allshallperish написа:Дичоу, бих коментирала цялото ти мнение, но нямам толкова
физическо времеНе мога да разбера какво толкова сте се засегнали от тази тема? Ти гледаш само от еднатазащото ако ни няма нас... ще се огледате и ще се видите колко...не струвате...
страна на нещата, от тази, в която ти си "чужд" на столицата, а пък "тукашните" са тъпаци и
убитаци. Ами аз мога да кажа същото за тия, които идват от провинцията и всъщност го
казах на няколко места, но не с цел обида, а с цел няква реална равносметка. Кво ще ми
кажеш, че всички селтаци не учат примерно в УНСС ли? И отново искам да кажа, че "селтак"
или в по- горните ми мнения, конкретно не означава човек от село, пфф, дано го разберете
накрая. Специално ти казваш, че виновните са "гражданите", специално ти по- горе казваше,
че уважаваш тия дето си плащат данъците, следователно ти си част от тях, и накрая същият
ти, се причисляваш към същите тия граждани-аристократи, които толкова мразиш. За хората
от провинцията мога да кажа същото - прекалено са амбициозни, в тва няма лошо, може би
пък за това и софиянци им се дразнят. Прав си - има и мързеливи, но има и работливи и умни,
отричаш ли? Или ти не познаваш такива, а се срещаш само с "твойте хора"? Реално за истинско
градско население не може да се говори, защото ВСИЧКИ са в столицата. И онези, за които
казваш, че дават квартири, за да могат да се гледат, са баш от онзи тип коренни граждани,
които са на по 60 години и друг начин да се гледат нямат. Сигурна съм, че на тях не искаш
да се подиграваш... Колкото до магазините - да, икономиката печели, но печели само още
по- голяма популяризация и така стичането на хора от всякъде се концентрира. Според мен
държавата е виновна до някъде, но пък и частните фирми не са оправдани. Да си правят
големи магазини и по малките градове, офиси, ала бала. Нека има някъв стимул хората да си
остават по родните места, но тва не го казвам с цел в София да НЕ идват хора от провинцията,
а с цел да не чувам хора от къде ли не да ми се оплакват, че видиш ли дошли в София, а тука
било отвратително. Като е отвратително никой не те е вързал да стоиш тука. Сам решаваш дали
да работиш в магазин във Видин за 300лв, или в същия в София за 500, примерно. Ти не псуваш
София, което само печели моето уважение, но конкретен е примера за всички останали, които
видиш ли не обичат София, ама що пък не.
Не той не гледа от едната страна на нещата той описва цялата реалност за вас софиянците защото вас като завъли първия сняг чакате някой друг да ви исчисти пред блока и това ви мързи да направите обиждайте още селяните ,но вие сте се затворили в тия шибани панелки ядете искуствените храни и живеете по възможно най лесния начин вие не знаете какво е естествен картоф или сирене приготвено от домашно мляко вие знаете БИЛА ,която ви е на 200 метра и тфа е !!!Дразня се защото вие не сте запознати с истинският живот вие си мислите ,че като плащате скъпо парно сте най зле с отоплението и ред други причини но вие незнаете хората на село какво трябва да направят за да си осигурят отоплението за цяла зима.Ще ви посъветвам едно първо ходете да видите с колко пот се искарва един картоф и колко по трудно е да го произведеш от колкото да истичаш и да го купиш на пазара за 2 минути.