КСК 2009 - История
Re: КСК 2009 - История
увели4или са изпита ли бе :О мама им Университетска!Ами да логи4но е за6тото 90 91 92 гладните години по малко деца предполагам е свързано с това!по малко кандидати има трябва да се избият пари за това са намалени и местата за да не влизат от въже и кол събрани хора!
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Абе не се панирайте, не очаквайте балът да скочи безумно много, е по-висок ще е, ама едва ли много по-висок.
Колкото до таксите...WOW, не си поплюват, сигурно се опитват да догонят таксите на УНСС
Колкото до таксите...WOW, не си поплюват, сигурно се опитват да догонят таксите на УНСС
няма да е по-разли4ен балът от миналата година...хората са по малко(явно и местата де) но не мисля 4е 6те е драсти4но вдигнат! 
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Това с броят на хората си е откровенна тъпанщина.Това да не ви е кандидатстване за гимназията бре?Това си е за университет.То може и 70 годишен дъртак да се яви на изпита , нали се сещате.Да не мислите, че има кандидати само от тази година?100% има хора, които миналата не са влезли и сега пробват пак, хора които са прекъсвали, сменят университета......
Иначе за бала...щом миналата година на предварителния са се паднали теми като Антиосманска и Априлско (тая тема е може би най-лесната в целият конспект) бала беше толкова нисък в сравнение с другите, а на тоя предварителен се паднаха къде по-трудни теми (в сравнение с предните де) и оценките бяха още по-ниски......Не вярвам тези, които не са изкарали нещо на предварителния да изкарат нещо на редовният.Ако някои се е сетил да учи последният месец....съжелявам, но няма да стане тая работа
Така че, според мен бала може даже още да падне, тъй като с годинките на народа все по-малко му се учи
Иначе за бала...щом миналата година на предварителния са се паднали теми като Антиосманска и Априлско (тая тема е може би най-лесната в целият конспект) бала беше толкова нисък в сравнение с другите, а на тоя предварителен се паднаха къде по-трудни теми (в сравнение с предните де) и оценките бяха още по-ниски......Не вярвам тези, които не са изкарали нещо на предварителния да изкарат нещо на редовният.Ако някои се е сетил да учи последният месец....съжелявам, но няма да стане тая работа
Така че, според мен бала може даже още да падне, тъй като с годинките на народа все по-малко му се учи
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Очаквам балът да падне до 18 и да почнат да приемат с шестици в дипломата и две двойки на изпитите.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
На изпита ми по литература имаше една бабка. Само дето предаде половин час след началото... Чудя се, възрастните хора, които се явяват на изпитите - дали отиват ей така, или действително искат да влязат... Може след 40 години и аз да докретам отново в лоното на СУ 
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Ти се смееш, ама тази бабка сигурно е някоя от форума, дето 40 години поред кандидатства и все не я приемат...ShadowsInBlue написа:На изпита ми по литература имаше една бабка. Само дето предаде половин час след началото... Чудя се, възрастните хора, които се явяват на изпитите - дали отиват ей така, или действително искат да влязат... Може след 40 години и аз да докретам отново в лоното на СУ
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
Едва ли, не изглеждаше много съсредоточена и решителна.. по-скоро отива ей така... И къде ги тия бабки дето знаят как да боравят с компютър? Мойта не различава мишка от клавиатура 
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Тази тема не се е падала миналата година и изобщо през последните 12-13 години, ако не и малко повече. Но миналата беше контролна тема на редовния.happyswift написа:
Иначе за бала...щом миналата година на предварителния са се паднали теми като Антиосманска....
хахахахаха с тебе май сме били в една зала аз съ6то я видиях тая "девойка" ама верно бързо се предаде!според мен тая просто се е 4удела какво да прави събудила се е една сутрин и си е казала:"опа,айде да отида да напи6а една тема днеска" едва ли се готви да у4и не6тоShadowsInBlue написа:На изпита ми по литература имаше една бабка. Само дето предаде половин час след началото... Чудя се, възрастните хора, които се явяват на изпитите - дали отиват ей така, или действително искат да влязат... Може след 40 години и аз да докретам отново в лоното на СУ
ок като е откровенна тъпан6тина наема6 ли се да обесни6 за6то намаляват броя на местата... и за6то увели4ават таксите за изпитите?Заради "кризата" може биhappyswift написа:Това с броят на хората си е откровенна тъпанщина.Това да не ви е кандидатстване за гимназията бре?Това си е за университет.То може и 70 годишен дъртак да се яви на изпита , нали се сещате.Да не мислите, че има кандидати само от тази година?100% има хора, които миналата не са влезли и сега пробват пак, хора които са прекъсвали, сменят университета......
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Това за местата е много кофти ама какво да се прави.Едва ли ще има скок на бала.По мое мнение около 27.0 за момичета и 24.0 за момчета ще стига.По въпроса за таксите.Онзи ден слушах интервю с министър Вълчев и той каза,че от следващата година таксите за изпити за университети ще паднат драстично.Цената,която кандидат-студентите ще плащат щяла да покрива само материалната стойност на изпита(това,което се плаща на квестори,проверяващи,за листовете и т.н)без да има каквото и да е печалба за отделните университети.Та по тази логика предполагам тази година искат да си понапълнят касите за последно.Естествено не се знае дали този закон ще бъде приет,защото не се знае какво ще стане след изборите,но предполагам университети се застраховат.Голям удар за тях ще е,ако нямат печалба от кандидатстудентските изпити.
- Ice_heart
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... fullsize=1
Ако обичате бихте ли ми казали какви контролни теми са се падали през годините? 
Scorpion написа:Ето контролните теми, падали се по изпити от 2004г. насам:
2004
- "Възстановяване на българската държавност /1877-1879/"
- "Движение за новобългарска просвета през епохата на българското Възраждане"
- "Възстановяване и укрепване на българската държава в края на XII и началото на XIII век /1185-1207г./"
2005 предварителен
- "Ранно българско Възраждане"
- "Славяни и прабългари през епохата на Великото преселение на народите. Създаване на българската държава"
2005 редовен
- "Българско национално-освободително движение през 50-те години на XIX век" (би трябвало да е 50-те и 60-те)
- България при Иван Асен Втори"
- Политическо и културно развитие при цар Симеон"
2006 предварителен
- "Съединението на Княжество България с Източна Румелия"
- "Политическо могъщество на България при цар Иван Асен Втори".
2006 редовен
- Стамболов
- Раковски
2007 предварителен
- "Зараждане на българската национална идея - Паисий и Софроний"
- "Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел".
2007 редовен
- "Съединението на Източна Румелия и княжество България"
- "България през управлението на цар Симеон (893-927)
2008 предварителен
- "България при хан Омуртаг и неговите наследници"
- "Териториално разширение и централизация на България при Крум и Омуртаг"
2008 редовен
- "Антиосманската съпротива на българския народ през 15-и-17-и век"
- "Покръстване на българите и основаване на българската църква при цар Борис"
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.