Най-накрая промени в закона за осиновяване
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Най-накрая промени в закона за осиновяване
Статията
Най-накрая някой взе да го оправи този закон.Вие как смятате,трябва ли за осиновяване на изоставените деца да се иска разрешение от родителя,или сте в подкрепа на промените?
Най-накрая някой взе да го оправи този закон.Вие как смятате,трябва ли за осиновяване на изоставените деца да се иска разрешение от родителя,или сте в подкрепа на промените?
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Най-накрая промени в закона за осиновяване
Напълно съгласна. Тва е егаси простотията, ако някой е изоставил детето си, само с негово съгласие да може да бъде дадено в семейство. Няма по- тъп закон. Ако иска да си го потърси някога - нямало е да го дава.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Хмммм, уточнение: какво точно ще рече този 6-месечен срок? Че ако детето е оставено да живее в дома 6 месеца, след това ще може да бъде осиновено? Какво точно означава "родителят да не го е потърсил" - да не се е поинтересувал от него дори един път или да не си го е прибрал обратно?
Идеята ми е (зарежете заобикалящите обстоятелства): ако аз си дам детето в дом, но отивам да го виждам редовно, по 2-3 пъти седмично, ако се обаждам да проверя как е и т.н., но това продължи повече от 6 месеца, означава ли, че това дете ще бъде дадено за осиновяване след този период?
Идеята ми е (зарежете заобикалящите обстоятелства): ако аз си дам детето в дом, но отивам да го виждам редовно, по 2-3 пъти седмично, ако се обаждам да проверя как е и т.н., но това продължи повече от 6 месеца, означава ли, че това дете ще бъде дадено за осиновяване след този период?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
За кво ти е да си даваш детето в дом за осиновяване и да му ходиш на посещение 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- deichevster
- Да живей словото
Аз доколкото разбирам-не.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Премести по-добре темата в раздел "мнения".
Аз се радвам, че го приеха този закон. Изобщо съм много ЗА осиновяването и един ден, ако имам възможността бих осиновил дете. Би трябвало обаче осиновяването да става още по-лесно. Много по-добър вариант е примерно от процедурите инвитро, дето струва маса пари и шансът за успех е минимален. Че на всичкото отгоре и държавата покрива част от разходите.
Аз се радвам, че го приеха този закон. Изобщо съм много ЗА осиновяването и един ден, ако имам възможността бих осиновил дете. Би трябвало обаче осиновяването да става още по-лесно. Много по-добър вариант е примерно от процедурите инвитро, дето струва маса пари и шансът за успех е минимален. Че на всичкото отгоре и държавата покрива част от разходите.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Мисля, че ако не си потърсиш детето, в смисъл да не проявиш желание да си го върнеш в продължение на 6 месеца от оставянето му, то вече може да се осинови. Може и да не е така де.MidwinterSun написа:Хмммм, уточнение: какво точно ще рече този 6-месечен срок? Че ако детето е оставено да живее в дома 6 месеца, след това ще може да бъде осиновено? Какво точно означава "родителят да не го е потърсил" - да не се е поинтересувал от него дори един път или да не си го е прибрал обратно?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Е, не съм специалист по темата, но да речем, ако нямам никакъв друг вариант - нито родители, нито приятели, които да ми помогнат по какъвто и да е начин. Ако нямам дом или работя твърде много...allshallperish написа:За кво ти е да си даваш детето в дом за осиновяване и да му ходиш на посещение
Затова ми стана интересно.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- deichevster
- Да живей словото
Аз познавам едно семейство,сигурно от 20 години опитват да имат деца по всякакви начини и не става.А много деца сега висят по сиропиталищата,защото майката получава помощи и не иска да се разделя с тях.Наистина има хора,които нямат възможност да гледат децата си,но са много тези,които просто ги зарязват без и да са ги видяли понякога.
@ники - кажи как,че аз нещо не се оправям
едит:Благодаря за преместването.
@ники - кажи как,че аз нещо не се оправям
едит:Благодаря за преместването.
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Извинявам се, но няма Закон за осиновяване им а Семеен кодекс, там е цялата материа по осиновяването, а другата част е в КМЧП.
- deichevster
- Да живей словото
Не съм правист,та да знам.Дай сега членове и алинеи.