Размисли и страсти с FightForFreedom
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- FightForFreedom
- Паисий
Re: Размисли и страсти с FightForFreedom
Тя ти е колежка?
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Не, съвсем бегло я познавам (няма смисъл да й предаваш поздрави, може и да не се сети изобщо
), но все пак намирам, че е очарователно същество!
(не знам защо се сетих за това)
(не знам защо се сетих за това)
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Изброи някои неща, които не разбираш и някои неща, които разбираш, но другите обикновено не успяват.
Трябва ли да позволявам на негативните си емоции да ми влияят отношението към онези, които ги предизвикват?
Ти позволяваш ли на негативните си емоции да влияят на отношението към онези, които ги предизвикват?
Трябва ли да позволявам на негативните си емоции да ми влияят отношението към онези, които ги предизвикват?
Ти позволяваш ли на негативните си емоции да влияят на отношението към онези, които ги предизвикват?
Не ми беше това целта. Исках да разбера, дали искаш да се обясняваш, което ме подсеща за друг въпрос: описши ситуация, в която би се обяснявал, без това да е очевидно желано.19. Искаш ли да обясниш защо пишеш тъй сложно понякога?
Не искамНе трябваше да формулираш така въпроса, ако целта ти е да отговоря
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- FightForFreedom
- Паисий
1. Изброй някои неща, които не разбираш и някои неща, които разбираш, но другите обикновено не успяват.
Не разбирам как функционират турболазера, протонните/неутронните/йонните оръжия, бластерите... не разбирам също как се разпространява звук във вакуум и как се създава светлинен меч.
Не разбирам защо хората са склонни да повтарят еднотипни грешки толкова много.
Не разбирам защо хората гледат на бъдещето си, като толкова обвързано с машините, че идеите за човекоробот са толкова популярни... при целия потенциал на живата материя, напредъка на биотехнологиите, на генетиката- защо са ни метални импланти и резервни части, които имунната ни система на 100% би отхвърлила като чуждо тяло.
И каква е тая мания по мръсотията и ръждата? Ще построиш космически кораб, който няма от какво да се изцапа и няма да го направиш да е готин ли? В година три хиляди и някоя, например?
Или темата за бедняците и идеята, че винаги ще има бедни и че ставали все повече... някой ден "беден" ще значи същото, което значи и днес ли? При положение, че човешкият труд все повече отстъпва място на използването на машини, не мога да си представя далечно бъдеще, в което хора работят по каменни кариери от сутрин до вечер. Беден за мен ще означава човек, който няма космически кораб. А защо хората подразбират, че популацията ни ще расте безконтролно до безкрай и че навсякъде ще има хора... защо толкова висшата ни раса да не създаде друг биологичен вид, който няма да изпитва никакви негативни емоции при работа по цял ден... а защо тази функция да не се изпънява от вездесъщите машини след определена еволюция. Защо непременно трябва да има нещастни хора от липса на основни потребности, след като пак повтарям- ние сме висшата раса в собствените си представи.
Не разбирам защо природозащитниците се наричат природозащитници. Хората са природата, а волята на човека е волята на природата. Идеята да се защитава природата е безумна. На англииски има една дума environmentalist, което значи човек, занимаващ се с опазване на околната среда, в която живеем- това да, така може- околна среда е едно, природа е друго. Трябва да има хора, които да пазят въздуха, водата и храната ни от замърсяване или в случая с храната- и от изчезване.
Що се отнася то втората част на въпроса, аз тъкмо отговорих... масово хората не разбират, че бъдещето ни не е в някакъв неестествен скок в развитието на същите технологии, които използваме сега, а това, което идва, е елиминиране на повечето неща, които използваме. Както не се яздят вече коне, така няма да се карат коли. Както не се размахват мечове, така няма да се размахват пистолети. Светът, който познаваме, ще изчезне.
2. Трябва ли да позволявам на негативните си емоции да ми влияят на отношението към онези, които ги предизвикват? :P
Ако не го правиш си лицемер. Ако го правиш си лош. Единствения начин да си честен и добър е хората около теб да не предизвикват твои негативни емоции.
3. Ти позволяваш ли на негативните си емоции да влияят на отношението към онези, които ги предизвикват?
Аз не обръщам внимание на емоциите си по време на общуване, но след него отчитам какво съм изпитвал по време на общуването и след него и преценявам как да се отнасям в бъдеще. Да, влияят ми, но със закъснение.
4. Oпиши ситуация, в която би се обяснявал, без това да е очевидно желано.
Гледам да няма такива ситуации.
Не разбирам как функционират турболазера, протонните/неутронните/йонните оръжия, бластерите... не разбирам също как се разпространява звук във вакуум и как се създава светлинен меч.
Не разбирам защо хората са склонни да повтарят еднотипни грешки толкова много.
Не разбирам защо хората гледат на бъдещето си, като толкова обвързано с машините, че идеите за човекоробот са толкова популярни... при целия потенциал на живата материя, напредъка на биотехнологиите, на генетиката- защо са ни метални импланти и резервни части, които имунната ни система на 100% би отхвърлила като чуждо тяло.
И каква е тая мания по мръсотията и ръждата? Ще построиш космически кораб, който няма от какво да се изцапа и няма да го направиш да е готин ли? В година три хиляди и някоя, например?
Или темата за бедняците и идеята, че винаги ще има бедни и че ставали все повече... някой ден "беден" ще значи същото, което значи и днес ли? При положение, че човешкият труд все повече отстъпва място на използването на машини, не мога да си представя далечно бъдеще, в което хора работят по каменни кариери от сутрин до вечер. Беден за мен ще означава човек, който няма космически кораб. А защо хората подразбират, че популацията ни ще расте безконтролно до безкрай и че навсякъде ще има хора... защо толкова висшата ни раса да не създаде друг биологичен вид, който няма да изпитва никакви негативни емоции при работа по цял ден... а защо тази функция да не се изпънява от вездесъщите машини след определена еволюция. Защо непременно трябва да има нещастни хора от липса на основни потребности, след като пак повтарям- ние сме висшата раса в собствените си представи.
Не разбирам защо природозащитниците се наричат природозащитници. Хората са природата, а волята на човека е волята на природата. Идеята да се защитава природата е безумна. На англииски има една дума environmentalist, което значи човек, занимаващ се с опазване на околната среда, в която живеем- това да, така може- околна среда е едно, природа е друго. Трябва да има хора, които да пазят въздуха, водата и храната ни от замърсяване или в случая с храната- и от изчезване.
Що се отнася то втората част на въпроса, аз тъкмо отговорих... масово хората не разбират, че бъдещето ни не е в някакъв неестествен скок в развитието на същите технологии, които използваме сега, а това, което идва, е елиминиране на повечето неща, които използваме. Както не се яздят вече коне, така няма да се карат коли. Както не се размахват мечове, така няма да се размахват пистолети. Светът, който познаваме, ще изчезне.
2. Трябва ли да позволявам на негативните си емоции да ми влияят на отношението към онези, които ги предизвикват? :P
Ако не го правиш си лицемер. Ако го правиш си лош. Единствения начин да си честен и добър е хората около теб да не предизвикват твои негативни емоции.
3. Ти позволяваш ли на негативните си емоции да влияят на отношението към онези, които ги предизвикват?
Аз не обръщам внимание на емоциите си по време на общуване, но след него отчитам какво съм изпитвал по време на общуването и след него и преценявам как да се отнасям в бъдеще. Да, влияят ми, но със закъснение.
4. Oпиши ситуация, в която би се обяснявал, без това да е очевидно желано.
Гледам да няма такива ситуации.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Какво учиш? Кой курс?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- FightForFreedom
- Паисий
Култура и изкуство, 2-ри курс.
- Lord
- Легендарен флуудър
Какво мислиш за злото?
Защо толкова нескопосано слагам скапаната мрежа за комари?
Пусни някое епично парче, което да отговаря на епичната ми борба с мрежата. Музикално, имам предвид.
Зла ли е мрежата за комари?
Това, че вече втори час не мога да я сложа значи ли, че ще се проваля в живота? Или точно обратното?
Пусни някое епично парче, което да отговаря на епичната ми борба с мрежата. Музикално, имам предвид.
Това, че вече втори час не мога да я сложа значи ли, че ще се проваля в живота? Или точно обратното?
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
1. Данчо, Данчо, я кажи
колко жмудата тежи?
2. Кои са ти любимите животни?
3. Какъв се виждаш след завършване на висше?
4. А мен какъв ме виждаш?
колко жмудата тежи?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- FightForFreedom
- Паисий
Злото е събирателно понятие за нещата, които пречат на живота да изпълнява целта си.Lord написа:Какво мислиш за злото?
Слагаш толкова нескопосано скапаната мрежа за комари, защото си толкова нескопосан и мрежата е толкова скапана.
Епично парче за слагане на мрежи против комари: http://www.youtube.com/watch?v=UMXrLgeJf4s
Зла е.
Това, че я слагаш дълго, е знак, че изпитваш наслада от заниманието, макар да не го осъзнаваш. Важното за теб в случая е, че не учиш, което пък си внушаваш за по-приятно от колкото е...
- FightForFreedom
- Паисий
1. Жмудата тежи колкото си иска. Ти няма да казваш на жмудата колко да тежи и колко да не тежи. Ако иска ще тежи, ако не иска няма.Norwegian Wood написа:1. Данчо, Данчо, я кажи
колко жмудата тежи?
2. Любимите ми животни са социалните, които се появяват много по-късно от самотните. От тях най-много ми допадат хората, шимпанзетата, лъвовете, конете, делфините.
Имам и силно пристрастие към едни по-самотни животни- гепардите.
3. Вече отговарях на подобен въпрос.
4. Водач на религиозна секта, проповядваща пътя на Св. Жмуда
- Lord
- Легендарен флуудър
1. Синдикалист ли си? Обоснови се.
2. Кога ще си купиш шмайзер?
3. Какво мислиш за водоснабдяването на Крива паланка?
4. А за пътната инфраструктура на Голо бърдо?
5. Кой е любимият ти град в Молдова?
6. Иво и Владо приличат ли си? И за двамата Ивовци се отнася.
7. Каква е целта на живота?
8. Какво ще отговориш, ако Чък Норис те попита какво е жмуда?
6. Иво и Владо приличат ли си? И за двамата Ивовци се отнася.
- FightForFreedom
- Паисий
1. Синдикалист ли си? Обоснови се.
Не преговарям с робовладелци.
Не смятам да си купувам огнестрелно оръжие.
Нямам мнение. Мисля, че най-вероятно хората там не са доволни.
Почти не съм виждал в България добри пътища. Особено по селата думата "път" е придобила много извратено значение.
Нямам любим град в Молдова.
6. Иво и Владо приличат ли си? И за двамата Ивовци се отнася. :shock:
Да, приличат си в някои отношения, но в други пък са на противоположностите.
Да докара еволюцията на материята до определено ниво.
Ще го питам: "Нямаш ли си достатъчно врагове?"
Не преговарям с робовладелци.
Не смятам да си купувам огнестрелно оръжие.
Нямам мнение. Мисля, че най-вероятно хората там не са доволни.
Почти не съм виждал в България добри пътища. Особено по селата думата "път" е придобила много извратено значение.
Нямам любим град в Молдова.
6. Иво и Владо приличат ли си? И за двамата Ивовци се отнася. :shock:
Да, приличат си в някои отношения, но в други пък са на противоположностите.
Да докара еволюцията на материята до определено ниво.
Ще го питам: "Нямаш ли си достатъчно врагове?"
Здравей.
1. Подписът ти ми беше любимият тук, защо го махна?
2. От колко време познаваш Mитко /Lord/? Как се запознахте?
3. Аватарът ти - защо избра точно този?
4. Влияе ли ти езиковата култура на един човек при общуването с него?
5. Имаш ли любим разказ, на кого е и за какво става дума в него?
6. Самият ти пишеш ли / писал ли си някога?
7. Mоят подпис - придържаш ли се към подобна нагласа или по-скоро не?
- FightForFreedom
- Паисий
1. Живей, за да се променяш, променяй се, за да живееш? Нещо подобно ли беше, че вече не си спомням ясно? Махнах го, за да остана без подпис известно време, за да почувствам по-добре какво и дали трябва да пише под мненията ми. В момента съм с подпис "Бъдете здрави. За повече здраве: ways_of_the_force@abv.bg". Понякога се разделям с хората с пожелание за здраве. Временно съм го поставил тук и по някое време ще го заменя с подписа си от скайп: "An etiquette of devotion." Няма да върна стария, защото може тълкуването му е прекално свободно.Solveig написа:Здравей. :D
2. От седем години, запознахме се в гимназията. Докато играех тенис на маса със съученици, Митко редовно се натрисаше и така...
3. Това е "рицар на честта", коленичещ по време на молитва. Човек, следващ идеалите си, без да търси признанието на други хора. Той не изпълнява сложни ритуали, а търси истината, когато духът му е спокоен, уравновесен, единен. Избрах го, защото символизира сериозния, концентриран, всеотдаен, себеотрицателен човек, какъвто вярвам, никога не е излишен.
4. Много рядко ми влияе и то само ако изпитвам трудности в разбирането на това, което той или тя иска да ми сподели.
5. Нямам любим разказ.
6. Пиша и трия. Ако спра да трия, скоро ще имам книга :)
7. Да, напълно :)
Точно за този подпис говорех. Там е работата, че вече не си с него, поне аз не го виждам по някаква причина.FightForFreedom написа: В момента съм с подпис "Бъдете здрави. За повече здраве: ways_of_the_force@abv.bg".
Благодаря за отговорите.