Точно ти да ми говориш такива неща някак е лицемерно....ВИж си ти мненията страници по назад и да видим кой трябва да се успокоиKristo написа:Е то аз нарочно го казах, за да престанеш, ама уви..."то е жалка книжка, която "Записки по българските въстания" скрива в малкия си джоб" когато се научиш да не даваш подобни изказвания може и да си говоря с теб.![]()
Сега сериозно - не обиждай хората, които са против Вазов, той едва ли би искал баш ти да го защитаваш. Нито е твой дълг, нито си подготвен за това. Разбирам, че си млад, и кръвта ти кипва, когато някой българин не харесва Вазов. Но уви, трябва да се сдържаш, най-малкото защото сме демокрация и можем да си казваме свободно мнението. Не съм почвал аз тази тема, в тази тема. Да си му мислил преди страници. Сега можеш просто да ми изпълниш заръка да и да се поуспокоиш, ако искаш дори и с мисълта "тези тъпаци нищо не разбират", ако това ще ти направи по-голям рахатлъка....
и Вазов не знам дали иска,но аз искам да го защитя,защото го харесвам като автор ,а тук се говорят какви ли не небивалици и нелепици...Аз искам или не ще се съобразя с това,че не харвесвате Вазов,но дали вие ще се съобразите с мен и ще претсанете да го плюете,а Кристо?И дали ще спрете да ме упреквате,че като съм харесвал Вазов едва ли не съм бил : като пастира ВАЗОВ,а както знаем пастирите нямали много акъл " цитат от скорпиона горе-долу това му бяха думите..
За мен ето това са стихове:
В рояка спомени свещени,
де моя дух сега се губи,
сè твоят образ въжделени
духът ми, майко, среща, люби.
Ти люлката ми си люляла
със песни жалостно-упойни,
над мен по цели нощи бдяла
през мойте нощи безпокойни.
Под твоето крило растял съм,
наяквал съм под грижи мили,
от твойта реч и взор черпал съм
и радост, и духовни сили.
Душата ми от теб научи
да мрази, да обича страстно,
от твоята душа засучи
любов към всичко, тук прекрасно.
Ти ме роди, но ти ми даде
и светлото, що в теб блещеше,
ти и човека в мен създаде -
ти два пъти ми майка беше!
Само да не последва канонада от обиди,ругатни ,псувни,да ме целите с домати и подръчни материали