Стипендии - кога се подават документи?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Аватар
yolina
В началото бе словото
Курс: друг

Стипендии - кога се подават документи?

Мнение от yolina »

Може би е много рано да питам но някой знае ли кога ще излязат сроковете за подаване на молби за стипендии? Не искам да ги изпусна и нйе знам къде ще са изложени някакви обяви-секретарките естествено не могат нищо да кажат още.Предполагам че и други хора се интересуват от това.
И още нещо-трябва ли да се прилагат някакви бележки за доходите на родителите, при положение че само успехът е от значение?
Мерси за отговора! :P
Pravi kakvoto trqbva i iska6, a da stava kakvoto 6te :))))) Vse pak imame edin jivot, nali :)
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

време има...
а бележки за доходите не трябват...
измисляш си някакви цифри и пишеш...
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Сроковете за подаване на молби за стипендии ще са след 1-2 седмици поне...
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Гост написа:време има...
Доколкото знам, от всички студенти правят проверки на няколко. После ако нещо не е вярно, проверяват ти и предишните декларации. За периодите, за които си дал грешна информация и си взел пари, трябва да ги върнеш.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

(между другото) не мога да разбера защо изобщо се гледат доходите за стипендиите по успех? та нали нищо не зависи от тях? да не говорим, че щом си над 18 какво като ваште получават пари, може и да не ти дават, да живееш отделно и да се издържаш сам :?: :!:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Абсолютно! Да не сме малки деца? :x Не всеки има свестни родители...Няма гаранция, че като си студент ще те издържат...Ама тва е - един от българските абсурди.Да не говорим какви смешни суми са тия стипендии... :lol: Големите пари все едно...
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Winyan написа:
Доколкото знам, от всички студенти правят проверки на няколко. После ако нещо не е вярно, проверяват ти и предишните декларации. За периодите, за които си дал грешна информация и си взел пари, трябва да ги върнеш.
И аз така знам
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

Ами я да питам, че не ми е ясно, ако не си първи курс сега се подва с успеха само от първия семестър или от първия плюс миналия летен? :roll:
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Polliwog написа:Ами я да питам, че не ми е ясно, ако не си първи курс сега се подва с успеха само от първия семестър или от първия плюс миналия летен? :roll:
От двата последни.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Evi
В началото бе словото

Мнение от Evi »

Защо дочувам отвсякъде, че от 10ти (тоест днес) можело да се подават документи за стипендии? :shock: Някъде тук из форума бяха обещали, че достатъчно ще шумят около темата....пък никой нищо никъде не пише. И за съжаление не можах лично да попитам в университета, защото от сряда ме нямаше, пък и няма да съм там до другата сряда. Точно затова и се опитвам да намеря някаква конкретна информация - има ли вероятност сроковете да са поне до края на другата седмица?
И още един въпрос имам... какво всъщност трябва да се направи? Попълваме молба-декларация? Същата ли е като тази, която можем да намерим на сайта на СУ, където е написан правилника за стипендиите? Или от някъде другаде си я взимаме?
Може ли някой да даде конкретна инфрмация? Много благодаря предварително :happy7:
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

nestea написа:
Winyan написа:
И аз така знам
Добре де, доходите не се взимат впредвид.
Миналата година за нашата специалност бяха отпуснали 15 стипенидии, но понеже последните няколко души в класирането по успех бяхме с 5.50 отпуснаха 18 броя... И всеки си взе стипендийка и нямаше сърдити...
А едва ли имаме еднакви доходи ...
Аватар
az
В началото бе словото

Мнение от az »

Аз искам да питам...при оценка 4.50 на един от изпитите като 5.00 ли се смята при изчисляването на общия успех?
almira
В началото бе словото

zdr

Мнение от almira »

да така се смята
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

А ще направят ли проблем ако 1 колежка ми подаде молбицата вместо мен? :roll: при положение 4е вси4ко е написано и ми има студентската книжка.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

creed написа:А ще направят ли проблем ако 1 колежка ми подаде молбицата вместо мен? :roll: при положение 4е вси4ко е написано и ми има студентската книжка.
криийди, аморе, по принцип сме виждали че може, ама ти си при Агова, как мислиш, ще има ли проблеми???
//уелкъм бек//
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”