Облекло за изпит?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор

За изпит....

обличам се по-официално
52
31%
обличам се секси
5
3%
обличам дрехи, удобни за криене на пищови
9
5%
обличам се както винаги
88
53%
обличам каквото хвана
12
7%

Общо гласове: 166

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Re: Облекло за изпит?

Мнение от Плазмодий »

dimage написа:
Плазмодий написа:Не мога да си обясня, защо някои си мислят, че като отида с бермуди и тениска на изпит не уважавам себе си, преподавателите и институцията. Това явно са остарели навици, наложени от един несъществуващ вече и никому ненужен етикет.

??? :evil: :evil: :evil: :evil: Ами по тази логика дай направо по бански и джапанки тъкмо след изпита на басейнче да се отиде.... Какво значи никому ненужен? Да си видял преподаватаел от ЮФ с шорти??? Говорим за институция, не за кварталния хоремак :evil: :evil: :evil: И простотии от типа: "ама аз не го уважавам този университет..." - ами ок! Ама какво правите вътре и си натискате задн*ците да оставате!!!
Боже, колко простотия!!! Абе вие елементарни обноски нямате ли??? Не ходете с костюм по етикет, но не си позволявайте да ходите и по шорти!!!
Леле как ми напълни копанката :scratch: Първо не съм казал, че не уважавам университета и всичко покрай него, второ- не съм казал шорти и джапанки това ти си го генерира като съждение. На изпити си ходя, както си ходя по принцип, ако е устен и ако се сетя слагам дълъг панталон. Но това няма абс никаква връзка с отношението ми към институцията и още по-малко със самоуважението ми. Явно в ЮФ ви фанатизират на тая тема, хубавото е че не всички поддават на промивката :rr:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Markov написа:Само аз се обличам секси за изпит?! :mrgreen:
Снимки? :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

dimage написа:Ами, никой в ЮФ не пропагандира нищо за облекло! Всъщност факултета няма нищо общо.
НО пак не приемам, че можеш да се явиш на изпит по "бермуди и тениска" ( този път те цитирам дословно, за да не ти пълня пак копанката :mrgreen: ...). и да ми обясняваш, че в това няма нищо ненормално!!!
Смятай тогава университетите, в които са въвели униформи са луди!!! :shock: :shock: :shock:

Както и да е! Вече казах и ще повторя - докато СУ позволява всичко всеки може да си ходи облечен (съблечен) както му душа иска!!!
Глупости не пропагандира. За това на една приятелка още първия ден /право/
им били казали, че трябва да идват винаги официално на лекции :lol: . И тя
вече така ходи.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Ох, а пък ти няма ли да спреш да се дуеш? Аз казвам какво съм чула и видяла,
защо скачаш? А и при положение, че 90 процента от ЮФ, които съм виждала
са или натокани или костюмари, не ми е трудно да повярвам в това, което е казано.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

dimage написа:Аз не се "дуя" ( интересен израз) Изразявам мнение! Друг е фактът, че тук разлчните мнения не се толерират!!!
Което доказваш в момента.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Оф, софиянка долна мръсна :lol: / аз де/, как мое от всичко да разбирам :mrgreen: .
Айде със здраве.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

това с бермудите мисля че от мен тръгна като идея :lol:
My will be done!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Киро, ти би ли отишъл с ризницата на изпит :mrgreen:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Мили деца,
замислете се в коя година и в коя част на света живеем. Това би трябвало да ви даде горе-долу ясна представа, кое в облеклото е прието и кое - не.
Не, не се обличам по-специално за изпит. Просто избягвам ненужните аксесоари и грима (да чакам три часа за изпит и да вляза със размазана спирала - страшно впечатление,мдам). По-важни от стила на дрехите са ми това да са чисти и изгладени, както и личната хигиена.

За безумно смешни намирам:
- 20 годишни пикли, които се обличат за лекции като за посещение при Английската кралица
- 20 годишни льольовци, които за лекции обличат костюмите си от бала. Ама от друга страна, поне правят икономии. :mrgreen:
- "изтупването" за изпит - цяла година се носиш с дънки и тениски, а на изпит отиваш облечен като за сватба или погребение? Страшна логика, думи нямам.
- А, да, момиченцата, прекалили с гледането на "Грозната Бети" и/или Али Макбийл ;), които гледат да са хем 'модерн', хем "официални"... т.е. да изглеждат така, все едно Тръмп ей сега ще влезе в Ректората и точно тях ще направи шефове на Тръмп България... Само дето това няма да се случи, а "аутфитите" им (да не кажа ансамбълчета :mrgreen: ) изглеждат като тъпа, кофти, жалка имитация на някое тъпо, жалко списание. Или тъп, жалък сериал.

Слезте на земята, моля ви и спрете. Спрете да се правите на по-възрастни. Има достатъчно време да порастнете, да работите на места, които изискват дрес код и официално облекло. Сега се радвайте на дънките и тениските си. Защото единственото по-смешно нещо от 20-годишен костюмар е 45-годишен чичко с бял панталон и тениска DE PUTA MADRE...

П.С.
димажче, няма какво да се сърдиш факт е, че в ЮФ (и ФЖМК) твърде много хора се вземат твърде насериозно. И пропускат забавната част от следването, но това си е техен проблем.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Markov
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Markov »

^PrincessA^ написа:
Markov написа:Само аз се обличам секси за изпит?! :mrgreen:
Снимки? :lol:

Ще ти пратя на ЛС. :mrgreen:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Скръндза! :roll:

Хм.. мене са ми смешни колегите с куфарчетата .. и необръснатия девствен мустак.. :mrgreen: :mrgreen:
(пояснявам колеги прависти, учещи в СУ :mrgreen: :mrgreen: )
Смешни са ми и тия с лаптопите на лекциите, дето постоянно висят в скайп
(тия от НБУ), ма тва няма нищо общо с темата
la douleur exquise
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Тия с лаптопите са глупендери.Ние с един колега правехме call of duty :mrgreen:
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

fak написа:Скръндза! :roll:

Хм.. мене са ми смешни колегите с куфарчетата .. и необръснатия девствен мустак.. :mrgreen: :mrgreen:
(пояснявам колеги прависти, учещи в СУ :mrgreen: :mrgreen: )
Смешни са ми и тия с лаптопите на лекциите, дето постоянно висят в скайп
(тия от НБУ), ма тва няма нищо общо с темата
Е, студенти с мустак... Тцтцт мислех, че поне след като един път ги обръснат (на бала) след това продължават...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

ако на бала има кво да бръснат :mrgreen:
иначе феноменът е :pukeright:
la douleur exquise
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

dimage, аз казах, че ходя както си ходя по принцип, което не значи бермуди, джапанки, хавайски ризи и т.н. (между другото, самият преподавател, който ни караше да ходим с дълги панталони на изпита се появи именно с разгърдена хавайска риза). Ежедневното ми облекло е достатъчно приемливо, че да мога да се появя на лекция така. И не виждам изпита с какво е по-специален. Щом ме пускат в Ректората с това облекло през семестъра, защо да не ходя така и през сесията? Ако имаше специален dress code щях да го спазвам, даже ако имаше униформа щях с кеф да си я нося (стига да е красива). Ама няма, така че не виждам какъв е проблема в ежедневното облекло. Вече ако някой принципно се облича като парцал или с анцуг и джапанки, примерно, това е друг въпрос.

Колкото до уважението към университета - когато кандидатствах имах голямо уважение към СУ и не исках и да чуя за друг университет, даже не съм кандидатствал на други места като резервен план. Обаче още от кандидатстудентската кампания та досега СУ всячески се опитва (и успява) да загуби това уважение, вместо да го заслужи. Но проблемите на СУ и на висшето образование са предмет на съвсем друга дискусия.
А съм още тук и си "натискам задн*ка да оставам", защото си харесвам колегите, защото никъде другаде в България не се преподава моята специалност (а аз искам да уча в България), защото съм тук вече две години и няма смисъл да се отказвам по средата, пък и принципно мразя да се отказвам. Както се казва, като си се хванал на хорото - ще играеш докрая! Но причините ми да продължавам да уча тук също не виждам какво общо имат с темата.
:D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”