А, напротив, съвсем намясто сте сиSolveig написа:Няма ни.
Скандинавистика
Модератор: Don Horhe
Re: Скандинавистика
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
-
lostcitygirl
- В началото бе словото
- Специалност: Норвежки
- Курс: първи
Здравейте,
имам въпрос към тези които изучават норвежки като първи език, а именно колко часове имате на седмица?
Има ли някакъв учебник на български по норвежки?
Предварително благодаря
имам въпрос към тези които изучават норвежки като първи език, а именно колко часове имате на седмица?
Предварително благодаря
По-редно е да попиташ преподавателите в приемното им време (каб. 163 в Ректората). Предполагам, че те ще ти дадат най-точна информация.lostcitygirl написа:именно колко часове имате на седмица?
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Някой може ли да ми каже колко са били местата за момчетата миналата година, че не мога да намеря информация на сайта. Благодаря предварително 
Elämää täytyy rakastaa ^^
Пет са по принцип. Ако има хора с равен бал, са повече, естествено.
П.П. Я, още един мераклия за фински. Mного сте!
П.П. Я, още един мераклия за фински. Mного сте!
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А ти нямаше ли да идваш при нас, Юда?arthaz написа:Някой може ли да ми каже колко са били местата за момчетата миналата година, че не мога да намеря информация на сайта. Благодаря предварително
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
по принцип повече искам тук, но по всяка вероятност ще съм при вас, защото едва ли ще ми стигне балаBlood Countess написа:А ти нямаше ли да идваш при нас, Юда?arthaz написа:Някой може ли да ми каже колко са били местата за момчетата миналата година, че не мога да намеря информация на сайта. Благодаря предварително
Elämää täytyy rakastaa ^^
-
lostcitygirl
- В началото бе словото
- Специалност: Норвежки
Да това звучи логично, само дето се намирам на около 2000 км от ректората в момента, а по телефона се съмнявам някой да ми обърне внимание. За съжаление информацията в интернет е от 2003 и зададох въпроса тук, с надеждата ако някой знае да ми каже:)Heimdall написа:По-редно е да попиташ преподавателите в приемното им време (каб. 163 в Ректората). Предполагам, че те ще ти дадат най-точна информация.lostcitygirl написа:именно колко часове имате на седмица?
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Първи курс шведски имахме шест пъти седмично, т.е. 12 астрономически часа (вече кое бяха лекции и кое упражнения не помня). По норвежки също би трябвало да е нещо такова.
Учебниците са си на съответния език (шведски/норвежки/датски...), на български няма.
То учебниците във филологиите в СУ принципно са нещо като табу, така че се приготви за много ксерокопия :Р
А местата за момчета са пет, както каза Solveig, само по-миналата година бяха седем по изключение.
А на тоя фински много хора му се точат и после остават разочаровани, че се учи само като спец курс...
Учебниците са си на съответния език (шведски/норвежки/датски...), на български няма.
То учебниците във филологиите в СУ принципно са нещо като табу, така че се приготви за много ксерокопия :Р
А местата за момчета са пет, както каза Solveig, само по-миналата година бяха седем по изключение.
А на тоя фински много хора му се точат и после остават разочаровани, че се учи само като спец курс...
Последно промяна от Vaskes на 31 Май 2009, 23:32, променено общо 1 път.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
значи за момичетата са некъде около две така ли?!
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Десет са, бре! Ние сме много, 15 парчета! Даже обикновено влизат повече, ние бяхме 25, 7 момчета и 18 момичета, от които останахме 2 момчета и 16 момичета 
Това "останахме" звучи много зловещо, сякаш нещо методично изтребва скандинавистите курс след курс...
Да, и за норвежкия е така.Vaskes написа:Първи курс шведски имахме шест пъти седмично, т.е. 12 астрономически часа (вече кое бяха лекции и кое упражнения не помня). По норвежки също би трябвало да е нещо такова.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
..
Последно промяна от Norwegian Wood на 15 Окт 2009, 07:35, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
nadya_petkova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
аз се глася да кандидатствам скандинавистика, обаче като гледам бала и нещо ме притеснява, че няма да се справяVaskes написа:Десет са, бре! Ние сме много, 15 парчета! Даже обикновено влизат повече, ние бяхме 25, 7 момчета и 18 момичета, от които останахме 2 момчета и 16 момичета
имате ли идея поне колко човека кандидатстват, та от тях приемат толкова малко, щото и по другите екзотични филологии са пак малко, а бала е много по-нисък?
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Приемат по-малко хора, защото в 180-та няма място за по-голяма група