Че за какво е форумът тогава!?Идеята на Силвия да ви събере скайповете и да си обсъждате там все повече ми харесва...
1-ви курс Право (2008 - 2009)
Последно промяна от babangida на 21 Юни 2009, 14:38, променено общо 2 пъти.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Какво точно не ти харесва ?Lord написа:Идеята на Силвия да ви събере скайповете и да си обсъждате там все повече ми харесва...
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
-
DeViL's AdVoCaTe
- В началото бе словото
- Специалност: Право
А ако не се справиш с устното изпитване, намалява ли се оценката от писменото или се запазва ?!
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Новкиришка каза същото, но с други думи: "Три изрядни въпроса правят 3:50" (олучава се 28/3).sellena_ написа: А относно тройката - сигурен ли си че така се оценява, че аз имам друга логика по въпроса?
Към два часа, да. Пиперков се появи половин час преди да кажат оценките и има частичен принос в процеса.Scorpion написа:Яска, направо те засипахме с въпроси, за което се извинявам, но още малко: много ли чакахте за оценки? Бързо ли проверяват работите, в смисъл четат ли обстойно или само хвърлят по едно око?
Мисля че ги проверяват вентилаторно, но при положение че става въпрос за планове, не им трябва голямо задълбочаване. Четат се, няма спор.
Въпросите на първа група са:
1. Претоски едикт
2. Правен статус на жената
3. Предпоставки за брак и развод
4. Части на формулата
5. Традиция
6. Понятие за облигация
7. Мандат
8. Наследяване по преторския едикт
---
Днес - предимно петици.
Е, не вярвам някого да прецакат така; не, не - днес един приятел не успял да отговори и си запази оценката.DeViL's AdVoCaTe написа:Малцина останаха за устно повишаване на оценката, но повечето от тях сполучиха.
А ако не се справиш с устното изпитване, намалява ли се оценката от писменото или се запазва ?!
Последно промяна от pink floyd на 21 Юни 2009, 14:43, променено общо 1 път.
Ей така си го обяснявам: аз имам да ти давам 10, ти имаш да ми даваш 5. Затова аз трябва да ти дам само 5, а ти на мен нищо, защото твоето вземане е погасено изцяло, а моето до размера на твоето.stoevinc написа:като го обърнахме на римска взаимопомощ, някой може ли да ми обясни, по нормален начин, що е това компенсация, че май мозъкът ми е изключил вече
Запазва се оценката...
Въпросите на втора:
1. Законите
2. Юридически лица
3. Имуществено положение на подвластните
4. Придобивна давност
5. Видове облигационни отношения
6. Дружество
7. Преторски производства
8. Наследяване при Юстиниан
И аз съм ПЕТилетка неска..
П.С. Точкуването започва от 16 - не ви го пожелавам - 8 цветенца си наберете от другите въпроси и изпитът е взет
Въпросите на втора:
1. Законите
2. Юридически лица
3. Имуществено положение на подвластните
4. Придобивна давност
5. Видове облигационни отношения
6. Дружество
7. Преторски производства
8. Наследяване при Юстиниан
И аз съм ПЕТилетка неска..
П.С. Точкуването започва от 16 - не ви го пожелавам - 8 цветенца си наберете от другите въпроси и изпитът е взет
- stoevinc
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: stoevinc
оф начи, единственият проблем ми е, че не мога да се оправя с формулировката и тука като идиот си разигравам размениDorinna написа:Ей така си го обяснявам: аз имам да ти давам 10, ти имаш да ми даваш 5. Затова аз трябва да ти дам само 5, а ти на мен нищо, защото твоето вземане е погасено изцяло, а моето до размера на твоето.stoevinc написа:като го обърнахме на римска взаимопомощ, някой може ли да ми обясни, по нормален начин, що е това компенсация, че май мозъкът ми е изключил вече
ПОДПИС
Е, моля ти се...и аз съм така от няколко дни- нито приемам, нито предавамstoevinc написа:оф начи, единственият проблем ми е, че не мога да се оправя с формулировката и тука като идиот си разигравам размениDorinna написа:Ей така си го обяснявам: аз имам да ти давам 10, ти имаш да ми даваш 5. Затова аз трябва да ти дам само 5, а ти на мен нищо, защото твоето вземане е погасено изцяло, а моето до размера на твоето.stoevinc написа:като го обърнахме на римска взаимопомощ, някой може ли да ми обясни, по нормален начин, що е това компенсация, че май мозъкът ми е изключил вечене беше сложно, ма като зациклиш... тенкю
- slvn
- В началото бе словото
хахахах стига си лъгал, тва въобще не ти е единственият проблем..stoevinc написа:оф начи, единственият проблем ми е, че не мога да се оправя с формулировката и тука като идиот си разигравам разменине беше сложно, ма като зациклиш... тенкю
Стоев, ние сме от 13ч нали? защото днеска май са почнали по-късно..
Imfuckinpossible is nothing... =]
A kak e minalo pri II potok? Izvinete za latinicata.
-
DeViL's AdVoCaTe
- В началото бе словото
Дали ще повтори някои въпроси, защото за нас бедните души от 15 и 16 група ще останат най-гадните въпроси усещам 
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ние почнахме в 2 часа вместо в 1. Доста почакахме. 90 минути 8 въпроса 2 групи. Доооста се пише а и имаше доста гадни въпроси. При мене
цивилно право
видове легисакции
статус на свободните
владелчески интердикти
смяна на предмет ( ъъъ пълна дупка в знанията)
наем на вещ ( включва суперфиция и ко)
елементи на завещанието ( включва много неща които човек и не предполага)
настойничество и попечителство
В моята група на изпита ( а не групата ми като правист) нямаше нито 1 6ца, в другата имаше 5-6 - очевидно има значение кой проверява. Средна оценка някъде между 4 и 5. Не знам за скъсани. Успех - аз отново ставам човек

цивилно право
видове легисакции
статус на свободните
владелчески интердикти
смяна на предмет ( ъъъ пълна дупка в знанията)
наем на вещ ( включва суперфиция и ко)
елементи на завещанието ( включва много неща които човек и не предполага)
настойничество и попечителство
В моята група на изпита ( а не групата ми като правист) нямаше нито 1 6ца, в другата имаше 5-6 - очевидно има значение кой проверява. Средна оценка някъде между 4 и 5. Не знам за скъсани. Успех - аз отново ставам човек
Това са въпросите на едната група от 2-ри поток, а другата? 
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Bushmen - Кой ви беше квестор? Утре сутринта казаха ли кой ще е квестор?
Последно промяна от blackout на 21 Юни 2009, 17:55, променено общо 1 път.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Квестори бяха Новкиришка и Пиперков. Общо взето може да се преписва. Не е проблем. Оценката варира според мене от това кой е проверявал работите. Мисля, че Новкиришка е по-благосклонна.