Облекло за изпит?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор

За изпит....

обличам се по-официално
52
31%
обличам се секси
5
3%
обличам дрехи, удобни за криене на пищови
9
5%
обличам се както винаги
88
53%
обличам каквото хвана
12
7%

Общо гласове: 166

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Облекло за изпит?

Мнение от MidwinterSun »

Много неща говорят за отношението към институцията и преподавателите, дрехите определено не са единственото.
Тук не казваме, че ако идеш с дънки на изпит, това е проява на неуважение.
Тук се обдъжда личното отношение към нещата. За мен облеклото е от значение. Лично за мен. Това не означава, че ще имам понижено мнение за някого, ако го видя със спортни дрехи на изпит. Моята мотивация да подбера облеклото си идва от факта, че съм възпитана да вярвам, че по този начин изразявам уважение към институцията.

И като си говорихме за талисманчета, забелязах, че досега на изпит винаги съм ходела с един пръстен... Той е абсолютно тенеке, де (стомана се води), обаче всеки път го слагам. Януарската сесия беше случайно, сега обаче си го търся специално... :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Абсолютно същата съм. Моят пръстен вече е порозовял от носене, но това не го спасява. :mrgreen:
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

^PrincessA^ написа:
Vaskes написа: Само веднъж точно при въпросния Златанов специално си сложих дълъг панталон, щото иначе те праща на пазара да си купиш анцуг за пет лева, за да му покажеш, че поне знаеш какво означава дълъг панталон :lol:
Верно ли? Тоя е няк'ъв култов! :lol: :lol: :lol:
По много, много причини, не само по тази.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Никога не се бях замисляла досега... при нас повечето изпити са писмени... и при една натъпкана със 120+ човека зала, съмнявам се преподавателят да заглежда дали някой е по джапанки или не :lol:
Но пък на устните изпити, които сме имали досега, винаги съм се обличала по-официално, мдам.

Важен P.S.!!!!!!! -- какво е мнението ви за ГРИМА!?... Едно време усърдно ни се набиваше в главата, че преподавателите не гледат благосклонно на омазани лица... окей, но ако сложиш официален костюм/рокля/уатева, а не се гримираш и грам, къде остана уважението
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

В гимназията имах една даскалица, която забраняваше на момчетата да влизат в нейните часове по къси гащи и джапанки. Специално за нейния час се преобличаха.. Но в останалата част от учебния ден най-демонстративно дефилираха пред нея по ..къси гащи и джапанки :mrgreen:
Тя си мислише, че е победили във войната с неподходящото облекло.. Те си мислеха същото! :mrgreen:

На изпит отивам както си ходя за лекциите.. Определено не с джапанки, но и не в костюм...
Винаги гримирана - леко, но да има..

А ваш'та истерия по официалното облекло - тва ви е от факултета.. :roll:
la douleur exquise
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Точно пък в нашия факултет хората се носят както си искат.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Имах предвид ЮФ..
в нашия сме събрани от кол и от въже!
Което си е сууууууууууупер! :cheers:
la douleur exquise
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Аз грим принципно не нося или слагам малко. На изпит не нося най-малкото, защото сутринта съм ужасно нервна и ако не е от 8-9 изпита и имам време, предпочитам да го прекарам с лекциите... :lol:

Тия даскалки в у-ще, дето налагат "подходящо облекло" предизвикват именно обратния ефект - хората се амбицират специално заради тях да ходят по-"неподходящо", отколкото биха сторили иначе. Винаги така се получава...
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Каквото хвана ... спортно обикновено.
Това,че съм облечен добре няма да ме спаси от това,че не знам нищо. :)
Официално като стана дипломат ... :lol:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Само аз ли гласувах за трета опция.. :mrgreen: Всъщност си ходя както винаги,при нас никой не се изтупва и май ще се сметне за натягане ако се изтъпанча по пола и токчета.За грима-по принцип много рядко се гримирам крещящо,а на лекции-никога.За изпит съм само с лек грим.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Пф, аз забелязвам, че хората от групата ми и от потока ми,
по изпити верно ходят натокани. Мн тъпо. Аз до сега нито
съм се гримирала за изпит, нито съм се обличала по- официално.
Но си спомням за Янко Бъчваров, който преподава по Техника
на филологическата работа, как на изпита беше казал на един
колега да си махне гривните и да се приведе в ред /а той
колегата някво абсолютно емо с гривни до лактите :mrgreen: /...
Смятам, че не е нужно да ходиш нагласен, има преподаватели,
които им е ясно кво целиш. А пък за деколтетата мога само да
кажа :pukeright: :pukeleft:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

MidwinterSun написа: Мисля, че такъв си съществува в ЮФ като цяло, защото досега на няколко пъти асистентите ни ни предупредиха да подберем внимателно облеклото си за изпитите.
Брех, кои ги тез асистенти? Инак мен много ме кефи единственият лектор, преподавал ми до сега, който идваше с дънки на лекции. :cheers:

На изпит винаги съм отивал спретнат, но никога официален и не съм забелязвал облеклото да прави голямо впечатление на друг, освен на тези, които специално са се издокарали. Изпитващите, изглежда, са се примирили, че светът е шарен и странности дебнат от всякъде. А и ако официалността беше от такова значение, с тази коса до никъде нямаше да стигна. Не че сега съм, ама...

По този повод един цитат, който бях чел отдавна във форума - "Колежке, мен ме впечатляват решените задачи, не голите бедра... Ще се видим септември."
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Зависи от преподавателя.
В моята специалност има икони - основатели на специалността, световно признати и наистина разбиращи от работата си хора - пред тях не мога да си позволя просто да се разкарвам и говоря "как да е".
От друга страна, има даскали дето скъсяват дистанцията и не обръщат много внимание на формалностите.
Така че, гласувах за по-официално, но всъщност зависи от точно при кой отивам ;)
medicate, medicate
Markov
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Markov »

Само аз се обличам секси за изпит?! :mrgreen:
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Mushmul »

Аз не бих казала, че се обличам по-специално за изпит, но като цяло пък съм от хората, които държат на външния си вид всеки ден, така че все пак предполагам че изглеждам добре на изпитите. Друг е въпросът, че при нас в ГГФ често можеш да видиш преподавателите с дънки и по-рядко с костюм. Пък и изпитите за сега са били предимно писмени...
Колкото до грима-не обичам тежък грим, но обикновено най-малкото спирала слагам.
По принцип, винаги съм смятала, че е тъпо да разчиташ на облеклото за да си вземеш даден изпит. Знанията ти са едно, това как се обличаш съвсем друго. И все пак, ако знам, че даден преподавател е по-благосклонен към малко по-широко деколте, не пречи да го предразположа, както казахте-първото впечатление е важно:) Но някои хора разчитат само на това, което мисля, че само ги прави жалки.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”