[КСК 2009-2010] Кандидатспамърска кампания
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Re: [КСК 2009-2010] Кандидатспамърска кампания
Момчета,няма как да сравнявате Смирненски и Вазов.От различни периоди и литературни течения са.Целият спор е безмислен.Всеки един от тези автори е дал много на българската литература .Самото им задължително изучаване е достатъчно,за да не спорите 
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Или колко Волфсбург може да ги бие Баварците преди 2-3 месеца... Байерн просто ще паднат, дори и аз да играя за тях... фейс ит!Бавария написа:Юнаци как може да сравнявате неща, които са различни.
Не може да сравнявате Байерн Мюнхен от `76 колко биха били Реал от 97...
Няма такива работи.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Някои дават на българската литература много като количество, а други - много като качество. Тук е ядрото на дискусията.BLUSH написа:Момчета,няма как да сравнявате Смирненски и Вазов.От различни периоди и литературни течения са.Целият спор е безмислен.Всеки един от тези автори е дал много на българската литература.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Scorpion, за времето,в което е живеел неговото творчество е било харесвано и е покриввало нуждите на българите.Не може да се изтрие този период от литературната ни история
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хора! Спрете! Помислете!
Кристо- Дадох за пример Игото, щото е първият български роман! Това, значи, че той не е правил неща, които всеки може, както ти си изказа по-рано!
Бавария - браво, досега си мислех, че си тъп, а то другояче било!
Майтап, де! Но във всеки майтап си има истина!
Към Гриин - ние сме във нет форум, а не на изпит, така че, поне за мен, няма проблеми кой как пише и с колко грешки! Случая при Варненеца. Ясно се вижда, че човека се е нервирал и му иде не да пише, а да ви изкрещи едно яко, но се налага да натиска малките копчета на клавиатурата, което при неговото състояние е сложно. Така че, не се хващай за тва!
Сенки - добре го каза, съгласен съм! Вазов може да не е велик, може повечето от писателите след него да са по-добри, но той е един от първите, той, човекът написал първия роман.
Хора! Спрете! Помислете!
ПП Кристо, хуморът ти хич не ми харесва, пък виждам и на други, но дано пък имаш почитатели!
ПП Наборе! Защо се излагаш така! Сериозно, не съм го очаквал от теб!
Кристо- Дадох за пример Игото, щото е първият български роман! Това, значи, че той не е правил неща, които всеки може, както ти си изказа по-рано!
Бавария - браво, досега си мислех, че си тъп, а то другояче било!
Майтап, де! Но във всеки майтап си има истина!
Към Гриин - ние сме във нет форум, а не на изпит, така че, поне за мен, няма проблеми кой как пише и с колко грешки! Случая при Варненеца. Ясно се вижда, че човека се е нервирал и му иде не да пише, а да ви изкрещи едно яко, но се налага да натиска малките копчета на клавиатурата, което при неговото състояние е сложно. Така че, не се хващай за тва!
Сенки - добре го каза, съгласен съм! Вазов може да не е велик, може повечето от писателите след него да са по-добри, но той е един от първите, той, човекът написал първия роман.
Хора! Спрете! Помислете!
ПП Кристо, хуморът ти хич не ми харесва, пък виждам и на други, но дано пък имаш почитатели!
ПП Наборе! Защо се излагаш така! Сериозно, не съм го очаквал от теб!
Според някои хора количеството се припокрива с качество. Може и така да е в някои случаи, не знам.
Но си мисля, че във време, когато всичко ни е липсвало и сме били толкова далеч от "цивилизацията", са ни били сто пъти по-необходими Славейков и Яворов итн, отколкото Вазов. Стига сме гледали какво имаме, какви дръвчета и какви планини. Не ги е сложил Вазов там, а ние можем да им се възхищаваме и без оди.
А пък Алеко ти каза, че по света има предостатъчно хубави неща и ние се гордеем с дребни, дори смешни такива.
Не ти казвам да не си патриот, просто да оцениш достойнствата на другите, а не сляпо да се хващаш за написаното в прав текст: "Отечесво любезно" колко те обичам.
И другите са го обичали. Даже повече, щом са направили нещо, за да го развият, за да допринесат за това отечество. И не само Ботевата саможертва, ами и всички други, които така пренебрежително нарече "елитарни", които изобщо са създали българската поезия.
Но си мисля, че във време, когато всичко ни е липсвало и сме били толкова далеч от "цивилизацията", са ни били сто пъти по-необходими Славейков и Яворов итн, отколкото Вазов. Стига сме гледали какво имаме, какви дръвчета и какви планини. Не ги е сложил Вазов там, а ние можем да им се възхищаваме и без оди.
А пък Алеко ти каза, че по света има предостатъчно хубави неща и ние се гордеем с дребни, дори смешни такива.
Не ти казвам да не си патриот, просто да оцениш достойнствата на другите, а не сляпо да се хващаш за написаното в прав текст: "Отечесво любезно" колко те обичам.
И другите са го обичали. Даже повече, щом са направили нещо, за да го развият, за да допринесат за това отечество. И не само Ботевата саможертва, ами и всички други, които така пренебрежително нарече "елитарни", които изобщо са създали българската поезия.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Kristo написа:1. А ти познаваш ли го лично?Варненец написа: Твоето мнение за Вазов е небивалица за мен понеже говориш,че бил мързеливец и не знам си какъв все едно го познаваш лично!!!! Не те карам да го харесваш,но не го нападай!!!!Изказваш се грубо.Ей затова не го пиремам,а не защото е различно...
За мен Вазов е по-добър от СМирненски най-малкото зщаото е създал великата Епопея на Забравените-гениални 12 оди поне за мен..Лично на мен Смирненски не ми допада особенно,но по го приемам от "кръга Мисъл".....Освен това Вазов далеч не е праволинеен-вярно е,че тематиката му е Бълггария,но какво да е той е патриот преди всичко,освен това Алеко съшщо пише за Бълагрия,ама данеби да не е добър писател като не е включил елитарни темиВазов е писал,поеми,стихотворения,разкази,романи всичко.....
За мен стиховете на Вазов са по-изчистени и ми влияят повече,ама да съм казал нещо за Славейков,а може да се каже-понеже той е бил с доста самочувствие...Удволетворява ли те отговора ми Кристо?
2. И кво, Смирненски няма нищо написано, а Вазов има Епопеята? И защо си мислиш, че като е велика за теб, тази епопея е велика и за другите?
3. А другите автори не са ли патриоти?
4. И какво като е писал всичко? Това прави ли го по-добър?
5. Да, ама каза за Славейков...
1:Не се отмятай-аз като не го познавам лично съдя само по творчеството му!!!А ти се изказваш какъв бил-извинявай ти нарочно ли се правиш на остроумен?заяждане ли целиш???Мързеливец бил не искал да копа-айде стига глупости!!!!
2:Изобщо не искам да го харесвате,а да не го плюете-не го ли проумя най-сетне????И ти ме питаш,защо съм го харесвал- отговарям ти-сега пък без да си налагам меннието казваш защо съм смятал.че като е велик з амен е велик и за другите-ти наред ли си?????СМирненски има написано,но на мен не ми влияе по този начин по който Вазов!!Теб защо не ти хаесва Вазов айде кажи и не ми казвай,че било само защото бил еднолинеен-и Смирненски е писал та писал за града и социалната несправедливост...Един автор може за 100 неща да пише и пак да е слаб автор,а Вазов дори само с темата за България е постигнал достатъчно много!!!
3:Може и да са патриоти,но не са отдали цялото си творчетсво за България-не отричам другите автори за 100 -тен път ти казвам,а защитавам своя любим ,който ти ОПЛЮВАШ!!!!!Така го чуствам аз-така ти отговарям....
4:За мен го прави достатъчно добър!!!
5:Да,ама ти пак се заяждаш.......За Славейков само загатнах,ако тръгна да го нареждам както ти Вазов деня няма да ми стигне....
Фениксе браво-иначе Кристо като гледам само ти се радваш на тъпото си чуство за хумор -извинявай,ама някои неща си имат граници!!!!!
Фениксе не само ми идва да крещя,ами и не знам какво да направя,а майка ми даже от другата стая идва и ми се кара да съм спрял да щракам по клавиартурата
Аз се впрягам,ама тук има хора,които или нарочно се заяждат с мен ,или са умствено недобре......Извинявам се,ама от 4 часа да тъпчем едно и също не е работа
Последно промяна от Варненец на 15 Юни 2009, 19:49, променено общо 2 пъти.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- radja
- Гутенберг
- Курс: втори
Аман!
Чак ме е яд, че казах какво мисля.
Дайте да спорим на София- Несофия, че поне е малко по-смислено и няма как да цитирате стихотворения, които нямаше да сте чели ако не се налагаше да полагате изпити!
Я се замислете кои от съвременниците си сте чели?
Чак ме е яд, че казах какво мисля.
Дайте да спорим на София- Несофия, че поне е малко по-смислено и няма как да цитирате стихотворения, които нямаше да сте чели ако не се налагаше да полагате изпити!
Я се замислете кои от съвременниците си сте чели?
Последно промяна от radja на 15 Юни 2009, 19:44, променено общо 1 път.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
СПРЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!
ИЗЛАГАТЕ СЕ!!!!!!
ИЗЛАГАТЕ СЕ!!!!!!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
През комунизма пък са били толерирани разни поръчкови поети. И този период не може да се изтрие. Това означава ли, че трябва да уважавам тези "творци"?BLUSH написа:Scorpion, за времето,в което е живеел неговото творчество е било харесвано и е покриввало нуждите на българите.Не може да се изтрие този период от литературната ни история
Фениксе, с нищо не съм се изложил. Просто вие сте безсилни в аргументите си и говорите наизуст.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
ха така. Мисля, че тук вече и до бой ще се сетигне от ранени чувства.radja написа: Дайте да спорим на София- Несофия
Take my ego for a ride,
- radja
- Гутенберг
БЕЛГРАД Е СВЕТЪТ!Amberglow написа:ха така. Мисля, че тук вече и до бой ще се сетигне от ранени чувства.radja написа: Дайте да спорим на София- Несофия
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Scorpion,аз просто казвам,че всеки от авторите си има своите достойнства,просто в случая спорът се завъртя около ВазовScorpion написа:През комунизма пък са били толерирани разни поръчкови поети. И този период не може да се изтрие. Това означава ли, че трябва да уважавам тези "творци"?BLUSH написа:Scorpion, за времето,в което е живеел неговото творчество е било харесвано и е покриввало нуждите на българите.Не може да се изтрие този период от литературната ни история
Фениксе, с нищо не съм се изложил. Просто вие сте безсилни в аргументите си и говорите наизуст.
- radja
- Гутенберг
надушвам, че някой в момента пише особено дълго мнение, което ще съдържа цитат от велико произведение(или цяла глава от "Немили-недраги", или някое кратко описание къмто 50 страници от "Тютюн")
(х
(х
тц, тук масово се цитира Яворов.radja написа:надушвам, че някой в момента пише особено дълго мнение, което ще съдържа цитат от велико произведение(или цяла глава от "Немили-недраги", или някое кратко описание къмто 50 страници от "Тютюн")
(х
Take my ego for a ride,