Хубаво си направил, че си го взел това помагалце. Не само за цитатите, но и за интерпретативното съчинение има добри насоки. Дано да ти свърши добра работа.O|OeHukc написа:Такам, сега си взех една книжка "Да пишем съчинение по цитати" на Милена Кирова.
Пише за обемността на писмената работа(в случая, ако пишете по цитати):
"...Бих казала, че нашето "есе" е добре да не "пада" под шест страници, но в същото време да не надхвърля дванайсет-тринайсет - не защото в противен случай ще бъде санкционирано, а защото по-големият обем създава допълнителни проблеми като възможност за "разпиляване" на мисълта или по-голям брой правописни грешки. За мен оптималният обем на едно добро съчинение по цитати е седем-осем не твърде гъсто написани страници."
Теми Литература 1990-2007
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Теми Литература 1990-2007
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
Borislavaaa
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект листове (11+2 страници ) с цел дисциплиниране на изложението.
Това пише в справочника, но вие си го знаете де.
11 - също става въпрос за страници?
Това пише в справочника, но вие си го знаете де.
11 - също става въпрос за страници?
Kim Wilde - You keep me hangin' on
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
кво е било препоръчително ..тва са глупости..отдавна знаем че вече никой проверяващ в този университет не гледа обема... 
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
Вижте сега, за изпита е важно работата, която съчините, да е ясна, грамотна, стегната , аналитина и на добър литературен стил.Както и 100% познание по текста.От тук нататък вие сами си решавате в колко страници можете да пресъздадете тези принципи.Ако някой успее за 3 страници да напише всико по този наин - пак ще му сложат отличен.Но някак си това е малко трудно според мен за по-малко от 5 страници.Повече от 10-11 страници пък става прекалено обемисто, допускат се много грешки, пишат се ненужни неща и т.н.Сиреч това е кандидатстудентски изпит а не писане на монография по даден проблем от творчеството на български автор. 
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
Borislavaaa
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Ей, не ме нападайте, аз само казвам това, което го пише в справочника. 
Kim Wilde - You keep me hangin' on
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Ааа...не те нападаме - просто се чудя защо изобщо ги пише тези неща като после никой не ги спазва.
I'll send you to your maker
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
Може ли оценките от редовните и предварителните изпити да се комбинират .... примерно оценката от предварителния по история + оценката от редовния по български .... мерси ... 
Може, разбира се: ако оценката по български език и литература от редовния ти е по-висока от тази от предварителния, или ако изобщо не си ходила на предварителен по БЕЛ, а само на редовен ......AchilleSs написа:Може ли оценките от редовните и предварителните изпити да се комбинират .... примерно оценката от предварителния по история + оценката от редовния по български .... мерси ...
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Да де, ама не си го разбрала правилно.Има се предвид горната граница на писмената работа да е във размера 11+2 страници.Така ще е по-прегледна и стегната.15-20 страници си е мъка за проверяване и обикновено се допускат много грешки.Почти вяка година има хора писали супер много и именно заради това и повечето грешки в по-големия размер имащи двойка.Borislavaaa написа:Ей, не ме нападайте, аз само казвам това, което го пише в справочника.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Добре де, ти ако пишеш неграмотно- то и на 5 страници ще си проличи.Batbayan написа:Да де, ама не си го разбрала правилно.Има се предвид горната граница на писмената работа да е във размера 11+2 страници.Така ще е по-прегледна и стегната.15-20 страници си е мъка за проверяване и обикновено се допускат много грешки.Почти вяка година има хора писали супер много и именно заради това и повечето грешки в по-големия размер имащи двойка.Borislavaaa написа:Ей, не ме нападайте, аз само казвам това, което го пише в справочника.
Аз по принцип съм от многословните, та в случая 5 страници направо ми изправят косата, ама като се започнат такива въпроси ми е много странно. Пиши колкото знаеш, пиши, колкото време имаш, а пък не гледай страниците. Нали е важно какво си написал. Не да разтягаш букви по 20 см., за да спазваш обем.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
Ми за 4 часа повече от 20 страници едва ли ще напишеш, но все пак хората са си казали да не се прекалява, защото има много случаи, когато така се разводнява и разбърква съдържанието на работата.Имай предвид, че това е препоръка, а не условие за изпита. Явно хората са се нагледали на супер дълги съчинения, които са разпилени и пълни с ненужна информация и затова са написали мнението си за това, колко средно трябва да е дълга една кандидатстудентска работа.Amberglow написа:Добре де, ти ако пишеш неграмотно- то и на 5 страници ще си проличи.Batbayan написа:Да де, ама не си го разбрала правилно.Има се предвид горната граница на писмената работа да е във размера 11+2 страници.Така ще е по-прегледна и стегната.15-20 страници си е мъка за проверяване и обикновено се допускат много грешки.Почти вяка година има хора писали супер много и именно заради това и повечето грешки в по-големия размер имащи двойка.Borislavaaa написа:Ей, не ме нападайте, аз само казвам това, което го пише в справочника.
Аз по принцип съм от многословните, та в случая 5 страници направо ми изправят косата, ама като се започнат такива въпроси ми е много странно. Пиши колкото знаеш, пиши, колкото време имаш, а пък не гледай страниците. Нали е важно какво си написал. Не да разтягаш букви по 20 см., за да спазваш обем.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Лимита ми е 8стр, досега не съм го минал! 
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
хах,аз на изпита изписах 6 стр
Но съм оптимист! 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хм май ще излезе, че втората задача, тъй наречената "есе", не е толкова лоша като вариант.