Облекло за изпит?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор

За изпит....

обличам се по-официално
52
31%
обличам се секси
5
3%
обличам дрехи, удобни за криене на пищови
9
5%
обличам се както винаги
88
53%
обличам каквото хвана
12
7%

Общо гласове: 166

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Облекло за изпит?

Мнение от Шепот »

Един приятел преди време ходеше на изпит с официален костюм. Твърди, че по този начин демонстрира уважение към преподавателите и това помага при оценяването. Той наистина изкарва шестици, но пътьом ужасно много учи, ходи на всички лекции, държи се възпитано през цялата година.
Мислите ли, че облеклото е от особена важност по изпитите? По-различно ли се обличате за изпит, отколкото за лекции? Замисляте ли се повече какво да сложите или излизате както всеки ден?
Имате ли си специално изпитно облекло и ако да, какво е то?
Може също и талисманчета. :)))

Едит: Пояснение от въпросния приятел - с костюм ходел само ако е стар професорът, младите го приемали за натягане. :compress:
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: Облекло за изпит?

Мнение от fluffy cloud »

Не подбирам нещо специално, обличам си се както обикновено, а и на мен ми изглежда като натягане да се "изтупаш" за изпит.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Имам една колежка, която при мъжете ходи с къси поли и деколте, а при жените доста по-консервативно... До сега не са я късали. :)
Но иначе аз си ходя както винаги и за сега не съм имала проблеми.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Официалното облекло е въпрос на етикет. Мисля, че такъв си съществува в ЮФ като цяло, защото досега на няколко пъти асистентите ни ни предупредиха да подберем внимателно облеклото си за изпитите. Лично на мен това ми е набито много отдавна в главата от майка ми - на изпит с официално облекло.

Та, както казах, етикет. Това е израз на уважение - към колегите си, към професора, към самия университет като институция и към професията. Естествено, уважение и към себе си.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

MidwinterSun написа: Това е израз на уважение - към колегите си, към професора, към самия университет като институция и към професията. Естествено, уважение и към себе си.
+1 :JC_doubleup:
Много точно казано.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Определено по-официално от обикновено се обличам. Но ако става въпрос за 'стратегия', която работи, то тя е 'копиране стила на преподавателя', и по-точно не 'стила' като такъв, а степента на официалност. Ако лекторът ни е някой от ЮФ /обикновено :lol: /, който вечно ходи костюмар, съответно и аз си се обличам официално. Ако е по-неглиже - дънки+риза е добър вариант. Обикновено преподавателите, които са по-небрежни на външен вид, гледат на прекалено изтупаните студенти като на 'преиграващи'.
Бтв, един колега не го допуснаха до изпит, щото беше по къси гащи! :mrgreen:

П.С. Горенаписаното касае основно бакалавърската ми степен. Сега в магистратурата на лекции ходя след работа и съответно винаги съм официална :lol:
Последно промяна от ^PrincessA^ на 22 Юни 2009, 23:06, променено общо 1 път.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Markov
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Markov »

Златанов едно време: " Умно момче си, а все по къси гащи ходиш".
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Аз се обличам както се обличам принципно. И на изпит и просто в университета.

Може и да е въпрос на уважение към институцията, но аз далеч нямам толкова уважение към СУ (да не кажа никакво), че да си подбирам специално дрехите.

Само веднъж точно при въпросния Златанов специално си сложих дълъг панталон, щото иначе те праща на пазара да си купиш анцуг за пет лева, за да му покажеш, че поне знаеш какво означава дълъг панталон :lol:

Това на поправката, де, юли как ли пък няма да му отида с дълъг панталон в 35 градусова жега... Добре, че не ме видя, че съм с къси гащи :Р (не, че имаше значение, след като така и така ме скъса :) )
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Vaskes написа: Само веднъж точно при въпросния Златанов специално си сложих дълъг панталон, щото иначе те праща на пазара да си купиш анцуг за пет лева, за да му покажеш, че поне знаеш какво означава дълъг панталон :lol:
Верно ли? Тоя е няк'ъв култов! :lol: :lol: :lol:
Изображение

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Не мога да си обясня, защо някои си мислят, че като отида с бермуди и тениска на изпит не уважавам себе си, преподавателите и институцията. Това явно са остарели навици, наложени от един несъществуващ вече и никому ненужен етикет.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз пък не мисля, че облеклото изразява кой знае какво уважение. Ти можеш да си облечен с костюмчето и пак да не даваш пет пари за нищо, докато може да си облечен и по всякакъв друг начин, но да се отнасяш отговорно към образованието си, да полагаш нужните усилия и да изразяваш чрез поведение уважението си към преподавателите.
При мен става въпрос за адаптиране към ситуацията. Ако си наясно, че даден човек ще те възрпиеме по-сериозно, ако изглеждаш еди как си, а ти все пак целиш той да те възприеме/изслуша/изчете сериозно, то се стремиш да изглеждаш по дадения начин. Като на работа - мога да се облека с къси панталонки, но внушението, което ще oставя у тези, с които комуникирам, няма да е такова, каквото, ако се облека официално. Съвсем не искам да кажа, че човек облечен по-'небрежно' не може да докаже компетентността си, но защо да е трудно, като може да стане по-лесно? :wink:
Последно промяна от ^PrincessA^ на 23 Юни 2009, 18:09, променено общо 1 път.
Изображение

gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

:lol: :lol: :lol:
Ти ако отидеш гола ще ти се зарадват, а мен ще ме изхвърлят
:lol: :lol: :lol:

после къде отиде равноправието :?

както и да е, това коеот искаш да кажа и да повторя, щото са ме изпреварили, е че етикета няма нищо общо с дрехите които си сложил/а :geek:
важното е човек да си се държи на ниво ако ще и по бански и хавайска риза :cherry:
My will be done!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Правете разлика между етика и етикет :!:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Дрес код му е майката.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Аз пък никога не мисля специални дрехи за изпит. Ходя си облечена както винаги във и извън факултета. Принципно дрехите ми не са някакви разпасани, искам да се чувствам добре в тях. За отношението към институцията и преподавателите мисля, че много повече говори колко ще си науча за изпита, затова залагам на висенето над лекции и книжки:)))
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”