Софийските задръствания!
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Софийските задръствания!
Най-големият проблем на тези задръствания е не липсата на време, а парите за бензин и газ.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Простете ми невежеството...но в условията на пазарна икономика, демокрация, капитализъм и т.н....какви са точно механизмите, с които държавата може да направи по-добро или поне също толкова добро място за живеене малките градове, за сметка на столицата...Да строи държавни предприятия ли? Да върнем крепостничество (а.к.а "гражданството") ли? Какво? Моля...дайте реални предложения, които освен, че може да са валидни за всеки един малък град по отделно...трябва да са такива и за всички заедно...
И защо софиянци смятат този град за бащиния не мога да разбера...Когато идвам тук...аз не те гоня от дома...за да заживея в него...ТИ МИ ГО ДАВАШ....Даваш ми го под наем...за да може да не работиш много много...и да си довършваш от моя наем... Освен, че ми го даваш под наем...леля ти отваря плод-зеленчук до мен...аз пазарувам там и и правя оборот...и ти и леля ти сте щастливи...
Колкото по-голям град...толкова повече пари.... Инак...имай ако ще и 10 апартамента в София....и 30 магазина...като няма кой да ги ползва...ще ти се наложи да работиш...
Да, обвинявам софиянци, че са мързеливи...мързеливи са, защото от малки им втълпяват този аристократизъм, от факта, че са родени в "техния град...наша столица"...и това е "Голяма работа"...Обвинявам ги, че високият им жизнен стандарт е пряко зависим от т.нар. селяни...и за това нямат моралното право да ги обиждат...
Но в същност причината да мразят т.нар. селяни е, защото са по-амбициозни от тях, защото са по-адаптивни от тях...А те са такива, защото идват тук с идеята да се докажат...да заслужат въпросните "големи пари"...и знаят, че за да са тук...за да оцелеят тук, трябва да издържат първо един софиянец (плащайки му наем) и чак тогава да издържат себе си.
Аз съм от областен град...който е светлинни години на зад от София в много отношения...Няма какво да го крия...няма какво и да си кривя душата , София е на светлинни години зад моя град в други отношения...
София е място, където можеш да направиш пари...да направиш бизнес...Не мисля, че е място, където можеш да отгледаш деца или да си изживееш старините... Защо обаче аз мога толкова спокойно да критикувам моят град...а софиянците скачат, като критикувам техния....та те го правят постоянно...
Задръстванията им били такива...панелките онакива....метрото еди кво си...дупките са много...Критикувате, защото всеки ден се сблъсквате с тези явления....еми аз не се ли сблъсквам също ..Защо и аз да нямам право да съм недоволен?!?
Тъй, че Judy...не с "Кипяща гной" трябва да ни посрещате...а с хляб и сол...защото ако ни няма нас... ще се огледате и ще се видите колко...не струвате...
И защо софиянци смятат този град за бащиния не мога да разбера...Когато идвам тук...аз не те гоня от дома...за да заживея в него...ТИ МИ ГО ДАВАШ....Даваш ми го под наем...за да може да не работиш много много...и да си довършваш от моя наем... Освен, че ми го даваш под наем...леля ти отваря плод-зеленчук до мен...аз пазарувам там и и правя оборот...и ти и леля ти сте щастливи...
Колкото по-голям град...толкова повече пари.... Инак...имай ако ще и 10 апартамента в София....и 30 магазина...като няма кой да ги ползва...ще ти се наложи да работиш...
Да, обвинявам софиянци, че са мързеливи...мързеливи са, защото от малки им втълпяват този аристократизъм, от факта, че са родени в "техния град...наша столица"...и това е "Голяма работа"...Обвинявам ги, че високият им жизнен стандарт е пряко зависим от т.нар. селяни...и за това нямат моралното право да ги обиждат...
Но в същност причината да мразят т.нар. селяни е, защото са по-амбициозни от тях, защото са по-адаптивни от тях...А те са такива, защото идват тук с идеята да се докажат...да заслужат въпросните "големи пари"...и знаят, че за да са тук...за да оцелеят тук, трябва да издържат първо един софиянец (плащайки му наем) и чак тогава да издържат себе си.
Аз съм от областен град...който е светлинни години на зад от София в много отношения...Няма какво да го крия...няма какво и да си кривя душата , София е на светлинни години зад моя град в други отношения...
София е място, където можеш да направиш пари...да направиш бизнес...Не мисля, че е място, където можеш да отгледаш деца или да си изживееш старините... Защо обаче аз мога толкова спокойно да критикувам моят град...а софиянците скачат, като критикувам техния....та те го правят постоянно...
Задръстванията им били такива...панелките онакива....метрото еди кво си...дупките са много...Критикувате, защото всеки ден се сблъсквате с тези явления....еми аз не се ли сблъсквам също ..Защо и аз да нямам право да съм недоволен?!?
Тъй, че Judy...не с "Кипяща гной" трябва да ни посрещате...а с хляб и сол...защото ако ни няма нас... ще се огледате и ще се видите колко...не струвате...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Джуди,
Да, това е факт! Толкова е изнервящо. Закъсняваш за някъде, оставяш парички в задръстване, колата прегрява в един момент...
Да, това е факт! Толкова е изнервящо. Закъсняваш за някъде, оставяш парички в задръстване, колата прегрява в един момент...
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дичоу много моля, казах кои провинциалисти мразя. Не всичките. Айде сега и ти не почвай 
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Да...обясни ми...
И...ако не си разбрала пак по-горе...ШОПИЯ на мен не ми дава нито хляб, нито образование...аз си го взимам сам...с работа и пот съм си го заслужил...АЗ, не ШОПИЯ, давам на, Теб, софиянката....хляб, защото живея под наем...давам ти хляб, за да ме псуваш после...
Не виждаш ли някъде...нещо нередно...или....
Също така и аз ти обясних, защо трябва да уважаваш същите тези хора...JudyRamone написа: Любимото ми е когато сьелянете ми цъфнат тук и започнат да обиждат ШОПИЯ, която им дава образованието и хлябаКипяща гной за такива
![]()
И...ако не си разбрала пак по-горе...ШОПИЯ на мен не ми дава нито хляб, нито образование...аз си го взимам сам...с работа и пот съм си го заслужил...АЗ, не ШОПИЯ, давам на, Теб, софиянката....хляб, защото живея под наем...давам ти хляб, за да ме псуваш после...
Не виждаш ли някъде...нещо нередно...или....
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми ако ти също обиждаш града ми, значи и за теб се отнася онзи цитат, съжалявам.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Дичоу
, бих коментирала цялото ти мнение, но нямам толкова
физическо време
страна на нещата, от тази, в която ти си "чужд" на столицата, а пък "тукашните" са тъпаци и
убитаци. Ами аз мога да кажа същото за тия, които идват от провинцията и всъщност го
казах на няколко места, но не с цел обида, а с цел няква реална равносметка. Кво ще ми
кажеш, че всички селтаци не учат примерно в УНСС ли? И отново искам да кажа, че "селтак"
или в по- горните ми мнения, конкретно не означава човек от село, пфф, дано го разберете
накрая. Специално ти казваш, че виновните са "гражданите", специално ти по- горе казваше,
че уважаваш тия дето си плащат данъците, следователно ти си част от тях, и накрая същият
ти, се причисляваш към същите тия граждани-аристократи, които толкова мразиш. За хората
от провинцията мога да кажа същото - прекалено са амбициозни, в тва няма лошо, може би
пък за това и софиянци им се дразнят. Прав си - има и мързеливи, но има и работливи и умни,
отричаш ли? Или ти не познаваш такива, а се срещаш само с "твойте хора"? Реално за истинско
градско население не може да се говори, защото ВСИЧКИ са в столицата. И онези, за които
казваш, че дават квартири, за да могат да се гледат, са баш от онзи тип коренни граждани,
които са на по 60 години и друг начин да се гледат нямат. Сигурна съм, че на тях не искаш
да се подиграваш... Колкото до магазините - да, икономиката печели, но печели само още
по- голяма популяризация и така стичането на хора от всякъде се концентрира. Според мен
държавата е виновна до някъде, но пък и частните фирми не са оправдани. Да си правят
големи магазини и по малките градове, офиси, ала бала. Нека има някъв стимул хората да си
остават по родните места, но тва не го казвам с цел в София да НЕ идват хора от провинцията,
а с цел да не чувам хора от къде ли не да ми се оплакват, че видиш ли дошли в София, а тука
било отвратително. Като е отвратително никой не те е вързал да стоиш тука. Сам решаваш дали
да работиш в магазин във Видин за 300лв, или в същия в София за 500, примерно. Ти не псуваш
София, което само печели моето уважение, но конкретен е примера за всички останали, които
видиш ли не обичат София, ама що пък не.
физическо време
Не мога да разбера какво толкова сте се засегнали от тази тема? Ти гледаш само от еднатазащото ако ни няма нас... ще се огледате и ще се видите колко...не струвате...
страна на нещата, от тази, в която ти си "чужд" на столицата, а пък "тукашните" са тъпаци и
убитаци. Ами аз мога да кажа същото за тия, които идват от провинцията и всъщност го
казах на няколко места, но не с цел обида, а с цел няква реална равносметка. Кво ще ми
кажеш, че всички селтаци не учат примерно в УНСС ли? И отново искам да кажа, че "селтак"
или в по- горните ми мнения, конкретно не означава човек от село, пфф, дано го разберете
накрая. Специално ти казваш, че виновните са "гражданите", специално ти по- горе казваше,
че уважаваш тия дето си плащат данъците, следователно ти си част от тях, и накрая същият
ти, се причисляваш към същите тия граждани-аристократи, които толкова мразиш. За хората
от провинцията мога да кажа същото - прекалено са амбициозни, в тва няма лошо, може би
пък за това и софиянци им се дразнят. Прав си - има и мързеливи, но има и работливи и умни,
отричаш ли? Или ти не познаваш такива, а се срещаш само с "твойте хора"? Реално за истинско
градско население не може да се говори, защото ВСИЧКИ са в столицата. И онези, за които
казваш, че дават квартири, за да могат да се гледат, са баш от онзи тип коренни граждани,
които са на по 60 години и друг начин да се гледат нямат. Сигурна съм, че на тях не искаш
да се подиграваш... Колкото до магазините - да, икономиката печели, но печели само още
по- голяма популяризация и така стичането на хора от всякъде се концентрира. Според мен
държавата е виновна до някъде, но пък и частните фирми не са оправдани. Да си правят
големи магазини и по малките градове, офиси, ала бала. Нека има някъв стимул хората да си
остават по родните места, но тва не го казвам с цел в София да НЕ идват хора от провинцията,
а с цел да не чувам хора от къде ли не да ми се оплакват, че видиш ли дошли в София, а тука
било отвратително. Като е отвратително никой не те е вързал да стоиш тука. Сам решаваш дали
да работиш в магазин във Видин за 300лв, или в същия в София за 500, примерно. Ти не псуваш
София, което само печели моето уважение, но конкретен е примера за всички останали, които
видиш ли не обичат София, ама що пък не.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Джуди,
Няма за какво да се извиняваш...не съжалявай...АЗ СЪЖАЛЯВАМ ТЕБ...
Съжалявам те, защото съм готов да мина и през "Кипяща гной"...за да живея по-добре...за да реализирам себе си...
Може би точно тогава, ще заслужа истинската ти ненавист...защото в желанието си да живея по-добре...ще ненавиждам гадостите, които се случват в живота ми в София...Но аз имам чистия поглед да ги видя...а за теб всичко черно и грозно е....провинция.
Тъй, че "кипяща гной" за мен...а за теб аристократично невежество...
Няма за какво да се извиняваш...не съжалявай...АЗ СЪЖАЛЯВАМ ТЕБ...
Съжалявам те, защото съм готов да мина и през "Кипяща гной"...за да живея по-добре...за да реализирам себе си...
Може би точно тогава, ще заслужа истинската ти ненавист...защото в желанието си да живея по-добре...ще ненавиждам гадостите, които се случват в живота ми в София...Но аз имам чистия поглед да ги видя...а за теб всичко черно и грозно е....провинция.
Тъй, че "кипяща гной" за мен...а за теб аристократично невежество...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Дичоу, стига с тия афектирани постове 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
allshallperish, не са виновни "гражданите" за това, че София се задръства...не са виновни и селяните...
"Гражданите" са виновни, че обвиняват за всичките си беди именно тия селяни...
А това, което истински ме дразни и ме "афектира" е фактът, че идеологизирате и възхвалявате до безкрайност едно от малкото неща, за които нямате ама НИКАКВА заслуга, а именно къде се раждате...
"Гражданите" са виновни, че обвиняват за всичките си беди именно тия селяни...
А това, което истински ме дразни и ме "афектира" е фактът, че идеологизирате и възхвалявате до безкрайност едно от малкото неща, за които нямате ама НИКАКВА заслуга, а именно къде се раждате...
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Всички сме лайна, затова го давайте по-спокойно. 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Пф, сблъсък на нрави. Дичоу като сме ти толкова противни
защо си дошъл в София? Заради себе си, за да се развиваш?
Ок, но мненията ти са малко социопатски, защото аз лично
не вярвам, че нямаш никакви приятели софиянци, които в
крайна сметка знаят истинското ти мнение за тях самите.
Аз не съм казвала, че имам заслуга за това къде съм родена,
и да съм родена в София, не съм израстнала в нея, което
не ме прави повече или по- малко софиянка от тебе. И все
пак нали се разбрахме, че повечето хора в София са от ВСЯКЪДЕ,
тва е все едно да търсиш кореняци в Ню Йорк, на тях кой им е
виновен за задръстванията? Всички онези, които са придошли
от някъде, които търсят няква реализация. Нормално е да говориш
от позицията на засегнат, пък аз мога да си говоря и аз от позиция
на засегната, когато ми казваш, че за нищо не ставам. Твое мнение,
твои амбиции, твой град.
твои амбиции, твой град.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Хахах...социопатски...хах..allshallperish написа:Пф, сблъсък на нрави. Дичоу като сме ти толкова противни
твои амбиции, твой град.
Да, имам доста приятели софиянци...но в никакъв случай не ми желаят "Кипяща гной"...нито ме псуват...нито ми казват, провинциалист, селянин и т.н....За тях съм този, който съм...с качества и недостатъци...без значение, че до преди 5 години не съм правил разлика м/у "Графа" и "Патриарха" или не съм знаел къде се дупчи билета за трамвай (Все изконни, емблематични...и как да го нарека....Столични символи на гордост, за Джуди)...
А на въпроса...Защо съм бил дошъл в София...като толкова не съм ви бил харесвал...е меко казано...неуместен...Казах, кой не харесвам...този, за който всичко зло е от провинцията...Също толкова глупаво зададен въпрос би бил..."Ами ние като сме ти толкова, гнойно неприятни...защо не се изнесеш ?!"
Обобщено:
Това, че сте родени тук...не Ви прави по-никакъв начин нещо повече от нас...които не сме...
Живея тук (живея силно казано...) защото така съм пожелал...и всеки ден се боря за това...боря се с действителността, цените, стандарта...и ШИБАНИТЕ НЕДОРАСЛИ СТЕРЕОТИПИ...на местните шовинисти...
Ще продължа да се боря и ще успея...защото и аз и ти, та дори Джуди сме на ясно, че подобно деление е МАЛОУМНО... то е плод на хора с дефицити, които обвиняват другите за собствените си социални несгоди...кофтито е, че тези дефицитни хора насаждат това разбиране на околните...и дечица като Вас са ги добили натурално...
В моя роден край...това противопоставяне е на основа "помаци" - "християни"...аз успях да се отърва от налаганите ми стереотипи някъде около 15-годишен....Вие сте на 19-22....кога ще се отърсите Вие????
- toni spbb
- От дъжд на вятър
Евала трябва да има повече такива хора много си прав направо те поздравявам за това нещо!Дичоу написа:Простете ми невежеството...но в условията на пазарна икономика, демокрация, капитализъм и т.н....какви са точно механизмите, с които държавата може да направи по-добро или поне също толкова добро място за живеене малките градове, за сметка на столицата...Да строи държавни предприятия ли? Да върнем крепостничество (а.к.а "гражданството") ли? Какво? Моля...дайте реални предложения, които освен, че може да са валидни за всеки един малък град по отделно...трябва да са такива и за всички заедно...
Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тзтзтз. Вие сте много зле.
Не виждам проблем в това да се радвам къде съм родена? Ако не бях, щях да имам друго отношение и други радости. Но имам това ПРЕДИМСТВО и ще се ВЪЗПОЛЗВАМ от него и ще му се РАДВАМ.
Правете каквото си искате, казах го по-горе.
Димаж, ти не обсъждай неща, от които не разбираш.
Не виждам проблем в това да се радвам къде съм родена? Ако не бях, щях да имам друго отношение и други радости. Но имам това ПРЕДИМСТВО и ще се ВЪЗПОЛЗВАМ от него и ще му се РАДВАМ.
Правете каквото си искате, казах го по-горе.
Димаж, ти не обсъждай неща, от които не разбираш.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"