Прехвърляне Право от ВТУ в СУ след 1-ви курс,но...

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Rebel
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Прехвърляне Право от ВТУ в СУ след 1-ви курс,но...

Мнение от Rebel »

Здравейте!Случаят е следния.. Миналата година кандидатствах само във ВТУ, приеха ме право (първо желание,това което исках)...,където уча това в момента, но в последствие настъпиха някои промени в живота ми и поради различни причини искам,след завършване на първи курс, да се прехвърля в СУ , същата специалност..Прочетох правилника за преместване и т.н.,където пише,че такова преместване е възможно след втори курс..Въпросът ми е, възможно ли е това да стане сега,след първи...?И какви са условията и процедурите?..Готов съм да държа нови кандидатстудентски изпити по история и литература,но ако ме приемат по обичайния ред , първата година във ВТУ ще ми бъде ли призната,т.е. да бъда записан директно във втори курс,не бих искал прекараното време във ВТУ да е загубено...?Ако има някакви приравнителни изпити,такси или нещо такова....Не виждам смисъл да уча повторно дисциплини,които ведъж съм учил и съм издържал успешно изпитите и то при преподаватели,част от които са от СУ... Моля , който е запознат да сподели своето мнение или съвет..,или към кого да се обърна за повече информация и компетентен отговор. Благодаря на всички за вниманието!
"Don't just talk about it, but be about it."
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Прехвърляне Право от ВТУ в СУ след 1-ви курс,но...

Мнение от Grunge_Down »

Колега, най-добре се свържи с отдел Студенти, те ще ти кажат най-точно каква е ситуацията (телефонът е 02/9308 521, понеделник, вторник и петък са дообяд, сряда и четвъртък - следобяд, но може би това е само приемното им време, а на телефоните да отговарят цял ден, не знам). До колкото знам, има изискване за дарение към 2000лв. за прехвърляне информатика от пловдивски в софийски, но за правото нямам идея как стоят нещата. Както и да се преместиш, ще ти приемат изпитите, следователно и курса, но, пак казвам, попитай в отдела, може да са изменили нещата.
Във всеки случай се подготви за борби и търчане по кабинети, никой университет не обича да си пуска студентите. Успех и дано се видим догодина!
Don't think you are, know you are!
Аватар
Rebel
В началото бе словото

Мнение от Rebel »

Благодаря,че откликна на темата ми , както и за информацията. Писах на имейла на инспекторите от Учебен отдел, но засега отговор няма..,сигурно са заети хората.Най-вероятно ще звънна на номерчето , което ми даде, за да попитам там.. Относно даренията,предполагам това не е гласно обявено...,но ако това е начинът - добре.Моля,ако някой има информация да сподели,било тук или на ЛС,ще съм ви благодарен.Ще продължа да търся информация и начини,пък се надявам да успея да постигна целта..!
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Специално за ВТУ не съм убеден,че даренията са задължителни. Това май е единственият университет в България, от който можеш без дарение да се прехвърлиш в СУ, но трябва да имаш успех над 5,50.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

babangida написа:даренията са задължителни
Така ли им викат вече :mrgreen: :lol:
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Винаги са им викали така :) Българите сме много милосърдни :lol:
ragazo
В началото бе словото

Мнение от ragazo »

Колега, как така като пише в правилника, че може само след 2 курс ти искаш след 1 да се преместиш? Няма връзка. Това е поне законния начин...за това ти препоръчвам да си изкараш и 2 курс във ВТУ и после нещо ако ще правиш прави...То не че не може и след 1 курс, ама ще трябва хем да хващаш яко връзки (бай Теньо), хем яко пари да раздаваш, а не си струва...Така че си карай по законния начин :wink:
Аватар
Rebel
В началото бе словото

Мнение от Rebel »

Налага ми се сега да се преместя в София... :( Затова не мога да чакам следващата година..
_Dimata_
От дъжд на вятър
Специалност: Политология ВТУ

Мнение от _Dimata_ »

Здравейте, аз също искам да попитам за преместване от ВТУ в СУ. Аз съм студент по специалност ''Политология'' , но искам да се преместя да уча политология при вас в СУ. Възможно ли е ? Някой чул ли е да политолог да се премести в СУ :bom:
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Четете съответния правилник и ще намерите отговори на въпросите си ----> http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/p ... v08-09.pdf
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
_Dimata_
От дъжд на вятър
Специалност: Политология ВТУ

Мнение от _Dimata_ »

Четах го :wink: ама едно е на теория, съвсем друго на практика :)
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”