1-ви курс Право (2008 - 2009)
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Аз ви дадох пълно инфо за Милкова и Шопов днес ...
Don't think about the problem, think about the decision...
И аз ви казах най-важното е между Милкова и Шопов - Милкова. Конкретно върху въпроса говорите и задава 1-2 въпроса от курсовата ви работа. Ако се колебае между оценки ви пита нещо различно от друг въпрос, който не ви се е паднал. Като ви прекъсне да ви обяснява нещо и кимайте и се правете, че сте се поучили
:):)
За което благодаря! Аз имах предвид дали са минали всички, има ли скъсани и т.н
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Един приятел е бил днес и ми разправя, че имало опашка пред Милкова!
По едно време тя си тръгнала и на нейно място дошъл Кьосев.. Шопов и Кьосев вече са корава комбинация, поне две единици ги делят.
Шопов начукал масово четворки, поне докато моят човек е бил там.
Благодаря, pink floyd!!!
а някой няма ли да разкаже за изпита при ташев 
- Сенки и прах
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
MidwinterSun написа:При нас постоянно се носят слухове, защото нямаме никаква организационна мрежа, а сме страшно много хора. Аз досега на няколко пъти разбрах, че проф. Ташев официално е обявил, че тази година изпитът за втори поток ще бъде писмен.
И ако трябва да съм откровена, утре ако ми сервират устен изпит, така ще се вбеся, че по всяка вероятност просто ще си тръгна. То бива размотаване, бива...
Ноо, не, няма да сервират устен изпит. Няма. [optimist mode]
Ето как мина изпитът за 12 група:
Отначало не знаехме в коя стая сме.Мотахме се по етажите и търсихме в коя.Асистент Шопов ни каза набързо преди да започне да изпитва в 311(?) да слезем в 211 стая.От него си взех и заверка преди да започне да изпитва - буквално пред вратата на кабинета той ми разписа книжката.После разбрахме че в 211 е изпитът за 12 група.Професор Ташев обясняваше нещо на събралата се вече друга група.
-От 12 група ли сте?
-Да.Може ли да влезем?
-Да.
-Само ще отида да викна другите.
-Разбира се.
Другите се бяха усетили вече,така че се бяха запътили вече.Изсипахме се и вместо "всякой да гледа само да бъде нарпед","без сигнал и без ред" всякой гледаше да е по-назад.211 не е прекалено голям кабинет и горе долу не останаха свободни места по банките.
-Сядайте и на първия ред.
После ни даде темите-2 въпроса,писмен изпит.Имахме 2 часа време като не е проблем да ни остави още 20 мин. след това ако се забавим.Но само 20.Аз лично се забавих и не чаках да ми направят повече от една забележка.
Първо съобщаваше номера на въпроса,после заглавието.Избираше ги от конспекта,който държеше пред себе си.Ние нямахме право да имаме конспекти пред себе си.
Писахме 2часа - 2часа и 30 мин.Някои си излязоха по-рано.Едно момиче от групата закъсня,но й позволиха да остане и да пише.Можеше да си излизаме до тоалетна - някои се възползваха.
В ролята на квестор остана една жена,която не бях виждал преди.Предполагам,че е асистентка по ОТП.
Като цяло не беше проблем да ти подскаже някой до теб(ако знае),но не бива да се разчита прекалено много на преписването-резултатите от подобни дейстивя винаги ще бъдат посредствени или по-лоши.
След като си предадохме работата трябваше да изчакаме докато професорът ни ги провери.По някое време в кабинета беше дошъл един друг мъж с очила,предполагам професор Колев.Проф.Ташев се здрависа радостно с него и запонаха да си говорят тихо.Предполагам че са си помагали при проверяването.В един часа трябваше да се върнем за устно изпитване.То беше за хората които не са се представили добре на изпита-това чух да казва квесторката на някой от колегите.
До един часа отидохме в Кривото и се мотахме.После се събрахме пред 211 кабинет и един по един започвахме да влизаме.Всеки се вълнуваше и разпитваше този който излиза:
-Ама питаха ли те нещо?Ама колко имаш?Ама по курсовата работа въпроси задават ли.
Когато аз влязох вътре професорът седеше на бюрото на подиума,а ас.Шопов и още някой(не си спомням лицето му) седяха на банките от първия ред и си говореха тихо.
-Седнете-до професора имаше столче.
После ми обясни как съм се справил и че може да изпитва и за 6 ако пожелая.Пожелах.
-Господин Шопов.
Зададен ми бе въпрос на който не можах да отговоря веднага(недоспиването си каза думата в решаващия момент).Под веднага имам предвид 4-5 секунди мълчах.Стана ясно че не се сещам и професорът ми писа 5.
-Благодаря!Довиждане!-казах му аз.
ПС:Форумът е страхотна организационна мрежа ако го използваме.Аз се надявам и във втори курс да флудим.Аз лично ще флудя
Weakness is a sin punishable by death.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Форумът е страхотен като организационна мрежа, но аз ви предлагам нещо друго. Няма да се организира сега точно, това е ясно, но да го има като идея.
Нека всяка група да си избере отговорник и после отговорниците да си разменим някакви координати. Можем да си направим общ мейл или обща група в скайп, нещо такова. По този начин, когато някаква информация тръгва отнякъде, знаейки се кой е източникът, няма да се опасяваме, че са слухове.
Например, някой от моята група разбира нещо важно и ми казва. Аз казвам на останалите отговорници, те съответно разпространяват информацията сред групите си.
Нека всяка група да си избере отговорник и после отговорниците да си разменим някакви координати. Можем да си направим общ мейл или обща група в скайп, нещо такова. По този начин, когато някаква информация тръгва отнякъде, знаейки се кой е източникът, няма да се опасяваме, че са слухове.
Например, някой от моята група разбира нещо важно и ми казва. Аз казвам на останалите отговорници, те съответно разпространяват информацията сред групите си.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Сенки, благодарим ти за информацията. Отговорът ти беше изчерпателен, но все пак имам въпроси: по кои теми писахте? Ти колко написа?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Идеята ти е много добра и наистина не е лошо в началото 2ри курс да организираме нещо подобно !MidwinterSun написа:Форумът е страхотен като организационна мрежа, но аз ви предлагам нещо друго. Няма да се организира сега точно, това е ясно, но да го има като идея.
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
- Сенки и прах
- В началото бе словото
Аз по принцип пиша сбито -ще рече,че мога да пиша без да се затруднявам с размера на буквите в учебника по ОТП на лист А4.На изпити обаче се старая да пиша малко по-големи букви и да улеснявам преподавателите в четенето.Затова ми излязоха седем страници бели листа(запълнени с текст естествено).Scorpion написа:Сенки, благодарим ти за информацията. Отговорът ти беше изчерпателен, но все пак имам въпроси: по кои теми писахте? Ти колко написа?
Писахме по #1Съдебната практика като източник на правото.Тълкувателни решения и тълкувателни постановления на ВКС и ВАС.
#2Логически и ситемен начин на тълкуване.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Теглихте или ви ги зададоха без жребий?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Сенки и прах
- В началото бе словото
joruuu написа:Идеята ти е много добра и наистина не е лошо в началото 2ри курс да организираме нещо подобно !MidwinterSun написа:Форумът е страхотен като организационна мрежа, но аз ви предлагам нещо друго. Няма да се организира сега точно, това е ясно, но да го има като идея.
Хаха!Супер идея!Централизирана система за осведомяване.Не е нужно да е отговорника на групата.Но трябва да е някой който поддържа контакт с повечето от тях и се мярка често в университета.Общ мейл е по-добре защото просто написваш писмото и то си седи и чака да бъде прочетено от всички.Този който го е написал може да си прави каквото иска след това.Няма нужда да чака някой да влезе в скайп,да се съберат всички,да се предаде съобщението между отговорниците и т.н.
Само че всички трявба да е точно .Например отговорникът на 3та група каза това и това,научил го е от еди кой си...Иначе всичко пак ще обърне на слухове.
Началото на втори курс...нека да стигнем до там...но първата лекция е добро време да се организират нещата.
- Сенки и прах
- В началото бе словото
Професорът просто ги прочете от конспекта.Може да ги е избрал по-рано.Но може и да са му хванали окото на момента и така да е решил.Scorpion написа:Теглихте или ви ги зададоха без жребий?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ами, ок, тогава началото на следващия семестър ще подхвърля отново идеята и ще организираме нещо по въпроса 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.