Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Amberglow
Паисий

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от Amberglow »

ники написа:Човек може да си научи еднакво добре и тук и в чужбина. Разлиакта е, че там си скъсваш гъза най-разнообразни глупости през цялата година, а тук си скъсваш гъза ама яко през сесията и си съсипваш психическото здраве. Това с по-доброто образование в чужбина е голяма глупост. Всичко е до студентите.
колко прекрасно мнение! Най-накрая някой да мисли така. :О :cheers:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

MidwinterSun написа:Батбаян, ти сам си го казал. Колко семейства в България, смяташ, имат финансовата възможност да изпратят децата си в чужбина? И мислиш ли сериозно, че е възможно да идеш там и едновременно да учиш и да работиш, за да се издържаш сам? Това не е като нашето образование тук, семестрите си хойкаш наляво-надясно, за сесията си сядаш на задника, изкарваш няколко безсънни нощи и си минал. Достатъчно хора около мен заминаха да учат я в Холандия, я във Великобритания. Вярно е, че качеството на образованието им е къде-къде по-високо, но това произхожда от студентите, не от по-умните професори...
Ми да ти кажа познавам 3-ма, които учат във Франция и никой от България не ги издържа.Единия даже ми е близък приятел и от техните получи само пари за билет и 200 евро колкото да издържи седмица-две.Иначе там взимат социална стипендия ( която не е символична както тукашните 90лв.), помощ за квартира всеки месец и работят за да имат пари за нещо повече от мизерстване ( все пак стипендията не е министерска заплата - стига достатъчно за храна и други най-необходими неща, но без нищо излишно).

Общо взето има си предимства и обучението в чужбина.Най-малкото , че получаваш (говоря за техните добри университети) много по-призната диплома от СУ и това се цени многоТова е предпоставка за да започне работа там човек или дори тук може да кандидатства в някоя по-голяма чуждестранна компания.А ако има желание да е адвокат тук - има начини за справяне в рамките на година-две.Иначе с дипломата от СУ е по-ограничено полето на действие - в повечето случаи ( има много редки изкления ) това е само България.Нищо лошо в това, но някак си човек да види свят, да вземе световно по-призната диплома и след това да се ориентира къде и с какво иска да се занимава - това не ми се струва глупаво...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Не виждам как може да учиш Право в Холандия и да се върнеш да работиш тук ? Различни закони, различна система.Не виждам нищо общо.Ако искаш да учиш там Международно право - да, но иначе.....

Проблем там е езика.Не си мислете, че като можете да кажете "Аз съм Драган от село Горно Надолнище и иам ей такъв....кон" на някой чужд език вече го знаете.Уча английски от както се помня, какви ли не неща съм минал, но просто да учиш на академичен английски или какъвто и да е друг език си е просто зор работа.Доста, ама наистина ДОСТА малко хора владеят чужд език на такова ниво, че да могат да оправят без проблем
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Аз имам приятели, на моите възраст, които учат навсякъде и с ръката на сърцето мога да кажа, че им е по-трудно от колкото на мене, а не знаят повече.
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Хм, много ми харесва мисленето на Scorpion :) Това ме подсеща, че наскоро даваха по телевизията един от професорите от ЮФ на СУ, който смело заяви, че истински прависти излизат САМО от ЮФ на СУ. Прозвуча ми доста високопарно, но може би е оправдано.

И да си изкажа мъката - балът ми в момента е 27, надявам се сега на редовния по литература да го вдигна поне с още малко. Така че си оставам "кандидат" :Р Хубаво е, че и специалности като Публична администрация, Политология също са ми опции. :)
А това Задочно Право ми е такъв трън в очите - още не знам на втора ли, на трета ли позиция да го пиша. Ще трябва още да се поинтересувам. Ако някой има обосновани предложения, мерси предварително!
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Направи си сметката доколко държиш да учиш право. И си сметни бала с оглед на миналогодишните балове за другите специалности, които си харесваш. Ако пишеш на първо място редовно, на второ политология, а на трето задочно и накрая се окаже, че за редовно си аут, но заемаш място в политологията, пък всъщност предпочиташ да запишеш задочно... абе, кофти се получава, когато такива неща не се обмислят от самото начало.

Задочното обучение не е толкова лошо. И винаги с достатъчно висок успех можеш да се прехвърлиш редовно, минавайки направо в следващия курс.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

WickedWitch написа:Хм, много ми харесва мисленето на Scorpion :) Това ме подсеща, че наскоро даваха по телевизията един от професорите от ЮФ на СУ, който смело заяви, че истински прависти излизат САМО от ЮФ на СУ. Прозвуча ми доста високопарно, но може би е оправдано.

И да си изкажа мъката - балът ми в момента е 27, надявам се сега на редовния по литература да го вдигна поне с още малко. Така че си оставам "кандидат" :Р Хубаво е, че и специалности като Публична администрация, Политология също са ми опции. :)
А това Задочно Право ми е такъв трън в очите - още не знам на втора ли, на трета ли позиция да го пиша. Ще трябва още да се поинтересувам. Ако някой има обосновани предложения, мерси предварително!
Запиши Кинезитерапия в НСА, и си живей живота! Ей тва е моя съвет!

Сега сериозно - този професор от СУ е бил прав... сори, такава е горчивата истина. Но не ме разбирай погрешно - не е прав, заради самия вуз или преподавателите, прав заради студентите които влизат - верно, аз съм един от малкото тъпички прависти, ама без нас не може, но виж - гарантирам, че другите си ги бива.
Колкото до задочното - за кво ти е? Социология, Психология (кандидатства се с история или литература), Политология, Култорология... и т.н. все яки предмети, които да пишеш преди задочното...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

WickedWitch написа: А това Задочно Право ми е такъв трън в очите - още не знам на втора ли, на трета ли позиция да го пиша. Ще трябва още да се поинтересувам. Ако някой има обосновани предложения, мерси предварително!
При положение, че си от София, не виждам основание за колебание. В твоя случай бих писал на второ място Право-задочно. Да не говорим, че то дори има предимства пред редовната форма на обучение.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Мерси пак за отговорите :)
MidwinterSun, оказва се, че доста държа на Правото. Спомням си, че ти споменаваше някъде, че с моя бал също си се притеснявала, но всъщност си влезнала. Само че, тогава нещата с балове и места са били по-различни предполагам..
Kristo, мислила съм и за тези специалности и ще ги напиша със сигурност :) Просто за момента картинката изглежда така - Право Редовно, Право Задочно, ПА, Политология, Психология и натам вече по усмотрение..
И Scorpion - От София съм и наистина не би ми било проблем. Още повече щом ги има опциите с прехвърляне при успех в Редовно или пък посещение и на лекциите на редовните прависти.
Пък и до 30-ти, когато ще давам паричките за изпити и т.н., има още малко време за обмисляне ; )
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Да, при вас нещата сега са различни. За редовно бал 27 не знам дали ще ти стигне, но за задочно при всички обстоятелства трябва да ти е достатъчен.

Плюс това, можеш да посещаваш не само лекциите, ами и упражненията. Нашата група така си имахме няколко задочници, които идваха редовно на нашите упражнения, правиха си колоквиумите с нас, че и курсови работи предадоха. :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Май започва да се прояснява кое къде ще седи в листа със специалностите : )
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

WickedWitch написа:Май започва да се прояснява кое къде ще седи в листа със специалностите : )
аз моя списък тотално го обърках.
Изобщо не ги наредих с мисъл в главата, ама да ме пита човек защо. ;/
Take my ego for a ride,
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

Amberglow написа:
WickedWitch написа:Май започва да се прояснява кое къде ще седи в листа със специалностите : )
Аз моя хич не съм почнала :|
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Anna-Molly написа:
Amberglow написа:
е аз бързах, за да си дам дипломата за легализиране.
и направих грешка. ;/
Take my ego for a ride,
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

Amberglow написа:
Anna-Molly написа:
Amberglow написа:
е аз бързах, за да си дам дипломата за легализиране.
и направих грешка. ;/
Не е задължително. Не знаеш кога една грешка се оказва най-правилното решение :wink:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”