Софийските задръствания!

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
toni spbb
От дъжд на вятър

Re: Софийските задръствания!

Мнение от toni spbb »

allshallperish написа:Дичоу :shock: , бих коментирала цялото ти мнение, но нямам толкова
физическо време
защото ако ни няма нас... ще се огледате и ще се видите колко...не струвате...
Не мога да разбера какво толкова сте се засегнали от тази тема? Ти гледаш само от едната
страна на нещата, от тази, в която ти си "чужд" на столицата, а пък "тукашните" са тъпаци и
убитаци. Ами аз мога да кажа същото за тия, които идват от провинцията и всъщност го
казах на няколко места, но не с цел обида, а с цел няква реална равносметка. Кво ще ми
кажеш, че всички селтаци не учат примерно в УНСС ли? И отново искам да кажа, че "селтак"
или в по- горните ми мнения, конкретно не означава човек от село, пфф, дано го разберете
накрая. Специално ти казваш, че виновните са "гражданите", специално ти по- горе казваше,
че уважаваш тия дето си плащат данъците, следователно ти си част от тях, и накрая същият
ти, се причисляваш към същите тия граждани-аристократи, които толкова мразиш. За хората
от провинцията мога да кажа същото - прекалено са амбициозни, в тва няма лошо, може би
пък за това и софиянци им се дразнят. Прав си - има и мързеливи, но има и работливи и умни,
отричаш ли? Или ти не познаваш такива, а се срещаш само с "твойте хора"? Реално за истинско
градско население не може да се говори, защото ВСИЧКИ са в столицата. И онези, за които
казваш, че дават квартири, за да могат да се гледат, са баш от онзи тип коренни граждани,
които са на по 60 години и друг начин да се гледат нямат. Сигурна съм, че на тях не искаш
да се подиграваш... Колкото до магазините - да, икономиката печели, но печели само още
по- голяма популяризация и така стичането на хора от всякъде се концентрира. Според мен
държавата е виновна до някъде, но пък и частните фирми не са оправдани. Да си правят
големи магазини и по малките градове, офиси, ала бала. Нека има някъв стимул хората да си
остават по родните места, но тва не го казвам с цел в София да НЕ идват хора от провинцията,
а с цел да не чувам хора от къде ли не да ми се оплакват, че видиш ли дошли в София, а тука
било отвратително. Като е отвратително никой не те е вързал да стоиш тука. Сам решаваш дали
да работиш в магазин във Видин за 300лв, или в същия в София за 500, примерно. Ти не псуваш
София, което само печели моето уважение, но конкретен е примера за всички останали, които
видиш ли не обичат София, ама що пък не.

Не той не гледа от едната страна на нещата той описва цялата реалност за вас софиянците защото вас като завъли първия сняг чакате някой друг да ви исчисти пред блока и това ви мързи да направите обиждайте още селяните ,но вие сте се затворили в тия шибани панелки ядете искуствените храни и живеете по възможно най лесния начин вие не знаете какво е естествен картоф или сирене приготвено от домашно мляко вие знаете БИЛА ,която ви е на 200 метра и тфа е !!!Дразня се защото вие не сте запознати с истинският живот вие си мислите ,че като плащате скъпо парно сте най зле с отоплението и ред други причини но вие незнаете хората на село какво трябва да направят за да си осигурят отоплението за цяла зима.Ще ви посъветвам едно първо ходете да видите с колко пот се искарва един картоф и колко по трудно е да го произведеш от колкото да истичаш и да го купиш на пазара за 2 минути.

Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Много тъпа тема.

Аз не се гордея от мястото, в което съм роден, защото не съм си го избирал. Чиста случайност, няма повод за гордост.

А софиянците, че обиждат на "селянин", обиждат, ама като кажа "Аре да ми дойдеш на гости в ПРОВИНЦИЯТА", не мога да ги удържа от ентусиазъм.
Not because the fox barks...
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Да напомня ли, че това важи и за теб ?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Вие сериозно ли :lol: ... Леле, тая тема верно е безсмислена.
Създателя на темата - АЗ ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДА И ИСТИНСКИЯ КАРТОФ, И ИСТИНСКИЯ ДОМАТ.
Знам и как се садят. Знам как се отопляваме зимата, защото НЕ СМЕ на парно или климатици.
Аз си живея все още в МОЕТО си село, беззначение, че е в Софийска област. И всеки ден
пътувам по два часа, за да стигна до там, където съм тръгнала. Много от вас НЯМАТ тоя
проблем, щото са в ЦЕНТЪРО, и сичко им е на 5 минути. И искам да ти кажа, че в момента
ти си тоя дето си купува картофите от Билата, и си тоя дето живее в панелката. Пък аз си
живея в къщата с двора и пак съм в София всеки ден. Чудя се как никой не схвана идеята
на повдигнатата тема, и сте мн интересни как почнахте всички да се обиждате и да не ви
пука за тва кво мислим ние "гражданите", адски тъпо. Ама кво се занимавам. То вие сте тия
дето се разграничавате. Аз хората от провинцията ги познавам само по диалекта и говора,
не съм казвала кой е по- тъп и кой е по- умен, ама веднага си направихте сметките, щото
ви е угодно да сте "жертви" и да обвинявате нас за "неравностойното" ви положение. Смешно е.

dimage айде стига се нерви и ти :D . Темата не е за тва.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

ОМФГ! :shock: Вие не сте нормални! Всичките! :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Изображение
Всъщност, софиянци не са виновни, че градът им е избран за столица, канеща щяло и нещяло.

Може би тези, дето сте от провинцията, не сте оставали да на Коледа или Великден в града, да видите разликата и да разберете, защо има стереотипи. А стереотипите не са чак толкова безпочвени, колкото си мислите ;)
medicate, medicate
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Димаж сещаш ли се, че ми е през ... за мнението ти? Освен това никъде не съм казала, че изказът ми не е просташки. Приказките си ги меря, повярвай, ако не ги мерех тогава вече щеше да се видиш в чудо. Така че.. тихичко.

Аз не съм се напрегнала, нито съм се обидила, нито съм се ядосала на нито едно мнение от тая тема, явно другите имат проблем с това.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

:lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
toni spbb
От дъжд на вятър

Мнение от toni spbb »

allshallperish написа:Вие сериозно ли :lol: ... Леле, тая тема верно е безсмислена.
Създателя на темата - АЗ ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДА И ИСТИНСКИЯ КАРТОФ, И ИСТИНСКИЯ ДОМАТ.
Знам и как се садят. Знам как се отопляваме зимата, защото НЕ СМЕ на парно или климатици.
Аз си живея все още в МОЕТО си село, беззначение, че е в Софийска област. И всеки ден
пътувам по два часа, за да стигна до там, където съм тръгнала. Много от вас НЯМАТ тоя
проблем, щото са в ЦЕНТЪРО, и сичко им е на 5 минути. И искам да ти кажа, че в момента
ти си тоя дето си купува картофите от Билата, и си тоя дето живее в панелката. Пък аз си
живея в къщата с двора и пак съм в София всеки ден. Чудя се как никой не схвана идеята
на повдигнатата тема, и сте мн интересни как почнахте всички да се обиждате и да не ви
пука за тва кво мислим ние "гражданите", адски тъпо. Ама кво се занимавам. То вие сте тия
дето се разграничавате. Аз хората от провинцията ги познавам само по диалекта и говора,
не съм казвала кой е по- тъп и кой е по- умен, ама веднага си направихте сметките, щото
ви е угодно да сте "жертви" и да обвинявате нас за "неравностойното" ви положение. Смешно е.

dimage айде стига се нерви и ти :D . Темата не е за тва.

А сега кой се изказа непотготвен?!Само ще ти кажа ,че всеки уикенд съм на село и си докарвам екологично чисти продукти ,които си ги консумирам в столицата през седмицата!И все пак се извинявам за това ,но найстина някои хора прекаляват!

Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

dimage, а ти би ли споделила с аудиторията, какъв е този спонтанен изблик на "патриотизъм":
dimage написа: ...и това ми било един народ! Боже! Да не дава Господ да остана още дълго в тази държава с тези хора, с това мислене...
.... Да сте живи и здрави!!! Тежете си на мястото и си "кипете" гной!!!
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

О, да. И ти сигурно цяла седмица ядеш каквото си си донесъл
без да купуваш квото и да било. Интересно ми е как работиш
на оризовата плантация и колиш агнета, за да се наядеш. Моля ти се.
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

@tony_spbb тиии,ако си влезнал в софийския,да се радвам че не се записах :lol:
Но по темата - както споменах,аз съм от село.Живял съм все пак пет години зад хотел Плиска.Колегите ми са предимно от провинцията и живеят на общежития.Тези,които сме родом от тук,пътуваме все по над час да се доберем за лекции,а колегите за пет минути са там.И ако кандидатстваш за общежитие = "чшш,батенце,ти си от София,къде се вреш".Е,става и с пари,ма не е тва идеята.Както и да е,аз се отнасям нормално към колегите от провинцията - не е нужно да си от провинцията,за да си тъп гъз.Но като почнеш да плачеш колко е гадно в София и колко са тъпи софиянци след като си се вдигнал САМ,и САМ си дошъл тук автоматично попадаш в графата "тъп гъз".Винаги хората от провинцията са имали някъв проблем със софиянци и са обяснявали колко са прости,тъпи и бездарни софиянците и как за нищо не стават.Ми не ставайте и вие софиянци.Ся ще се разпищите-работа,учене,кво ли не.Отваряте jobs.bg и търсите работа при вас.И университети има много.Обаче след като сте дошли на собствено желание недейте да псувате наред.Тва че някой подхвърля злобни коментари по ваш адрес кво ви грее?Що когато чуете от някъде думата "селянин" и скачате на джихад?Малко все едно да чуете че някой вика "педерас" и да викнете "ей,на кой ше викаш педерас бе,гей".Някакси говори за вътрешни проблеми.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Всички много обобщавате. Както има пълни селяндури, които идват в София да си показват селянията, така има и надменни софиянци, които си мислят, че щом са от София са богопомазани. Аз съм от София, но никога не съм бил с такова мислене и ми става супер тъпо, когато Дичоу запоне да генерализира.
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Ми и аз за това ги пиша тия фермани.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Е, Дичката мн се засегна нещо, което си беше тъпо.
Заключено

Обратно към “България”