[КСК 2009-2010] Кандидатспамърска кампания
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2009-2010] Кандидатспамърска кампания
Раджа, кефиш с позицията си - и относно Вазов, и по отношение на Яворов. 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- radja
- Гутенберг
- Курс: втори
merci:)
по време на моята кандидатстудентска бях надул главите на приятелите ми с тия глупости...някои от тях още не са ми простили:)
по време на моята кандидатстудентска бях надул главите на приятелите ми с тия глупости...някои от тях още не са ми простили:)
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Пък по мое мнение ти изказа големи простотии.Когато напрвиш ти и другите дето плюете Вазов и половината от това което той е направил и накараш дори и един човек да излезе след поредния крах на български идеал(първата световна) и поредната катастрофа и да види в теб надежда за утеха тогава говори.Ей това сме българите завистливи помиари.....Писна ми-най-лесно е да се оплюе Вазов-най-лесно понеже той е пример!!!!!! И това със смъртта му е черешката на тортата по-голяма глупост едва ли можеше да се измисли за него......
Бе изобщо затова сме на тоя хал-както беше казал някой "ако българите впрегнем завистта си-няма да ни е нужна Аец"...Жив и здрав да си раджа
Иначе за Яворов викаш,че София била правилното място-другите места в България кучета ги яли,а????
странно защо Вапцаров пък е завършил във Варна и именно тук се е шлифовал като човек и имемнно престоя му във Варна го е подтикнал да напише"Моторни песни",ама тоя спор ще е вечен..........
Или пък същия този Вазов-данеби да описва София в" Под Игото"......
Бе изобщо затова сме на тоя хал-както беше казал някой "ако българите впрегнем завистта си-няма да ни е нужна Аец"...Жив и здрав да си раджа
Иначе за Яворов викаш,че София била правилното място-другите места в България кучета ги яли,а????
странно защо Вапцаров пък е завършил във Варна и именно тук се е шлифовал като човек и имемнно престоя му във Варна го е подтикнал да напише"Моторни песни",ама тоя спор ще е вечен..........
Или пък същия този Вазов-данеби да описва София в" Под Игото"......
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Варненец, моите уважения към Вазов, но според мен той е дървена глава - едно си Вазов знае, едно си Вазов бае: "Българио, обичам те". Никакво творческо развитие в рамките на 50 години. Велик българин? Великите са жертвали за България живота си , а не само мастило и хартия. Велик писател? Съвсем не.
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Да! Ботев е номер 1 в това отношение... Само с двайсетина стихотворения и участие в борбата срива цялото самочувствие на Вазов... А той дори не го споменава в Епопеята...Scorpion написа:Варненец, моите уважения към Вазов, но според мен той е дървена глава - едно си Вазов знае, едно си Вазов бае: "Българио, обичам те". Никакво творческо развитие в рамките на 50 години. Велик българин? Великите са жертвали за България живота си , а не само мастило и хартия. Велик писател? Съвсем не.
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Той Варненеца сам го каза:Green`L.K. написа:Да! Ботев е номер 1 в това отношение... Само с двайсетина стихотворения и участие в борбата срива цялото самочувствие на Вазов... А той дори не го споменава в Епопеята...Scorpion написа:Варненец, моите уважения към Вазов, но според мен той е дървена глава - едно си Вазов знае, едно си Вазов бае: "Българио, обичам те". Никакво творческо развитие в рамките на 50 години. Велик българин? Великите са жертвали за България живота си , а не само мастило и хартия. Велик писател? Съвсем не.
Вазов е еманация на българщината в това отношение, изглежда...Варненец написа:Ей това сме българите завистливи помиари...
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
Абе кофти работа
Явно Вазов е смятал, че България няма нужда от саможертви, а от възхваляващи стихотворения 
- Варненец
- Пишеща машина
Scorpion написа:Варненец, моите уважения към Вазов, но според мен той е дървена глава - едно си Вазов знае, едно си Вазов бае: "Българио, обичам те". Никакво творческо развитие в рамките на 50 години. Велик българин? Великите са жертвали за България живота си , а не само мастило и хартия. Велик писател? Съвсем не.
Съвсем не за теб,но не и за неговите съвременници ......Извинявай,но той е всепризнат....Виж сега няма да стигнем до едно мнение с теб какот казах който от тук пишещите накара дори и един човек да застане под балкона му след това коеот се е случило на България и да потърси утеха-тогава д апише..Понеже мили съфорумници ония ми ти търсещши европейския елитарен модел на писане модернисти -докато са си фантазирали спящо езеро, героите от същата тая "епопея" наистина са били забравени.......Ккато и сега !!!!!
И ситига с това ,че не бил на фронта- ми извинявай,ама не вскеи втори става за там......Човека,ако не му пукаше за България и е бил страхливец както много хора акзват никога нямаше да седи и да ги пише тея работи,ами щеше да се ориентира към актуланото творчетсво"елитарността"
За мен Вазов е велик-точка
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Scorpion
- Легендарен флуудър
За мен па е комик - многоточие... Тва за балкона го пишеше в един учебник и мисля, че не е никакъв аргумент в полза на творческите му заложби. Днес ако се случи нещо подобно, всички ще застанат под балкона на Слави Трифонов - това прави ли го велик (писател)?Варненец написа:Scorpion написа:Варненец, моите уважения към Вазов, но според мен той е дървена глава - едно си Вазов знае, едно си Вазов бае: "Българио, обичам те". Никакво творческо развитие в рамките на 50 години. Велик българин? Великите са жертвали за България живота си , а не само мастило и хартия. Велик писател? Съвсем не.
Съвсем не за теб,но не и за неговите съвременници и за сегашните много знайковци....Извинявай,но той е всепризнат....Виж сега няма да стигнем до едно мнение с теб какот казах който от тук пишещите накара дори и един човек да застане под балкона му след това коеот се е случило на България и да потърси утеха-тогава д апише..Понеже мили съфорумници ония ми ти търсещши европейския елитарен модел на писане модернисти -докато са си фантазирали спящо езеро, героите от същата тая "епопея" наистина са били забравени.......Ккато и сега !!!!!
За мен Вазов е велик-точка
- radja
- Гутенберг
скъпи мой Варненец:)

Просто считам, че писателският му талант е имагинерно понятие. При наличието на такива негови съвременници като Алеко, като Смирненски(за мен един от най-талантливите хора на света!)...просто няма как Вазов да бъде наречен велик. Не, това литературно време има други герои. Защото докато Вазов е писал разкази, те са правили изкуство. И, по дяволите, правили са го адски добре!
Аз съм от Плевен и обичам този град. Най-вече заради сладките спомени по прашните улици и невероятната атмосфера в Кайлъка. Обичам го и защото ми показа един път, който цял живот ще вървя, независимо че е трънлив и болезнен.
Но не мога да отрека, че в София ми даде много повече спокойствие и поле за развитие, позволи ми да мисля без да се ограничавам в догмите на хората, които ме обучават. Да не обичам София за мен означава да плюя свободата си. Не, благодаря.
А "сънуващите спящи езера" просто са имали смелост да осъществят своя див копнеж по Филипините и всеки един от тях да се превърне в една от едрите звезди на Фамагуста!
далеч съм от мисълта, че може по някакъв начин да завиждам на Вазов. Нямам амбиции нито да ставам директор на Народния театър, нито пък Министър на образованието. В интерес на истината Вазов се е справил доста добре на втората длъжност, което е било съществен фактор България да дръпне напред."ако българите впрегнем завистта си-няма да ни е нужна Аец"...Жив и здрав да си раджа
Просто считам, че писателският му талант е имагинерно понятие. При наличието на такива негови съвременници като Алеко, като Смирненски(за мен един от най-талантливите хора на света!)...просто няма как Вазов да бъде наречен велик. Не, това литературно време има други герои. Защото докато Вазов е писал разкази, те са правили изкуство. И, по дяволите, правили са го адски добре!
хах:)София била правилното място-другите места в България кучета ги яли,а????
Аз съм от Плевен и обичам този град. Най-вече заради сладките спомени по прашните улици и невероятната атмосфера в Кайлъка. Обичам го и защото ми показа един път, който цял живот ще вървя, независимо че е трънлив и болезнен.
Но не мога да отрека, че в София ми даде много повече спокойствие и поле за развитие, позволи ми да мисля без да се ограничавам в догмите на хората, които ме обучават. Да не обичам София за мен означава да плюя свободата си. Не, благодаря.
Болшинството от великите художници са умрели в немотия. Моцарт е умрял в немотия. Но това не им пречи да са велики!Извинявай,но той е всепризнат....
А "сънуващите спящи езера" просто са имали смелост да осъществят своя див копнеж по Филипините и всеки един от тях да се превърне в една от едрите звезди на Фамагуста!
- Варненец
- Пишеща машина
Ти къде си тръгнал да ми сравняваш тоя мъркуч без мозък с Вазов?????Scorpion написа: За мен па е комик - многоточие... Тва за балкона го пишеше в един учебник и мисля, че не е никакъв аргумент в полза на творческите му заложби. Днес ако се случи нещо подобно, всички ще застанат под балкона на Слави Трифонов - това прави ли го велик (писател)?
Айде моля те...Не е аргумент за творчеството му,но е аргумент за това което е постигнал и затова което е бил за българите по това време ...По-голям аргумент няма и не може да има-двоеточие!!!!!!
И вярвай ми ти не си мерило за критика
Пък и знам твоя афинитет към модернистичните бози
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Вазов е бил пастир на народа. А пастирите, както знаем, не се отличават с особена интелектуална задълбоченост.Варненец написа: Ти къде си тръгнал да ми сравняваш тоя мъркуч без мозък с Вазов?????
Айде моля те...Не е аргумент за творчеството му,но е аргумент за това което е постигнал и затова което е бил за българите по това време ...По-голям аргумент няма и не може да има-двоеточие!!!!!!
И вярвай ми ти не си мерило за критика![]()
Не се и съмнявам, че ти като еманация на Вазовия съвременник - българина от края на XIX - началото на XX в., си обективното мерило за това светило. Пък и знам твоя афинитет към патриотичните бози.
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
Мило момче... Оценявам усилията ти да наложиш своето мнение, но ако искаш да се получи поне с 1 от форумците вземи да пишеш по-правилно и без толкова правописни грешки! Аз докато ти чета постовете не мога да ти хвана мисълта само защото ти гледам многото грешкиВарненец написа:Ти къде си тръгнал да ми сравняваш тоя мъркуч без мозък с Вазов?????Scorpion написа: За мен па е комик - многоточие... Тва за балкона го пишеше в един учебник и мисля, че не е никакъв аргумент в полза на творческите му заложби. Днес ако се случи нещо подобно, всички ще застанат под балкона на Слави Трифонов - това прави ли го велик (писател)?
И вярвай ми ти не си мерило за критика![]()
Другият проблем на Вазов според мен е, че се ограничава само в рамките на родното ... Като кон с капаци е!
- radja
- Гутенберг
господа, моля ви, слезте от стените.

всеки човек има право на гледна точка.
апропо, какво мислите за Смирненски?:)
всеки човек има право на гледна точка.
апропо, какво мислите за Смирненски?:)
- Варненец
- Пишеща машина
radja написа:скъпи мой Варненец:)далеч съм от мисълта, че може по някакъв начин да завиждам на Вазов. Нямам амбиции нито да ставам директор на Народния театър, нито пък Министър на образованието. В интерес на истината Вазов се е справил доста добре на втората длъжност, което е било съществен фактор България да дръпне напред."ако българите впрегнем завистта си-няма да ни е нужна Аец"...Жив и здрав да си раджа
Просто считам, че писателският му талант е имагинерно понятие. При наличието на такива негови съвременници като Алеко, като Смирненски(за мен един от най-талантливите хора на света!)...просто няма как Вазов да бъде наречен велик. Не, това литературно време има други герои. Защото докато Вазов е писал разкази, те са правили изкуство. И, по дяволите, правили са го адски добре!хах:)София била правилното място-другите места в България кучета ги яли,а????
Болшинството от великите художници са умрели в немотия. Моцарт е умрял в немотия. Но това не им пречи да са велики!Извинявай,но той е всепризнат....
Много хубаво,но това е твое мнение и ти докато имаш :копнеж по филипините" аз пък имам копнеж по това гроба на Раковски да не е обрасъл в бурени.......
За теб може Вазов да е бил добър политик и само толкова за мен модернистите и толкова не струват..Мое мнение...И не смятам,че има и база за сравнение между Смирненски и Вазов -най-малкото са писали съвсем друг стил литература.......Да не говоря за това,че аз лично Смиренски не го харесвам..За Алеко съм съгласен лично аз му симпатизирам също толкова колкото и на Вазов!!!!
Последно промяна от Варненец на 15 Юни 2009, 09:38, променено общо 1 път.