"Тютюн"
Модератори: svetlio.varna, Boromir
По скоро ако има някой кандидатствал миналата година и писал върху "Тютюн",но без Лила,да каже каква оценка има...Мен това ми е интересно..Защото не ми се вярва да режат че си писал и за допълнителни образи..Иска ми се да знам оценяване само върху единия вариант на романа какво е???
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
е не вярвам да има човек, който поне да не я е споменал дори и само във връзка с описание на образа на Ирина...все пак нали в крайна сметка затова е създадена Лила като герой...силно се съмнявам и да режат за интерпретация на допълнителните образи...но виж за обратния вариант...все си мисля, че и ефектът е обратен...
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
[quote="don_angelitto"]Когато пишеш съчинение върху Тютюн, може да акцентираш само върху една от сюжетните линии. То за повече няма и време. Според мен несъмнено по-важната посока е любовта между Борис и Иринка.
Темата за любовта между Борис и Ирина е, в действителност, най-елсната за развиване, но за съжаление най-баналната. Според мен, в случая, много по-ценна и печеливша е тезата за деградацията на личността (което всъщност стои в основата на романа). Разглеждайки нещата от този ъгъл не можеш да не споменеш и за любовта (не само Борис-Ирина, Лила-Павел)
Темата за любовта между Борис и Ирина е, в действителност, най-елсната за развиване, но за съжаление най-баналната. Според мен, в случая, много по-ценна и печеливша е тезата за деградацията на личността (което всъщност стои в основата на романа). Разглеждайки нещата от този ъгъл не можеш да не споменеш и за любовта (не само Борис-Ирина, Лила-Павел)