кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Re: кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от Loli »

А така Плазмодий, браво - демотивирай конкуренцията :twisted: :P

Jelena, за пръв път чувам, че психология в НБУ е по-добре от колкото в СУ.Можеш ли да обесниш малко повече? До колкото знам, преподавателите са същите, а базата на НБУ е много по-добра, но освен това, какви разлики има в полза на НБУ?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Loli написа:А така Плазмодий, браво - демотивирай конкуренцията :twisted: :P
Ако ти се откажеш, някой друг ще влезе вместо теб, така че едва ли такива са му съображенията при отговорите на онези въпроси.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

Scorpion написа:
Ако ти се откажеш, някой друг ще влезе вместо теб, така че едва ли такива са му съображенията при отговорите на онези въпроси.
Ми аз всъщност се шегувах, но явно не си го приел по този начин ;)
cherry_kiss
В началото бе словото

Мнение от cherry_kiss »

Jelena, за пръв път чувам, че психология в НБУ е по-добре от колкото в СУ.Можеш ли да обесниш малко повече? До колкото знам, преподавателите са същите, а базата на НБУ е много по-добра, но освен това, какви разлики има в полза на НБУ?

аз четох доса в интернет и определено от НБУ са по-доволни като имаш предвид,че учителите от СУ преподават и в НБУ :lol: И аз бих предпочела НБУ, но там пък таксите са по-високи :? и аз ще се радвам на повече инфо от Jelena.
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

cherry_kiss написа:
аз четох доса в интернет и определено от НБУ са по-доволни като имаш предвид,че учителите от СУ преподават и в НБУ :lol: И аз бих предпочела НБУ, но там пък таксите са по-високи :? и аз ще се радвам на повече инфо от Jelena.
Момичета, аз лично дори не съм ходила в НБУ, но тази информация я имам от една колежка, която е там психология 2-ри курс, а да допълня, че преди е завършила международни отношения в СУ и знае какъв е халът там Наскоро си говорихме с нея за психологията в НБУ и ето каккво ми написа:
Wow! Az sam v pove4e ot vastorg ot NBU. Ne samo bazata, a prepodavatelite sa na tolkova visoko nivo, super otzivchivi, vinagi v usluga na studentite. Psichologiqta v NBU e mn populiarna i s mn golemi tradicii. Naistina sa na mn visoko nivo. Ne znam kak e psichologiqta v drugite universiteti, ama tuk do sega da 4ukna na darvo ne moga da s eoplacha ot nishto. Niama da namerish student po psychologiq v NBU da ne kaje sastite neshta :)
Az ne znam dali si spomnia6 no sam zavarshila Mejdunarodni otnosheniq v SU i kato pravia sravnenieto na ednoto i drugoto misto i zatova smeia da govori s takiva superlativi
Tam vinagi biaha mn stari razbiraniqta i u4ehme po edni programi, kadeto sa u4ili roditelite na moite kolegi, a tuk sa samo mladi hora i super otzivchivi”
В СУ ситуацията е малко по-различна, имаме някои не много млади преподаватели. Вярно е , че някои преподават по стари системи и мое лично мнение са коне с капаци. Но разбира се и в СУ има много добри преподаватели. Просто зависи кой какво разбира под „добър преподавател”
А това, че преподавателите от СУ ходят в НБУ е така, но не всички ходят. Така че реално няма пълно препокриване.
Както ви казах, ако може да си позволите НБУ, чувала съм добри отзиви конкретно за психологията там, но пак ви казвам - в СУ също може да се учи, зависи колко влагате. Защото и в НБУ да влезете, ако не работите самостоятелно, нямате желание и чакате на готово - файда няма .
НЕ се обезнадеждавайте! Ако дойдете при нас - поне ще се запознаем и ви обещавам да ви помагаме ;)
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

И на мен таксата само ме притеснява за НБУ...иначе направо бих отишла там..хем ес влиза по -лесно, хем са по-нови нещата и преподаватели, и материална база, и всичко ...хем не ти се надуваш щото виждате ли "аз съм голееееемия професор и много знам и къде съм аз пък къде сте вИЙ" :wink:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Вижте сега.
Не е нужно да сме поредната вълна "обречени" психолози :D
Ако се съберем яка група, можем да започнем... революционни стъпки към промяна :D

:clown: :colors: :clown: :colors:
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

А така, това е отношението! :)

Иначе, аз лично, може да съм с предрасъдъци, но все пак предпочитам един ден да мога да показвам диплома от СУ, а не от НБУ и ще се гордея някой като ме пита къде уча да кажа СУ. Пък и в крайна сметка, това колко ще научиш и колко добър специалист ще станеш след това си зависи най-вече от теб самия.

П.П.: Някой може ли да ми каже какъв успех е необходим за да взимаш стипендия,ако учиш психология.
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Loli написа:
П.П.: Някой може ли да ми каже какъв успех е необходим за да взимаш стипендия,ако учиш психология.
И аз това искам да знам.

Призовавам Йелена! :faroah:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

около 5. 90 :)
всъщност - малко под 5 и 90
la douleur exquise
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

Общо взето Fak e права. Миналия семестър беше 5,85 или нещо такова.
Всеки семестър минималният успех е различен, но не ми е известно да е падала под 5,75 в последно време :roll:
А стипендията от 2008 е мотивиращите 120 лв на месец :)
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
cherry_kiss
В началото бе словото

Мнение от cherry_kiss »

ох, аз продължавам да се чудя къде да запиша психология, дали в НБУ или в СУ и дали въобще да уча психология. някой да иска да ми помогне? :roll: ще съм му много благодарна.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

как да ти помогнем?
la douleur exquise
cherry_kiss
В началото бе словото

Мнение от cherry_kiss »

fak написа:как да ти помогнем?
еми съвети, понеже нямам никакви познати,които се занимават с психология и ми е малко "мъгляво". разкажете като цяло, вие къде бихте избрали,имате ли някакви наблюдения, организират ли ви някакви програми и пректи, където да се развивате и да трупате опит и т.н. надявам се да не съм особено нахална с тея въпроси :wink:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Учи психология, но не в СУ. В НБУ доколкото знам ситуацията наистина е доста по-добра, магистратурите също имат по-голям смисъл.
СУ не ти организира абсолютно нищо, няма стажове, няма опция за участие в проекти и прочие. Има ако сама си ги намериш и в момента ситуацията е такава, че има някакъв смисъл и бъдеще само в HR (трудова и организационна психология). За другите направления е нужно изключително много време, лични средства за обучение и съмнителна реализация след това. Естествено, че ако човек е амбициозен и това е призванието му ще пробие навсякъде и с всичко. Но това, че сега искате да учите психология, не значи че това е призванието ви. Поучете една две години в университета и тогава давайте такива гръмки изявления. Ентусиазма е полезен само докато влезете, после ще видите, че клишетата в които мислите в момента съвсем не се вписват в академичната и професионална реалност.
И за да е ясно на всички, никого не се опитвам да отчая, не обиждам и не подценявам науката и специалността, просто ситуацията в повечето случаи е изключително пародийна.

Ай със здраве
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”