Софийските задръствания!

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Re: Софийските задръствания!

Мнение от deichevster »

Никви жестове,астрата троши крака! :twisted: Иначе и аз много ги мразя като почнат с възможно най-бавна походка да пресичат...... му,и аз искам да го хвана тоя светофар егаси,не са само те...
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Именно. И аз бързам точно толкова, колкото и тях.
Аватар
toni spbb
От дъжд на вятър

Мнение от toni spbb »

Да бе найстина паркингите в София са напълно задръстени ,но да сравним сръбската столица с София!В Белград има задръствания но са много много по малки от софийските там имат огромни паркинги и благодарение на това облекчават движението в града :bounce: :bounce: :bounce: а не са въртя половин час къде да паркирам :oops: :oops: :lol: :lol: :) :)

Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

ники написа:Абе, обикновеният пешеходец си мисли, че винаги е с предимство. Като е на червен светофар и вижда кола на 30 метра, той решава, че най-спокойно може да мине. Какво като оня трябва да бие спирачки, да маневрира между хората и да се изнервя. Друг класически случай с пешеходец е, че щом слезеш от трамвая, ти имаш пълното право да пресечеш улицата пред трамвая или още по-лошо - зад него и всички са длъжни да се съобразяват с тебе. Освен това, ако светофарът ти светне червено, докато пресичаш, то задължително трябва да намалиш темпо и по възможно най-бавния начин да се изнесеш от платното. Като ти спре някой на пешеходна пътека, се изнасяй бързо, а не се мотай 100 часа! И това, че си направил жеста с махането нагоре с ръка, не задължава шофьора да спре, за да минеш.
Аз зад волана не съм се качвала, но мога да кажа, че от позицията на пешеходец
това поведение и мен ме дразни. А и ме дразни като някви почнат да се влачат
бавно бавно по тротоарите, а ти бързаш и се чудиш как да прелетиш, и ти се
налага понякога на платното да слезеш :evil:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Абе малко ви четох отгоре-отгоре, ама...
Многоминутните задръствания, които давате за пример, не са ли само в пиковите часове?
Следователно, проблемът може да се обясни с многото коли и съответно с всяко пишлеменце, изкарващо 1000 лв. заплата, което решава да си купи кола и да се гъзари да си ходи с нея на работа. :mitsu:
Баси чудото, защо ти е кола, като ще я ползваш веднъж в 9ч. и веднъж в 5ч.? :evil: Ползвай градския! Карай колело! Върви пеш, ако е възможно!
Ми да, съвсем друго щеше да е, ако БЪЛГАРИ имахме чудесния навик да караме колело, както в цивилизованите държави. :Laie_76Bmini:
(отделен въпрос е, че велоалеите в София са под всякаква критика...)
:P :P
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами не точно - задръстванията с настойчиво нарастваща скорост излизат от пиковите часове и заемат целодневно място.
Knights of the Cross
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

MERCES_LETIFER написа:Следователно, проблемът може да се обясни с многото коли и съответно с всяко пишлеменце, изкарващо 1000 лв. заплата, което решава да си купи кола и да се гъзари да си ходи с нея на работа. :mitsu:
Баси чудото, защо ти е кола, като ще я ползваш веднъж в 9ч. и веднъж в 5ч.? :evil: Ползвай градския! Карай колело! Върви пеш, ако е възможно!
Ми да, съвсем друго щеше да е, ако БЪЛГАРИ имахме чудесния навик да караме колело, както в цивилизованите държави. :Laie_76Bmini:
(отделен въпрос е, че велоалеите в София са под всякаква критика...)
:P :P
Крайно неточно мнение. Мислиш ли, че хората ИСКАТ да висят в задръствания? Все пак те са силно за предпочитане пред претъпкания, миризлив и бавен градски транспорт. Не ги обвинявай, че си купуват коли. Те просто нямат друг избор. Донякъде решение на този проблем е разширението на метрото. Проблемът е, обаче, че за начална дата на започване на строеж на последния лъч се споменава 2014...
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Заради нарасналия брой автомобили е!

И проблемът не е само софийски....

Майка помни, че е играла федербал на пътното платно пред тях - една от централните улици в гарда ми..
Днес децата не могат да я пресекЪт сами!!!

Колите станаха повече от хората!
la douleur exquise
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Така е, и на нашата улица когато мама е била на 10 е имало само 2 коли...
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
От дъжд на вятър

Мнение от toni spbb »

Абе провинциалистите не са виновни ,че искат да си искарат хляба за семейството си като идват тук.Виновна е държавата ,която осигурява работа и високи заплати само в София и хората какво да правят да умират от глад само защото на някой тъп софиянец му е гадно ,че трябва да стой 20 минути повече в задръстване аре стига бе не прекалявайте с отзивите!Преди всичко сме хора и трябва да се уважаваме защото сме един народ!

Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
Аватар
deichevster
Да живей словото

Мнение от deichevster »

Чакай,чакай,държавата ли осигурява работа и доходи само в София? :shock:
Да ти казвам ли в Берковица кви са цените,примерно?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

toni spbb написа:Абе провинциалистите не са виновни ,че искат да си искарат хляба за семейството си като идват тук.Виновна е държавата ,която осигурява работа и високи заплати само в София и хората какво да правят да умират от глад само защото на някой тъп софиянец му е гадно ,че трябва да стой 20 минути повече в задръстване аре стига бе не прекалявайте с отзивите!Преди всичко сме хора и трябва да се уважаваме защото сме един народ!
Пич, 20 минути е в добрия случай. Дори ида приемем, че са 20, а те са повече, 2х20хвсеки работен ден = сещаш се :)
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

deichevster написа:Чакай,чакай,държавата ли осигурява работа и доходи само в София? :shock:
Да ти казвам ли в Берковица кви са цените,примерно?
Проблемът е много сложен. Факт е, че държавата провежда лоша регионална политика и на много места в провинцията просто няма работа. А когато човек е безработен, дали сиренето ще струва 5 или 20 лв., все ще му се вижда много.
Аз съм роден в София и ужасно се дразня от пренаселването й (то вече и пеша не можеш да вървиш по улиците). А помня периода преди Желю Желев да премахне т.нар. "Софийско жителство" и тогава градът беше съвсем различен. Все пак обаче не съдя хората от провинцията.
Аватар
deichevster
Да живей словото

Мнение от deichevster »

Че държавата няма добра регионална политика е ясно,но е абсурдно да завиш че държавата е виновна че в провинцията няма работа.Всеки идва в София,защото "тука са парите" и така си и остава.Шапка свалям на студентите,които като се дипломират се връщат по родните си места принципно,но някакси ми се струва че са малко.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

ники написа:
toni spbb написа:Абе провинциалистите не са виновни ,че искат да си искарат хляба за семейството си като идват тук.Виновна е държавата ,която осигурява работа и високи заплати само в София и хората какво да правят да умират от глад само защото на някой тъп софиянец му е гадно ,че трябва да стой 20 минути повече в задръстване аре стига бе не прекалявайте с отзивите!Преди всичко сме хора и трябва да се уважаваме защото сме един народ!
Пич, 20 минути е в добрия случай. Дори ида приемем, че са 20, а те са повече, 2х20хвсеки работен ден = сещаш се :)
Човек, ако не бяха тия задръствания, щях да стигам до работа не за 2 часа, а поне
за час и половина :lol: , което е сууууупер добре :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Заключено

Обратно към “България”