1-ви курс Право (2008 - 2009)
-
Arma-goddamn
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Добър вечер на всички,
понеже видях, че се е създала дискусия за личността ми, въпреки че е неизвестна са всички изказали се, не е лошо и аз да се включа. Да, аз казах на Новкиришка, че на изпита при нея масово се е преписвало. Ето какво стана точно, за да няма повече измислици. Първо – не съм й вдигал никакъв скандал. Съвсем спокойно й казах, че изпитът й е крайно субективен, защото повечето хора преписваха, а тези, които си направихме труда да учим и да играем честно, имаме тройки или четворки. Преписвачите имат масово петици. Има, разбира се, и хора, които сами си изкараха хубави оценки, но за съжаление бяха малцинство. Второ - не съм имал никакви претенции за собствената си оценка. Трето– въобще не съм й казвал, че ще ходя някъде си да си търся правата, а й пожелах приятен ден, както и тя на мен и излязох без никакви разправии от 292 аудитория. Четвърто – пред мен един колега, който имаше двойка на писмения (въпреки че преписваше), очевидно не знаеше абсолютно нищо, но й се измоли да му пише тройка и тя му писа. Помислете си, вие как бихте се чувствали в този момент – вие след редица безсънни нощи с тройка, а тези които са преписвали или са се молили са с по-високи оценки от вас.
След това как тя е реагирала – изцяло нейно решение си е. Нали казвате, че Пиперков изпитва добре, защо се оплаквате? Също така до последния момент не знаехме какъв ще е форматът на изпита, отпада ви доводът, ще сте учили за писмен (освен ако не сте почнали да учите последните три дни, в което силно се съмнявам). Изпитът досега винаги е бил устен, така че защо точно вие да сте най-прецаканите, че и при вас е така? Искам да питам чии интереси са засегнати тук? На някой, който е искал да преписва ли? Ако има такива, те да си преценят. Аз не съм очаквал такава реакция- даже напротив, Мислех си, че хора като вас, които пишат във форума, са по-интелигентната и мислеща част, и най-малкото ще се съгласят, че е подигравка с труда им подобно развитие. Да не стигаме по-далеч и да правим изводи как се отразява всичко това на нивото на обучение във Факултета. За мен тази практика е отвратителна – така беше и на ОУД, да не говорим за тестовете по ОИТ. Още повече, че аз вече имам едно висше образование и съм се нагледал на подобни истории, така че нямам никакви скрупули да заявявам позицията си открито. Наблягам на последната дума и искам да кажа на тази, които искат да ми правят главата мека, да ми прилагат талионна мъст и други членовредително наказания, че съм от трета група, казвам се Георги и искам да ви видя на изпита по ОИТ, всички вас, които се изказвате за мен, скрити зад инициали. Именно поради тази причина няма да пиша повече тук, а ще чакам който има смелост да заяви някакво мнение, да го направи очи в очи с мен.
понеже видях, че се е създала дискусия за личността ми, въпреки че е неизвестна са всички изказали се, не е лошо и аз да се включа. Да, аз казах на Новкиришка, че на изпита при нея масово се е преписвало. Ето какво стана точно, за да няма повече измислици. Първо – не съм й вдигал никакъв скандал. Съвсем спокойно й казах, че изпитът й е крайно субективен, защото повечето хора преписваха, а тези, които си направихме труда да учим и да играем честно, имаме тройки или четворки. Преписвачите имат масово петици. Има, разбира се, и хора, които сами си изкараха хубави оценки, но за съжаление бяха малцинство. Второ - не съм имал никакви претенции за собствената си оценка. Трето– въобще не съм й казвал, че ще ходя някъде си да си търся правата, а й пожелах приятен ден, както и тя на мен и излязох без никакви разправии от 292 аудитория. Четвърто – пред мен един колега, който имаше двойка на писмения (въпреки че преписваше), очевидно не знаеше абсолютно нищо, но й се измоли да му пише тройка и тя му писа. Помислете си, вие как бихте се чувствали в този момент – вие след редица безсънни нощи с тройка, а тези които са преписвали или са се молили са с по-високи оценки от вас.
След това как тя е реагирала – изцяло нейно решение си е. Нали казвате, че Пиперков изпитва добре, защо се оплаквате? Също така до последния момент не знаехме какъв ще е форматът на изпита, отпада ви доводът, ще сте учили за писмен (освен ако не сте почнали да учите последните три дни, в което силно се съмнявам). Изпитът досега винаги е бил устен, така че защо точно вие да сте най-прецаканите, че и при вас е така? Искам да питам чии интереси са засегнати тук? На някой, който е искал да преписва ли? Ако има такива, те да си преценят. Аз не съм очаквал такава реакция- даже напротив, Мислех си, че хора като вас, които пишат във форума, са по-интелигентната и мислеща част, и най-малкото ще се съгласят, че е подигравка с труда им подобно развитие. Да не стигаме по-далеч и да правим изводи как се отразява всичко това на нивото на обучение във Факултета. За мен тази практика е отвратителна – така беше и на ОУД, да не говорим за тестовете по ОИТ. Още повече, че аз вече имам едно висше образование и съм се нагледал на подобни истории, така че нямам никакви скрупули да заявявам позицията си открито. Наблягам на последната дума и искам да кажа на тази, които искат да ми правят главата мека, да ми прилагат талионна мъст и други членовредително наказания, че съм от трета група, казвам се Георги и искам да ви видя на изпита по ОИТ, всички вас, които се изказвате за мен, скрити зад инициали. Именно поради тази причина няма да пиша повече тук, а ще чакам който има смелост да заяви някакво мнение, да го направи очи в очи с мен.
Ами след като мислиш, че си оценен субективно, може да поискаш обяснение за оценката, която си получил и евентуално да докажеш, че си за повече. Не е начина като замесваш и се сравняваш с другите, по този начин нищо не променяш, освен да си го изкараш на останалите групи, които с нищо не са ти виновни. Нито оценката ти се променя, нито ти прави чест тази постъпка. Това, че си прекарал много безсънни нощи не те прави по-умен от останалите, които да речем са преписвали! Може би просто си бил за 3... а ако не, не е правилно да се опитваш да го докажеш, обвинявайки другите и начина на провеждане на изпита .....Що за колегиалност?
-
Bolnaaa
- В началото бе словото
Виж кво! Георги от трета група, аз съм от 7 и 8 и с удоволствие бих дошла, но съм на следващия ден. Не се обяснявай много, щото не вярвам да са ти писали 3 понеже много знаеш. Точно тия двамата си пишат реалните оценки. Който преписал- браво на него. Ти като си имал толко БЕЗСЪННИ НОЩИ, не знам как 3 си изкарал. Явно първото висше не ти е помогнало много. Ясно е че не са променили заради теб изпита, а заради няколко като теб и щото им е писнало. Хората решили по-лесно да го направят, ние ше им се оплакваме. И евала, че на ония му е писала 3, а не да го занимава човека. А ти като си толко недоволен кажи й 2 да ти пише и ходи на поправка и изкарай поече, ако можеш. И не знам кво и тестовете не ти харесват, като тва навсякъде по света се приема тая форма на изпитване. Просто тука още не е добре разработена, но и това ще стане. Така че грешката си е в теб. Няма кво толко да имаш самочувствието, че знаеш, така че стегни се и не се натягай толко. Щом като материала толко те затруднява, може да не е по силите ти!И не обвинявай тия дето са преписали! Не са ти виновни те,че имаш 3. Да си преписал и ти. А като си толко честен, че не го правиш, не се сърди на другите и не ги давай за пример на преподавателя.
Последно промяна от Bolnaaa на 23 Юни 2009, 23:31, променено общо 1 път.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
@ Arma-goddamn Колега, не се наемам да те съдя или критикувам, но не те разбирам. Иначе всички са афектирани, представянето им е пряко или косвено повлияно от твоята постъпка, но аз няма да те охуля - това всеки може да го стори, а е първосигнална реакция. Пожелавам ти занапред да бъдеш оценяван подобаващо. 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Arma-goddamn, двете групи в аудиторията го чухме съвсем ясно от Новкиришка - имало е скандал и закана за търсене на някакви измислени права.
Идиотско е да се опитваш да натопиш всички останали изпитвани, в крайна сметка си си взел изпита, а и никой от студентите няма вина за ниската ти оценка, било то преписвач или не.
Идиотско е да се опитваш да натопиш всички останали изпитвани, в крайна сметка си си взел изпита, а и никой от студентите няма вина за ниската ти оценка, било то преписвач или не.
Strength and honor.
Всички, дето не преписвали, имат 3-ки и 4-ки. Първо това не е вярно, защото аз и още доста хора, които не са преписали и думичка, имаме 5ци и 6ци (аз лично имам 5).
Не те познавам, но щом имаш 3, значи не си учил достатъчно!
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Подкрепям, аз също имам 5 и не съм преписвал.rkk написа:Всички, дето не преписвали, имат 3-ки и 4-ки. Първо това не е вярно, защото аз и още доста хора, които не са преписали и думичка, имаме 5ци и 6ци (аз лично имам 5).
Strength and honor.
- Fletcher Lind
- От дъжд на вятър
Кораво, м8Наблягам на последната дума и искам да кажа на тази, които искат да ми правят главата мека, да ми прилагат талионна мъст и други членовредително наказания, че съм от трета група, казвам се Георги и искам да ви видя на изпита по ОИТ, всички вас, които се изказвате за мен, скрити зад инициали. Именно поради тази причина няма да пиша повече тук, а ще чакам който има смелост да заяви някакво мнение, да го направи очи в очи с мен.
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
Виж, скрити сме зад инициали, защото не е имало нужда от друго. Когато се наложи, аз заставам зад думите си с името си, някои от пишещите тук го знаят. Аз съм 1ва група и това безумие, което си свършил, не би трябвало да ме интересува ни най-малко. Само че ме интересува. Защото има една думичка, която много хора забравят. Казва се честност. Не е честно половин курс да има един изпит, другата половина - друг.
Нали, егати кефа, дай и медицината да си вземат изпитите с тестове, пък после ходи да ти прави тест на бъбреците и гадай с а,б и в дали имаш камъни.И не знам кво и тестовете не ти харесват, като тва навсякъде по света се приема тая форма на изпитване. Просто тука още не е добре разработена, но и това ще стане.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Много добре ти е ясно, че общото между правото и медицината е само след смъртта на пациента, не дай си Божеbabangida написа:Нали, егати кефа, дай и медицината да си вземат изпитите с тестове, пък после ходи да ти прави тест на бъбреците и гадай с а,б и в дали имаш камъни.И не знам кво и тестовете не ти харесват, като тва навсякъде по света се приема тая форма на изпитване. Просто тука още не е добре разработена, но и това ще стане.
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
@ Arma-goddamn , може би много от нас не постъпиха правилно като пускаха разни закани и плоски шеги по твой адрес. Аз лично ти се извинявам, защото имам достойнство да кажа, че съм сбъркал. На емоция днес съм казал неща, които са доста глупави, но шокът да ми звъннат в 12 на обяд и да ми кажат, че формата е променен е огромен. Вероятно и Пиперков не е променил изпита, само заради теб. Но хубаво е и ти да осъзнаеш грешката си. Не човекът, който е седял на последния ред и преписал е виновен за твоята оценка. Приеми, че може би просто си имал лош ден, огромен малшанс. Да кажеш на човек, занимаващ се толкова години с преподаване като Новкиришка, че изпитът и е субективен е страшен удар под кръста за преподавателя. Все едно си и казал, че изпитът и не струва. Толкова широко скроен човек да се афектира...прави си сметка. И пак ти казвам вината за оценката ти не е на човека на последния ред. Начинът да кажеш, че оценката ти е несправедлива е друг. Осъзнай къде грешиш.
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
- stoevinc
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: stoevinc
ПОДПИС