Кандидатстудентски курсове към СУ

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Kremcheto
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: Кандидатстудентски курсове към СУ

Мнение от Kremcheto »

а на тези тренировачни ще ни обясняват ли нещата които сме обаркали и ще ни дадат ли разни граматични правила над които да наблегним? и въобще има ли някой по-запознат че ми е нужно инфо
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

Така,аз бях на такъв 5-дневен тренировъчен курс,който свърши на 15-ти. Групите са от 12 души, всеки ден се прави цялостен изпит за съответното време (диктовка,тест,есе), след това има почивка и след това- дискусия. Ако очаквате този курс да ви научи на английски, то това няма да стане. Предназначението му е да си видиш нивото, както и да прецениш как се справяш в що-годе реална обстановка. Дискусията е много полезна, защото преподавателите ти обесняват грешките, дават съвети за подобрение и разясняват нещата около изпита. При нас бяха две преподавателки - за съответно 2и 3 дни. Едната много повече ми допадна,защото се стараеше да ни помогне и очевидно наистина й пукаше, а пък другата...е, надявам се да не ви се падне ;) Относно сравняването на ниво спрямо другите - по принцип не се казва всеки колко точно има, пък и не върви да отидеш при напълно непознати и да почнеш да ги разпитваш. Но все пак се вижда и се разбира другите как са и ти как си. Още повече,че преподавателките казваха кой се е справил най-добре и какви са неговите резултати. Аз лично съм много доволна, защото разбрах доста полезни неща за изпита и се успокоих,че със сигурност ще изкарам хубава оценка, но разбира се не за всеки е така.
Все още има и курсове за есе, ако някой се интересува.
П.С.: Кремчето, курсовете се провеждат на Нансен 5.
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

A някой има ли някаква информация за курсове по История за КС 2010, нещо от това лято и по - нататък. :)
http:\\bsskg.wordpress.com
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

ssk написа:A някой има ли някаква информация за курсове по История за КС 2010, нещо от това лято и по - нататък. :)
Точно това ме интересува и мен.
Ако някой има инфо да споделя бързо, че няма време :?:
Адски много се колебая какво да правя, а от 2 дни чух въобще за съществуването на такова нещо.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Ее Хроматид ти ли си? :D
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Жив е той, жив е!!!! :salute:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

аз не ходих на курсове,а май трябваше :roll:
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

ROKFELER написа: в СУ не се влиза лесно.
Абе на мен не ми беше особено трудно.За оценки над 5 съм учил най-много 2-3 часа на тема... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

VelinaShine написа:
ssk написа:A някой има ли някаква информация за курсове по История за КС 2010, нещо от това лято и по - нататък. :)
Точно това ме интересува и мен.
Ако някой има инфо да споделя бързо, че няма време :?:
Адски много се колебая какво да правя, а от 2 дни чух въобще за съществуването на такова нещо.
Курсовете са добри , но са по-скоро лекции.Полезни са с това че казват какви са изискванията за добра оценка на изпита - какво се счита бонус какво трябва да има в една тема и тн.Хубавото е че сепишат теми които се оценяват от преподаватели от историческия факултет, които оценяват и на самите изпити - тоест човек може обективно да провери колко знае и как би се оценило това.
Все пак това са курсове с по-лекционна насоченост и не приличат на частни уроци или курсове в малки групи.Там е по-скоро лекторът изнася темата - вие я записвате научавате и пишете тема на свой ред, която се оценява. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Курсовете по история в СУ наистина имат лекционен харектер, което ги прави добри само за сериозни хора, които биха седнали сами да си напишат темите :D
Но ако търсите уроци, където се работи в малки групи, пишат се теми всеки път и материалът се обяснява наистина добре - препоръчвам Образоветелни технологии :)
ако някой се интересува от подготовка по БЕЛ и История - може да ми пише на лична, за да му препоръчам преподаватели там :)
Успех на всички!
П.П. Само да уточня - колкото и да са добри темите и кадърни преподавателите - те няма да ви налеят акъл в главата :D всичко си зависи от вас самите! така че хващайте се здраво и приемете цялата работа на сериозно от самото начало, защото иначе не става!
(Освен ако някой и на вашия изпит няма Моите златни ръчички и не изтегли две теми от Средновековие :) )
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

_sonrisa_ написа: Освен ако някой и на вашия изпит няма Моите златни ръчички и не изтегли две теми от Средновековие :)
Ти ли изтегли темите ? :shock:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

дам :) няма да ме биеш, нали ? :)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

О, милата :( разбрах какво ти се е случило в деня на изпита :( много съжалявам - дано поне по литераратура да си имала повече късмет :)
поздрави!
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Моят най-съществен съвет е да си учите съвестно всичко по история! Тази година се доказа,че може какво ли не да се падне...нищо чудно и да ви натресат пак Средновековие,пък може да заложат само на Нова история...всичко е възможно,но не подценявайте нито една от темите и не си правете криви сметчици...един месец преди изпита четох из форума как всички учат само Възраждане и Нова история,защото Средновековие няма да се падне :wink: СУ винаги е готов за изненади и тази КСК 2009 го доказа :D Успех на всички и не съжалявайте,че сте кандидатстващи,аз с удоволствие бих се върнал пак в 12 клас с темите по история и л-ра :D
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

RA[sgB] написа:Успех на всички и не съжалявайте,че сте кандидатстващи,аз с удоволствие бих се върнал пак в 12 клас с темите по история и л-ра :D
Стига, бе! Раничко е за съжаления. Аз толкова си се радвам :drunken:
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”