1-ви курс Право (2008 - 2009)
-
DeViL's AdVoCaTe
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
През место и ред ли карат да седиме
или как си искаме 
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Относно втори поток по Римско днес:
След като насядахме по местата Новкиришка каза, че някой от първите две групи днес (трета или четвърта) изкарал тройка, след което й бил вдигнал скандал - било нечестно да има три, при положение че всички други били оставени да преписват на воля. Щял бил да си търси правата.
Естествено, преподавателката беше засегната и ни държа много строго - две колежки от моята група бяха изгонени веднага, след като размениха няколко думи. Всички останали (поне от I група, за другите не изчаках) си взехме изпита и нямаше скъсани. Аз лично имам 5. Та ако ще бъдете утре на изпит - внимавайте много, защото ще ви изхвърлят и за най-малкото. Трябваше да оставим чантите и учебниците на най-предната банка.
Ето въпросите:
1. Вулгаризация на римското право
2. Същност и възникване на manus
3. Статут на свободно родените
4. Смяна на кредитор
5. Права и задължения при покупко-продажба
6.
7. Наследяване по jus civile
8. Производство in jure във формуларния процес
След като насядахме по местата Новкиришка каза, че някой от първите две групи днес (трета или четвърта) изкарал тройка, след което й бил вдигнал скандал - било нечестно да има три, при положение че всички други били оставени да преписват на воля. Щял бил да си търси правата.
Естествено, преподавателката беше засегната и ни държа много строго - две колежки от моята група бяха изгонени веднага, след като размениха няколко думи. Всички останали (поне от I група, за другите не изчаках) си взехме изпита и нямаше скъсани. Аз лично имам 5. Та ако ще бъдете утре на изпит - внимавайте много, защото ще ви изхвърлят и за най-малкото. Трябваше да оставим чантите и учебниците на най-предната банка.
Ето въпросите:
1. Вулгаризация на римското право
2. Същност и възникване на manus
3. Статут на свободно родените
4. Смяна на кредитор
5. Права и задължения при покупко-продажба
6.
7. Наследяване по jus civile
8. Производство in jure във формуларния процес
Strength and honor.
-
tinglit
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Мерси за информацията, bagatur!
Много ги "обичам" тези колеги, които са си взели изпита, макар и с 3, и пак са недоволни....
Много ги "обичам" тези колеги, които са си взели изпита, макар и с 3, и пак са недоволни....
...Work smart, not hard!...
-
DeViL's AdVoCaTe
- В началото бе словото
И сега какво ние от по-горните групи ще трябва да изтърпим яда на Новкиришка, заради някакъв селянин с болни амбиции, който не може да има 3 и прави проблем не само на преподавателите с глупавия си спор, а и на всички останали. Не мога да разбера как може да има толкова несъобразителни хора 
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да си си взел изпита и да вдигаш скандал...Този трябва да се бие и да не му се казва защо...2, 3, 4, 5, 6....колкото толкова. Изтъркано звучи, но светът не свършва с един изпит по Римско частно право. Всеки трябва да си приеме оценката...
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
Човек влязъл да учи право да разчита на преписване и да е недоволен, че има 3, като има амбиции за повече да е научил!!!С преписване не се стига далече...
Иначе колеги прави ми впечатление, че вече има въпросчета дето се повтарят, но никъде не видях за деликтити, квазиделиктите и квазиконтрактите да са задавани въпроси, та като нищо нас ще ни огрее в четвъртък
.
Иначе колеги прави ми впечатление, че вече има въпросчета дето се повтарят, но никъде не видях за деликтити, квазиделиктите и квазиконтрактите да са задавани въпроси, та като нищо нас ще ни огрее в четвъртък
Don't think about the problem, think about the decision...
- Bagatur
- Легендарен флуудър
Само преписвачите ще го изтърпят, съвестните колеги няма от какво да се притесняват. Успех на всички утреDeViL's AdVoCaTe написа:ще трябва да изтърпим яда на Новкиришка,
Strength and honor.
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
Еее..супер. Те се помнят лесно и са приятни.bobenceto написа:Човек влязъл да учи право да разчита на преписване и да е недоволен, че има 3, като има амбиции за повече да е научил!!!С преписване не се стига далече...
Иначе колеги прави ми впечатление, че вече има въпросчета дето се повтарят, но никъде не видях за деликтити, квазиделиктите и квазиконтрактите да са задавани въпроси, та като нищо нас ще ни огрее в четвъртък.
-
Lanfear~
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: трети
Леле, какви сте ми съвестнички и ученолюбивички...
догодина по това време искам пак да ви видя
такива
(мечти, мечти...)
Какво те кара да мислиш, че няма да сме?Lanfear~ написа:Леле, какви сте ми съвестнички и ученолюбивички...догодина по това време искам пак да ви видя
такива
(мечти, мечти...)
Don't think about the problem, think about the decision...
Вероятно защото ще се сблъскаме със суровата второкурсна действителност 
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/
"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
Повечето хора като разберат че има вазможност да се препише спират да мислят и въпреки всичко бих разбрал името на момчето 
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
аз вече съм вдигнал ръце от хората в тази специалност, имам чувството, че такова нещо като "солидарност" и като "съобразителност" при голяма част от нашите колеги просто не съществува. И въпросът тук е изключително принципен, не говоря за изпита конкретно - него или ще го вземем сега, или на есен. Обаче ни чакат още четири години с тези хора, които както се убеждавам всеки ден, просто са готови безцеремонно да ти подложат крак и това е.DeViL's AdVoCaTe написа:И сега какво ние от по-горните групи ще трябва да изтърпим яда на Новкиришка, заради някакъв селянин с болни амбиции, който не може да има 3 и прави проблем не само на преподавателите с глупавия си спор, а и на всички останали. Не мога да разбера как може да има толкова несъобразителни хора
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
Повечето хора в нашия факултет приемат колегите си като конкуренция и тази изцепка на тва момче може да и се намери обеснение но тва е положението нали знаете на мене ми е най добре га на съседа му най зле

- Leper_Messiah
- В началото бе словото
- Специалност: Law
Аз искам да попитам само едно.При условие че ти се казва,че тоя форум се чете от преподаватели,ти колко ТЪП трябва да си да питаш за преписване?Аз вече започнах да се чудя къде съм попаднал...
Няма утеха без болка; ние познаваме спасението чрез страданието