Преподавател по Английски, как?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Преподавател по Английски, как?
Здравейте. Имам следния въпрос. В момента завършвам География ( с педагогика) в СУ и освен преподавател по География искам да бъда и преподавател по Английски език. Как е възможно да стане това? Мога ли да запиша като магистратура Английска филология или как? Много благодаря, ако успеете да отговорите на въпроса ми или поне ме насочите към кого да се обърна.
Мисля, че не е нужно да вземеш магистратура по английска филология. Ива курсове по английски за придобиване на международен сертификат за преподаване на езика. Но , казано често, струва ми се, че у нас няма значение нито едното, нито другото. Всичко е до връзки. Аз примерно имах една учителка по география на английски (точно както в твоя случай), която нямаше никакви сертификати и магистратура, нито пък знаеше английски, нито пък география, а си преподаваше няколко години.
Тъжно, но факт.
П.С Не искам да споменавам името на школата, която провежда курсовете, защото ще прозвучи като реклама. В сайта на Софийския обаче можеш да намериш линк към техния официален сайт.
П.С Не искам да споменавам името на школата, която провежда курсовете, защото ще прозвучи като реклама. В сайта на Софийския обаче можеш да намериш линк към техния официален сайт.
Добре, но
Добре де, но аз не съм представител на комисията за защита на конкуренцията или нещо подобно, няма да е реклама...поне адреса ми дай....
А този курс какво точно представлява, не ми казвай, че човек без висше образование може да го изкара и след това да практикува преподаване...а пък и в момента усилено се говори за реформа в образованието и се надявам, че тия шуробаджанащини малко от малко ще намалеят...
А този курс какво точно представлява, не ми казвай, че човек без висше образование може да го изкара и след това да практикува преподаване...а пък и в момента усилено се говори за реформа в образованието и се надявам, че тия шуробаджанащини малко от малко ще намалеят...
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
D
Добре, а българските държавни учебни заведения признават ли тези дипломи? 
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Така е.Една приятелка преподаваше английски още когато нямаше навършени 18 години.Но не съм сигурна по това време кой сертификат имаше-Advanced или ProficiencyЗа да практикуващ преподаване, ти е достатъчен международен езиков сертификат като Proficiency in English на Cambridge или дори може и Advanced да ти върши работа в България да преподаваш.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Не беше тъжен.Просто паметта ми изневерява и не мога да се сетя какъв сертификат беше взела.Сигурна съм,че приятелката ми знае много добре английски и е достатъчно подготвена за да преподаваЗащо такъв тъжен емотикон![]()
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Подвъпрос
Добре, разбрах за английския, а как стоят нещата за преподавател по Информационни технологии...подчертавам не става дума за Информатика за Информационни технологии, Компютърна грамотност и т.н....става въпрос преподаване както в държавни така и в частни училища
Аз съм паралелка информатика в ПМГ и съм забелязала,че,когато имахме Информационни технологии,учителките,които ни преподаваха,бяха и по информатика.Не знам обаче в другите училища как стоят нещата.Има такива,които учат Информационни технологии само повърхностно,може при тях критериите да не са толкова високи.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг