Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Diegooo
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: Теми Литература 1990-2007

Мнение от Diegooo »

Госпожице fak и аз бих ви дал един добронамерен съвет.Зубраческия елемент при вас е видим.Не демонстрирайте перфекциозните си литературни възможности,защото и двамата знаем,че ги нямате.За това,че сте изкарала много над три мога да дам само един голям аплауз,но самочувствието няма да ви докара нищо добро.Истински можещият не се самоизтъква,той оставя другите да правят това вместо него. ВСИЧКО ДОБРО :)
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Loli написа:Е след като имаш темите, няма ли да направиш едно дорбо дело като ни ги кажеш, вместо само да пускаш някакви намеци? :mrgreen: :lol: :lol:
Са разбираш ли защо не го правя? :D
ма на тебе ше ти ги пратя... Търпение само да се прибера вкъщи, че съм в студентски сега... а не ги влача с мене :)
la douleur exquise
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

И според мен няма как да имаш всички вариации.Примерно една история,в която темите са разделени пак не може да се каже със сигурност как ще бъде озаглавена изпитната тема..та какво остава за литературата,с всички произведения и проблеми,които се разглеждат.На всеки курс има примерни заглавия,но те не са крайни и по никакъв начин не оначава,че ще се паднат в този вид
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Аз на 99.9% съм убеден, че тема формулирана за Лила или други добавени герои няма да се падне, защото става прекалено политизирано.После ще почнат скандали как в СУ им идва в повече неокомунистичекият патос.Всъщност това, че нхе е уточнено кой вариант имат предвид ще им изиграе лоша шега ако започнат да се заяждат за това защото не е коректно и много хора ще писнат.

Иначе дори някой да има темите - то това за мен си е напълно безполезна работа.Аз не се готвя на някои определени теми, а си размишлявам общо за проблемите в произведенията и периода и литературните течения.За мен няма никакво значение как ще ми формулират темата.Стига да познавам материала винаги ще мога да импровизирам и то супер добре.Миналата година половинчасово четене на Вазовата "Епопея на забравените" , която не бях преглеждал от доста време, заедно с почти отсъствие на пунктуация, правописни грешки голяма фактологична грешка и леко намесен разговорен стил имах към 3.50.Но логиката ми беше желязна, аргументацията ясна и изчерпателна.Тази година съм се ориентирал към оправяне на правописа, пунктуацията, стила на писане и малко по-задълбочено познание на фактологията на произведенията.това би трябвало да ми докара 5.20, което ме устройва.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
holdencaulfield
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от holdencaulfield »

Batbayan написа:Аз на 99.9% съм убеден, че тема формулирана за Лила или други добавени герои няма да се падне, защото става прекалено политизирано.После ще почнат скандали как в СУ им идва в повече неокомунистичекият патос.Всъщност това, че нхе е уточнено кой вариант имат предвид ще им изиграе лоша шега ако започнат да се заяждат за това защото не е коректно и много хора ще писнат.

Иначе дори някой да има темите - то това за мен си е напълно безполезна работа.Аз не се готвя на някои определени теми, а си размишлявам общо за проблемите в произведенията и периода и литературните течения.За мен няма никакво значение как ще ми формулират темата.Стига да познавам материала винаги ще мога да импровизирам и то супер добре.Миналата година половинчасово четене на Вазовата "Епопея на забравените" , която не бях преглеждал от доста време, заедно с почти отсъствие на пунктуация, правописни грешки голяма фактологична грешка и леко намесен разговорен стил имах към 3.50.Но логиката ми беше желязна, аргументацията ясна и изчерпателна.Тази година съм се ориентирал към оправяне на правописа, пунктуацията, стила на писане и малко по-задълбочено познание на фактологията на произведенията.това би трябвало да ми докара 5.20, което ме устройва.
Браво, наистина уважавам такъв поглед към литературата! Писна ми този изпит да се изкарва с назубрени теми! За мен това не е литература, а чисто зубърство. Аз лично изкарах 4.75 на предварителния без готови теми. Подготовката ми включваше изчитане на критиката, за да си изградя подобаващ стил! Цялото това зубрене е изключително малоумно! Та нали литературата трябва да провокира творчество, създаване на текст и някаква мисловна дейност.Пожелавам ти много висока оценка на редовния, защото такива като теб, които знаят същността на литературата, а не са като коне с капаци, наистина заслужават!
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

Според мен, когато се анализира "Тютюн" е желателно да се споменат и добавените в редакцията персонажи. Дори и да не се задълбочаваме върху тях, поне да кажем защо са добавени и какви са те. Не мисля, че някой би ни взел стотни затова, че демонстрираме богата читателска култура.

Колкото до възможната тема за Ирина и Лила - това за мен е практически невъзможно. В този роман има къде къде по важни неща за анализ от съпоставката на двете героини. Съжалявам, но някак не ми се вярва мацката да разполага с вариантите на темите за десети. Та нима, ако някой й ги е дал, тя така неразумно ще съобщи този факт във форума на СУ?! :lol:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:lol: :lol:

Абе, Ботев от кога не се е падал на изпит като първа тема? :roll:
la douleur exquise
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

fak написа::lol: :lol:

Абе, Ботев от кога не се е падал на изпит като първа тема? :roll:
Не..не...дори не си го помисляй :pale:
Изображение
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

И аз не искам Ботев. :D
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Какво знаение има - поне за него има да се четат по-малко страници литературен текст.Да не говорим, че смисълът в творбите му е до голяма степен праволинеен и следва определена линия + 1-2 основни композиции...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

Batbayan написа:Какво знаение има - поне за него има да се четат по-малко страници литературен текст.Да не говорим, че смисълът в творбите му е до голяма степен праволинеен и следва определена линия + 1-2 основни композиции...
Съгласна ;) Дори, ако се падне бих се зарадвала. Единственото, което ме кара да не искам именно Ботев на изпита е, че него всички го знаят добре и конкуренцията ще бъде жестока.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Абе не знам за вас, ма на мен конкуренцията не ме притеснява много-много.Сега с тия матури и шитни трудно се постига успех 6.00 от предметите в даскало, но поне аз имам доста добра диплома и на преметите дето ми ги искат за право в СУ имам две 6-ци.Сегашните випуски много трудно изкарват такива оценки от матури и т.н.Така, че аз дори и да кривна с до 1 бал пак го наваксвам с дипломата.А човек, който има 1 бал минус на дипломата трябва да наваксва с изпита, което е супер трудно.Сиреч ако може да навакса на изпитите и да вземе 6.00 то бала от дипломата няма как да му е 5.00.Ако пък има петица в дипломата най-вероятно най-много да се додрапа до 5.00-5.25, което пак не урежда напълно ситуацията с класирането и ако изкарам идентична оценка , човека минава след мен,.Да не говорим, колко хора вече директно се ориентират към други университети в ЕС, щото верно малко повече пари, ама пък образованието е по-престижно в световен мащаб.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Това въобще не е вярно,почти всички,които канд в СУ имат общ успех или 6.00 или 5.75 по предметите от дипломата...мен ме е яд,че не се взима целия успех от дипломата,е тогава за мен щеше да е рай,защото ще имам диплома 5.94,но това не ми върши никаква работа за съжаление!
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

АХах аз пък на дипломата имам тройки... :lol: :lol: :mrgreen:
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Дам,но ти си единичен случай...повечето тук сме отличници още от 1 клас хах, с което ест се гордея :D Не смятам,че само два изпига могат да ти покажат равнището на знания,една цялостна диплома също много говори за човека,който е отсреща!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”