Само за жени!

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Само за жени!

Мнение от pora_e_priqtel »

proUSA написа:
Amberglow написа:А в случая ми се струва, че въпросният мистър Перфектен само ще дава, а в замяна какво получава?
Щастието на жената до себе си.
Ще цитирам Раджа: в такъв случай мъжът ще си го начука няматолкова злобно!

И + 1 за мнението на Мидуинтър сън
Аватар
kristina_fan
Пишете, о, братя

Мнение от kristina_fan »

proUSA написа:Добре, хванахте ме.

Какво е уважение? Представи си че един мъж те харесва, но не желае да те загуби, за това те прави зависима от него. Под каква форма може да се прояви тази зависимост? Купува ти скъпи предмети - дрехи, коли, предлага ти живот в луксозен имот. Или те държи невежа, вместо да те насърчава да учиш висше, езици или нещо друго, той те насърчава да ходиш на козметик. Вместо да ти купи книга или да ти подари езиков курс ти подарява сутиен или отвратителен парфюм. Това не е мъжка постъпка. В крайна сметка няма по красиво стойностно нещо от жената. В очите ми няма по смислено нещо от любовта към жена. Тогава как трябва да постъпваме ние мъжете? Трябва ли да се правим на недостъпни? Едн мъж проявява уважение когато се съобразява с жената до себе си, насърчава я да се развива, казва й, че я обича, казва й че я цени, не обсъжда сексуалният им живот с приятели, след като се разделят не я псува, не изневерява. Защо да няма такива мъже? Тъпите предрасъдаци ли ни пречет. Ами ако утре загубя животът си, за кого а пазя това: "Обичам те!", ако утре тя си отиде ще се обвинявам до края на дните си, че не съм й казал колко прекрасна жена е. За кого на пазя всичко това? Ако жената до мен го заслужава ще й го казвам всеки ден. Дори след 40 години брак ще ставам от шофьорското място и ще й отворя врата щом видя че идва. Дори след 40 години брак ще стана й ще и направя закуска.
Това е обичта!
+1 да имаше повече като теб! :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аааах...
Проблемът не е в това, което се случва след като един мъж се влюби...
Проблемът е да се влюби на първо място. :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

А пък според мен проуса го казва всичкото това, за да ви впечатли с приказки и да му вържете. После като ви изгони от леглото на сутринта вървете му обяснявайте :lol:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

ProUSA, интересно ми е приятелката ти как ще реагира, като види постовете ти в кандидатстудентския раздел, адресирани до кандидат-студентките, а именно: "Здравей! Как си с времето тази вечер?" :lol: Ти сигурно ще кажеш, че писанията ти там не са сериозни, аз пък казвам, че твоите тук не са.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Не го закачайте костюмара, че е много хлътнал :) Което не е лошо....
Мисля, че е невероятно да уважаваш жената до себе си, непрекъснато да й показваш колко ти е скъпа, как е значима за теб, НО не трябва животът ти да се изчерпва с нея. Ти също си личност, също си значим. Какво става, ако загубиш това момиче? Никога не ти го пожелавам, но и това е вероятност. Трябва да мислиш и за себе си, не само за другите. Всяка крайност води до загуба на равновесие във връзката. Да, бъди добър, прави жестове за нея, но не забравяй себе си и не виждай във всяко нещо само нея. Може да се чувства притисната след време...
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

На момичето сигурно му е леко обременително(не търсете подтекст) това цялото нещо. А един мъж да открива целият смисъл на живота си в Нея според мен е белег на ниска самооценка.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

proUSA написа:Добре, хванахте ме.

Какво е уважение? Представи си че един мъж те харесва, но не желае да те загуби, за това те прави зависима от него. Под каква форма може да се прояви тази зависимост? Купува ти скъпи предмети - дрехи, коли, предлага ти живот в луксозен имот. Или те държи невежа, вместо да те насърчава да учиш висше, езици или нещо друго, той те насърчава да ходиш на козметик. Вместо да ти купи книга или да ти подари езиков курс ти подарява сутиен или отвратителен парфюм. Това не е мъжка постъпка. В крайна сметка няма по красиво стойностно нещо от жената. В очите ми няма по смислено нещо от любовта към жена. Тогава как трябва да постъпваме ние мъжете? Трябва ли да се правим на недостъпни? Едн мъж проявява уважение когато се съобразява с жената до себе си, насърчава я да се развива, казва й, че я обича, казва й че я цени, не обсъжда сексуалният им живот с приятели, след като се разделят не я псува, не изневерява. Защо да няма такива мъже? Тъпите предрасъдаци ли ни пречет. Ами ако утре загубя животът си, за кого а пазя това: "Обичам те!", ако утре тя си отиде ще се обвинявам до края на дните си, че не съм й казал колко прекрасна жена е. За кого на пазя всичко това? Ако жената до мен го заслужава ще й го казвам всеки ден. Дори след 40 години брак ще ставам от шофьорското място и ще й отворя врата щом видя че идва. Дори след 40 години брак ще стана й ще и направя закуска.
Това е обичта!
Всичко, което пишеш, е страхотно. Наистина.
НО! Как ще реагира жената на тези твои постъпки зависи от характера й. Ето, тук едни девойки в темата казват, че именно това им харесва и ги впечатлява, а други не го одобряват. Лично аз бих дала всичко за да ме обича мъжът ми така истински, обаче... как да го кажа... не през цялото време :roll: Аз съм такава, че обичам да има и драматизъм, караници, динамика. Не искам да не ме псуват! Но пък и не желая да ме правят зависима и никога никой не може да ми каже - "не ходи на курсове" или "не ходи на работа".
Плазмодий написа:Жената не може да уважава мъжа, може само да го обича, което автоматично преебава схемата със взаминото уважение. И абсолютно никой не търси перфектния човек за партньор, все пак трябва да храни егото си с недостатъците на другия, макар и несъзнателно.
Не съм съгласна с нищо от тоя пост. Първо, жената НА ПЪРВО място търси любовника и съпруга в човек, когото уважава.... независимо дали той самият е достоен за това уважение... и второ, никой не търси перфектния човек, просто щото такъв няма, а не защото иска да храни егото си с нечии недостатъци, що за глупост :|
Scorpion написа:На момичето сигурно му е леко обременително(не търсете подтекст) това цялото нещо. А един мъж да открива целият смисъл на живота си в Нея според мен е белег на ниска самооценка.
По-скоро е белег на липса на достатъчно други интереси, аз така си го обяснявам. И изобщо това да концентрираш целия смисъл на живота си в един човек възможно ли е? :roll:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Във връзка с последните няколко поста, в които се споменават понятията "перфектен човек" и "смисъл на живота", ще споделя една мисъл, която ми хрумна по този повод:

"Човекът е твърде несъвършен, за да бъде смисъл на човешкия живот."
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

JudyRamone написа: И изобщо това да концентрираш целия смисъл на живота си в един човек възможно ли е? :roll:
Повярвай ми, възможно е. За някои хора е не просто възможно, ами чак желателно. Лошото е, че накрая се получава грозна картинка...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

На това му се вика обсебване и е характерно за хора, които нямат личен живот и го отъждествяват единствено с връзката си.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

А това с "не ходи на работа" е най- малоумното нещо, което съм чувала :lol: .
Как ще ти каже беее?? Чувах една колежка как се оплакваше и викаше "Ми
той моя приятееел, ми казаа, да не ходяааа на работа, а той ще ми ги
дава тия пари". Айде стига бе. И тва, ако не е с цел да те изолира от
евентуални контакти или чиста ревност. А пък тя горката /също толкова умна/
викаше "Ама, аз нямам какво да правя по цел ден сама в апартамента,
и за това идвам" :roll:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Scorpion написа:Във връзка с последните няколко поста, в които се споменават понятията "перфектен човек" и "смисъл на живота", ще споделя една мисъл, която ми хрумна по този повод:

"Човекът е твърде несъвършен, за да бъде смисъл на човешкия живот."
Издигам ти паметник!
Мога ли да попитам къде остава вариантът момичето да те разочарова ? Щото ти прекрасен, тя прекрасна, на продукция на Туенти сентчъри фокс ми намирисва
New jorney
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Какви хора имате до себе си?

Питам се получавали ли сте истинска любов, такава, която не е обвързана с материални блага. Да обичаш е толкова красиво. Това е толкова чисто чувство. Обвинявате ме за прекалена отдаденост. Аз имам достатъчно житейски опит, за да преценя, че трябва да се боря за обичта на една жена всеки ден. Всеки ден е моята малка битка Светослава, всеки ден аз ставам с мисълта, че трябва да спечеля отново сърцето на моето момиче, така сякаш го печеля за първи път. Знаеш ли колко е мъчително очакването, че точно този ден можеш да загубиш битката? Знаеш ли че ми трябваха години, за да се изградя като мъж за жената с която съм? Знаеш ли Светослава, какво е да прегръщаш жената на живота си, да чувстваш как пулсира сърцето й, и да знаеш, че това е пулс на обич и любов, да поемеш кислород повече и повече когато я видиш всеки път. Да тежка ще бъде раздялата ни, но какво ако утре спечеля още единден с нея. Не си ли струва да се бия за това? Струва си.

И Светослава, ти си достатъчно сензитивен човек, за да ме разбереш. Чел съм стиховете ти, те говорят повече от отговора, който ще ми напишеш.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Аз продълажам да си мисля, че се ебаваш.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”