични съобщения. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Не ми е приятно, не за друго. :) :) :)

После ще те помоля действително да обърнеш внимание на стила си на писане. Колкото и странно да звучи в отношение към писмена реч, тонът ти откровено дразни. Не само мен.

Хубав ден и на теб ти желая!!

А, сетих се нещо - дарих те с непривична за мен откровеност и даже се постарах поне мъничко да изглежда като градивна критика. Тъй че се надявам щото да помислиш върху думите ми, вместо да избухнеш веднага - караница с тебе не е сред моментните ми приоритети. :wink: :wink:

Тъй, казано всичко туй, да се върнем на задръстванията в София и благодарността ми към fak за изказаното уважение към мен. :oops: :oops:
Изображение
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ох не вече наистина ще умра :lol: Боромир :lol: :lol: :lol:
Аз вече с няколко човека обсъдих този проблем - според мен някои хора в този форум приемат нещата ТВЪРДЕ лично и изобщо лично, което е мега тъпо, не мислите ли? :roll: Никой не живее, за да ви дразни или да ви обижда, но явно това не можете да го разберете. Чак пък и на лични да минаваме да си ""казваме" някакви неща... кво мога да си кажа с човек, когото нито познавам и с когото ИЗОБЩО не съм си писала и не съм обръщала внимание на мненията му, само защото по една тема имаме някакво различно мнение?
Освен това тези проблематични теми са точно тип "хляб и зрелища", всеки се хваща за една дума и почва да я интерпретира както му изнася и да напада с нея. Еми все едно щеше да е дали съм написала "кипяща гной", "вряща кръв" или "....", както пише Дичоу примерно. Освен това аз никога не съм ГЕНЕРАЛИЗИРАЛА, както правите повечето тук. Ясно ми е, че това какъв е човек зависи изцяло от възпитанието му, от характера му и от средата му и не мисля че това може да бъде аргумент в конкретния спор. Това е просто факт.
Аз обясних хиляда пъти всяко едно свое изречение и пак има недоволни.

Много добре ми знаете стила на писане, ясно ви е, че има неща, които ме влудяват лесно се паля , но това си остава в темата. Не ми казвайте, че сте толкова тесногръди, че да не ви е ясно поне това. :roll:
Карат ми се, че се гордея с родното си място, щото тва било случайност - еми ок, не съм казала, че не е, казвам, че щом това също е ФАКТ, значи ще му се радвам максимално.
Карат ми се, че изказът ми в темата е просташки - да съм отрекла, че не е? :lol:
Карат ми се, че изпитвам омраза към хората, които не оценяват това, което им се дава - всъщност не е омраза, а погнуса, има разлика.
Димаж ако иска да се маха от България, аз няма да се махна.
А пък локалният ми шовинизъм е силно изразен що се отнася до това, че градът ми започва да прилича на пълна какафония и едно мнение във форума няма да ме разубеди изобщо, защото държа на своето.

И така... безсмислено е да се водят спорове от този тип естество в този форум, защото явно повечето не знаете: първо защо съществува този форум и второ, че не всичко се върти около вашите личности, а само около виртуалните ви постове.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

вчера четох интервюта на Иван Славков, та се пресетих за:

- Защо се оженихте за Людмила Живкова? По сметка ли беше този брак?
- Ами! Тя се ожени за мен по сметка. Искаше софийско жителство. Нали все пак баща й е от Правец...

(=

що се отнася до моята скромна особа- като кореняк столичанин от Плевен държа да отбележа, че се чувствам прекрасно в кожата си.

по темата за задръстванията особено показателен е един прекрасен коментар на една мила женица в 76 един следобед:
"Гледай сега, как няма да има задръствания като селяните дойдоха! И се движат всичките по един в кола!"

пък дали ми пречат задръстванията- ми...аз се возя в метрото. Макар че по данни на една моя колежка "ама то вече и там почнало да има задръствания".
Предполагам и тапите на светофарите са заразни- като птичия и свинския грип.(=
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Само да спомена, че публикуването на Лични съобщения в общите форуми без съгласието на тези, които са ги написали е нарушение на правилника ;) Което нееднократно е обсъждано както в работни теми, така и ако не се лъжа в темата за работата на модераторския екип(волюм 1). Искрено се надявам Боромир да си вземе бележка, най-малко с оглед на факта, че се опитва да поддържа ниво над останалите потребители - бидейки все пак и "блюстител на форумния ред".Благодаря за времето, което отдели да прочете това :) То е публикувано единствено и само като градивна критика :)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Не се сдържах... Пф. Димажа вече каза, че няма нищо против, та даже се и
радва и "лъскае" /боже, от лъскам ли идва?/.

Ето, radja е от моя край, и също употребява думата "селянин" :lol: , евала.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Снощи бях написала един дълъг пост, даже два.. ма не ги постнах, щото Дичоу ми сепна ентусиазма..
Преди година мислех по същият начин както него! и бих защитавала с жар селската кауза..., обиждайки другите... (Между другото той търпеливо изчака да генерализирате и обобщавате първо вие, а после ви смаза с 3 поста, та на прах ви направи, за което наистина :salute: )
Но подобни крайности са далече от здравия разум! И отдавна не ги приветствам!
Понеже е факт, че не само кадърни и можещи хора идват тука... Всъщност тука идват хора, които не могат да си намерят мястото там, където са родени! И сред преселниците има много гнилоч, който бърка и в моите очи! Но да не задълбавам!

Джуди, щом очакваш другите да са ти свикнали на темпераментните изблици, се предполага, че се очаква от тебе да изтърпиш и техните темпераментни отговори към тях! И не ги обвинявай, че не те разбират, понеже и ти не можеш да погледнеш от тяхното ъгълче :wink:

Олшелпериш - тва за диалекта от вашите уста е нелепо! Тия дето говорят меко са ми смешни, вие дето сменяте ударенията, не знаете що е това 'я', и слагате наставка 'ме', където не й е мястото, сте ми дразнещи!
Правоговор в неврокоп и в търновско :!: (за второто не съм много съгласна) :mrgreen: :mrgreen: (иии не можах да се сдържа да се изтъкна :mrgreen: )

Димаж, ше ми обясниш ли защо ме цитира, че не мога да схвана! Всъщност не мога да схвана и защо не ме нападнаха суфянци, при положение, че казах, че са некадърни,.. но това после ше стане, предполагам..
Някак си личи, че ти е болна темата, щото и Бог призоваваш... Пък и озверяваш.. наистина прави впечатление!

И накрая моята позиция относно милия ви град!

Мразя го! завършвам си трите образования и се разкарвам от тука!!! С 300!
Не разбирам що се карате за него, като виждате в какво положение е! Ако ви харесва да се гъчкате в трамваите, да ви псуват по кръстовищата, да пътувате по два часа за работа, да живеете в панелки сред хлебарки - то това е мястото за вас!

Аз в такава мизерия няма да живея! и в задръствания, няма да попадам, макар че напоследък навсякъде е много зле!

ПС Олшелпериш, къде живееш?
la douleur exquise
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Да!Мястото за нас е,защото съм сигурен че 90%,включвам и мен си,не могат да си представят да живеят в по-малък град.Не се обиждайте,но не бих могъл да живея в град,който можеш да обиколиш пеша за два часа.В големия град е пълно с живот и за мене тоя живот е по-важен от всичкото спокойствие на света.Не знам теб кой те е псувал по кръстовищата,аз с другите шофьори се разбирам много добре.За работа не ме грее колко ще пътувам,което не е така при хората от провинцията,от опит го знам.Не живея в панелка,пък и да живеех - ще каже човек че панелки има само в София.А за трамваите ще кажа само едно-че ги има само в София.Нека направят трамваи да има и във Варна,и в Пловдив,и в Бургас,и пак ще си говорим.Така че за мене е по-добре два часа с трамваите и панелка,отколкото пет минути пеша и панелка.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз обаче не мога да приема тази градивна критика, Роже, особено от тебе, особено пък относно правилата на форума и/или нарушаването им. Все пак, ти беше модераторът, който се опозори сам с нарушаване и превишаване точно на тези права и правила, та се наложи по грубия начин да бъдеш махан от екипа, така че с кои очи ми се репчиш?

Сега за това правило - такова беше обсъждано, да. Даже няколко души го бяха подкрепили. Но не се прие официално и не фигурира в Правилника. Признавам, че е в рамките на добрия тон да се пази конфиденциалността на личните съобщения, но в някои случаи преценявам, че не е в мой интерес да го правя. Точка.

Поука за всички - правилата са, за да се четат. И да се разбират и спазват. И преди да се пише, се мисли. Глупости не се пишат на ЛС, защото ЛС-тата са постове като всички други и публикуването им не е изрично забранено. По принцип аз си пиша ЛС със симпатични ми хора и не държа да ги правя публично достояние. Но при отсъствие на писмено настояване да не ги публикувам (каквото нямаше и в двата случая, когато съм го правил като наказание за нечии лоши обноски), което да ме спре, мога да ги цитирам свободно. Дали ще го направя или не, зависи от мен, и то не защото съм модератор или нещо подобно. Същото важи за всеки получател/изпращач на ЛС - тази система е не толкова за тайно, а за улеснено общуване. Имайте го наум.

Разбира се, напълно възможно е предвид този и други случаи правилникът да се промени. Но ако се държите културно помежду си, никога няма да възникват никакви проблеми. Това е разковничето за всички дрязги.

Хайде сега да спрем с дърдоренето не по темата и да се върнем на културното общуване.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

не ме ебе, че обичаш да пътуваш и хиляда часа до работа, че обичаш да се блъскаш с хората и че си харесваш непанелното жилище!
твойте предпочитания си са твоя работа и мене не ме интересуват!
Не се чувствай нападнат или обиден!
Нито съм те нападала, нито съм те обиждала!

Както вече казах, аз така няма да живея! Ти си живей както искаш!
la douleur exquise
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Аз не се чувствам обиден,не знам що се впрягате толкова по тия теми.Някой каже "София" и вие виквате срещу него.Ако някой се чувства непълноценен заради това че се е родил някъде са си негови проблемите.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Boromir написа:Аз обаче не мога да приема тази градивна критика, Роже, особено от тебе, особено пък относно правилата на форума и/или нарушаването им. Все пак, ти беше модераторът, който се опозори сам с нарушаване и превишаване точно на тези права и правила, та се наложи по грубия начин да бъдеш махан от екипа, така че с кои очи ми се репчиш?

Сега за това правило - такова беше обсъждано, да. Даже няколко души го бяха подкрепили. Но не се прие официално и не фигурира в Правилника. Признавам, че е в рамките на добрия тон да се пази конфиденциалността на личните съобщения, но в някои случаи преценявам, че не е в мой интерес да го правя. Точка.

Поука за всички - правилата са, за да се четат. И да се разбират и спазват. И преди да се пише, се мисли. Глупости не се пишат на ЛС, защото ЛС-тата са постове като всички други и публикуването им не е изрично забранено. По принцип аз си пиша ЛС със симпатични ми хора и не държа да ги правя публично достояние. Но при отсъствие на писмено настояване да не ги публикувам (каквото нямаше и в двата случая, когато съм го правил като наказание за нечии лоши обноски), което да ме спре, мога да ги цитирам свободно. Дали ще го направя или не, зависи от мен, и то не защото съм модератор или нещо подобно. Същото важи за всеки получател/изпращач на ЛС - тази система е не толкова за тайно, а за улеснено общуване. Имайте го наум.

Разбира се, напълно възможно е предвид този и други случаи правилникът да се промени. Но ако се държите културно помежду си, никога няма да възникват никакви проблеми. Това е разковничето за всички дрязги.

Хайде сега да спрем с дърдоренето не по темата и да се върнем на културното общуване.
Всъщност Боромире(може да кажа и адаш, тъй като сме адаши - за добро или зло), ще направя малък коментар.

Искам да попитам(това между другото има и връзка с темата, най-малкото заради спора кой е по-по-равен) - аз нарушавайки правилата 1, 2, 3, 5, 10, 15 пъти, по-малки права и задължения ли имам спрямо тях в сравнение с теб? И не съм ли със същото право да следя(макар и неофициално) за тяхното спазване? Просто ти имаш "мерките и теглилките" да санкционираш нарушителите.Или греша? Защо бъркаме правото с привилегия? Аз никога не съм го правил, въпреки изнесените от теб обвинения :D Освен това, за "грубото отстраняване" съм склонен да не се съглася - моля да не ти е къса паметта.Аз бях "отстранен" поради факта, че реших да не се съобразя със самоволието на 2-3 човека във форума, решили да наложат нещо насила(както се пееше в една песен "my way or the highway").Е - предпочетох "the highway".И пак бих го направил.Защото правото и привилегията се бъркат ;) Което е и косвено една от подтезите, които трябва да се засегнат в тази тема ;)

И за финал - да, нека водим културно общуване.Но нека в твой стил да попитам - точно ти ли, който си мярка за арогантност и незачитане на чуждото мнение(да не кажа твърде често принизяването на авторите, които те дразнят с ирония и сарказъм, които не трябва да са присъщи на член на екипа) ще говориш за културно общуване?

Благодаря ти, но няма нужда да ми отговаряш :D Просто помисли - може да изглежда твърде нападателно това, което написах(донякъде може и това да е целта му), но ако наистина се замислиш, ще намериш някоя и друга истина ;)

Поздрави :D
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

fak написа:не ме ебе, че обичаш да пътуваш и хиляда часа до работа, че обичаш да се блъскаш с хората и че си харесваш непанелното жилище!
твойте предпочитания си са твоя работа и мене не ме интересуват!
Не се чувствай нападнат или обиден!
Нито съм те нападала, нито съм те обиждала!

Както вече казах, аз така няма да живея! Ти си живей както искаш!
А тия пък, които псуват тва което се случва в България / СОФИЯ/, са ми
толкова смешни :"аз няма да живея тука, защото хората са такива,
задръстванията, дрън- дрън", тва драги ми приятели ми прилича само
и единствено на СЛАБОСТ на духа. Димаж само обяснява как искала да се
махне щото тоя и оня били гадни, е на кво прилича тва? Чиста и проста
слабост- като не можеш да се справиш с проблема, бягаш от него. Тва е.

ПП: От с.Яна, мое го видиш в бгмпас и да разбереш всеки ден колко пътувам.
А мое и да видиш с.Яна и Студентски град горе- долу на кво разстояние са
и пак да разбереш колко съм пътувала 4 години подред.

ПП2: Който се е обидил на "селянин", явно наистина е такъв.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Абе, какво обсъждате Бормоир. Написа един глупав пост, че да се отчете и толкова. Изобщо не ме интересува мнението му за останалите потребители и отношението на останлите към него.

Тя темата и без друго се измени де и отива повече към положителните и отрицателни черти на София. На мне си ми харесва града и за сега не бих живял другаде. Има си своите проблеми естествено, ама чак пък да го мразите.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

fak написа:Джуди, щом очакваш другите да са ти свикнали на темпераментните изблици, се предполага, че се очаква от тебе да изтърпиш и техните темпераментни отговори към тях! И не ги обвинявай, че не те разбират, понеже и ти не можеш да погледнеш от тяхното ъгълче
Ама чакай малко. Аз ги разбирам. Прочитам мненията им, и решавам дали съм съгласна или не. Просто не ме ебе за мнението им сеш се. Аз не споря срещу ТЕХНИТЕ личности, а срещу МНЕНИЯТА ИМ ПО КОНКРЕТНАТА ТЕМА. Докато те спорят СРЕЩУ МЕН. Въпросът е че те злобеят срещу самата мен. Има разлика бе, дееба, само аз ли я виждам ?!

По въпроса за мнението ти, че мразиш София и после се махаш - окей, мрази, ама поне бъди мъъъъничко благодарна, че благодарение на онова, което се предлага в нея, от теб ще стане конкурентноспособно нещо в професионален и т.н аспект :!:

А това че в Студентски град е мизерия, не означава че навсякъде другаде е така. А па дори да е мизерно, дават се под наем стаите и готово :wink:
Отделно че за мен Студентски град е най-гадното място в София както сигурно сте се досетили. И, да, казвам го, не само, щото не живея там (а дори да живеех пак щях да го твърдя), но и защото мама ми готви манджите у нас и има кой да ми плаща сметките. Това може и чиста случайност да е, и шанс да е, но това е животът ми и ще му се РАДВАМ, точно както и страдам за нещата, които нямам.

И айде пак с тия правила проклети... адски много ме дразнят... дразня се и че всички , които могат да трият чуждите мнения правят от мухата - слон, не знам защо го правите явно ви е забавно, интересно или от скука. Само се създават конфликти... и кво , искате да ми кажете , че ще почнем да се банваме , така ли, щото все едно не се знаем? Точно в тоя момент най много съжалявам за pi4... и всъщност вече не ми е и интересно да чета и да пиша в тоя форум, поздравления за което.

И последно: Боромир, ние май не сме си писали ЛС, това означава ли, че съм ти несимпатична? :( :mrgreen:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “България”