Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Spondaic
Да живей словото
Курс: втори

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Spondaic »

Това означава ли, че няма да е нужно 50% от теста за да имаш 3-ка? Малко странно ми звучи, да не правят скали като за матурата :lol:
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

СУ се опитват да си запълнят бройките хора, като гледам. :lol: (Освен ако не ви нахакат някой гаден изпит, но едва ли.)

Това, че ви дават 10 минути бонус може и да има полза за някои. Промените при оценяването не са от никакво значение, според мен. (Е освен за тези, които вместо 2ка ще изкарат 3ка и туку виж станали и те студенти) Просто цялостният бал за специалностите ще се вдигне.
Последно промяна от Megera на 16 Юни 2009, 12:36, променено общо 1 път.
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Megera написа:СУ се опитват си да си запълнят бройките хора, като гледам. :lol: (Освен ако не ви нахакат някой гаден изпит, но едва ли.)

Това, че ви дават 10 минути бонус може и да има полза за някои. Промените при оценяването не са от никакво значение, според мен. (Е освен за тези, които вместо 2ка ще изкарат 3ка и туку виж станали и те студенти) Просто цялостният бал за специалностите ще се вдигне.
Всичко ще е за добро.
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Всъщност, ако наистина балът за момичета е минимум 27... и тази година, то ние ще можем да влезем и с малко над 5. :shock:
Но нека не разчитаме на това, естествено.
:wink:
Аватар
Kremcheto
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Kremcheto »

Spondaic написа:Това означава ли, че няма да е нужно 50% от теста за да имаш 3-ка? Малко странно ми звучи, да не правят скали като за матурата :lol:
аха някой компетентен ще отговори ли? или пак са ти нужни 45 точки за 3? :?
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Хубаво е да си оптимист. :) Само така!

Проблема е, че бала едва ли ще остане 27. (Освен ако масово не се изкарат ниски оценки, което би се случило ако изпита е много труден/или просто целия випуск е зле с английския.)

Но наистина скалата на оценяване не играе почти никаква роля. Просто всички ще имат по-високи оценки, следователно бала на специалностите и той ще скочи. Ако го гледаме в оценки, за специалности като Японистика вместо над 5.50 (за момичета) като миналата година, ще ви трябва над 5.70 (примерно - мързи ме да смятам), а за Скандинавистика още повече. Но броя на грешките, които "имате право" да допуснете на изпита си е същия. Ако взимаме в предвид миналата година - в грешки за Японистика ще си трябват пак над 80т, а за скандинавистика над 82т. (Тук вече се намесва конкурентноспособността на останалите кандидат-студенти, но това няма нищо общо с оценяването.) Просто на тези точки ще съответства различна оценка. (Освен ако не са променили и цялостния брой на точки, който взимате, от 90т на някаква по-висока цифра.)
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Megera написа:Хубаво е да си оптимист. :) Само така!

Проблема е, че бала едва ли ще остане 27. (Освен ако масово не се изкарат ниски оценки, което би се случило ако изпита е много труден/или просто целия випуск е зле с английския.)

Но наистина скалата на оценяване не играе почти никаква роля. Просто всички ще имат по-високи оценки, следователно бала на специалностите и той ще скочи. Ако го гледаме в оценки, за специалности като Японистика вместо над 5.50 (за момичета) като миналата година, ще ви трябва над 5.70 (примерно - мързи ме да смятам), а за Скандинавистика още повече. Но броя на грешките, които "имате право" да допуснете на изпита си е същия. Ако взимаме в предвид миналата година - в грешки за Японистика ще си трябват пак над 80т, а за скандинавистика над 82т. (Тук вече се намесва конкурентноспособността на останалите кандидат-студенти, но това няма нищо общо с оценяването.) Просто на тези точки ще съответства различна оценка.
Права си напълно.
Дано успеем, въпреки тези повишавания на бала.
Хубаво е, че поне в дипломата имам двете 6тици, които са си направо задължителни... какво ли им е на тези, които имат 5 и 6, а дори и по-ниско...
Те наистина ще трябва да изкарат адски висока оценка на изпита, за да компенсират.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Аз имах 5ца по литература от 9ти клас. :lol: След изпита се чудех дали да проклинам госпожата ни по литература или да й благодаря. :lol:
Една стотна не ми стигна за японистика, заради тази 5ца в дипломата. :lol: (на второ класиране)

На вас предимството ви е в това, че сте по-малко хора като випуск, и се борите за повече места.
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

А защо промените не са отбелязани в програмата за изпита за КСК 2009?
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... ijski_ezik
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Щото няма кой да ъпдейтва сайта сигурно.
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Loli, ултра супер новина. :wink: 10 минути са си 10 минути, кой ти ги дава. За мен примерно биха били ценни като се има в предвид, че музата ми идва някъде към 10-та минута и приключвам някъде точно за 40. Дано бонуса е сигурен тая година.

Въх, точно 30 дни остават до заветния ден, тряя да изям учебниците..

Види се, голяма борба ще падне за тая Скандинавистика, май май. :lol:
Изображение
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

все едно всяка година не е така :P
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Loli написа: Новата информация която разбрах е,че има друга скала за оценяване от тази година. Вече не се взимат по 7 стотни на грешка, а по 4 :cheers:

Тук нещо не си разбрала. 4 стотни се взимат за половин грешка - т.е. по 8 стотни на грешка. Половинките идват от съчиненията, като се прави средната оценка на двамата проверяващи. Станали са повече стотни на грешка, защото са смъкнали долната граница (за тройка) от 43 на 40 точки.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Epic fail :P
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Ето това си беше почти като фалшивото въздушно нападение на 2-р юни... :lol: :lol: :lol:
Пфу, тъкмо се зарадвах и аз!
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”