Логически основи на информационните системи

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Surrealist
В началото бе словото

Логически основи на информационните системи

Мнение от Surrealist »

Някой знае ли откъде мога да намеря лекции по тази дисциплина? Предметът е избираем и в него се разглеждат въпроси като информационни системи, формални онтологии, теорема на Линдебаум, секвенции на Скот, дискретни модели на пространсво и т.н.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Re: Логически основи на информационните системи

Мнение от Methuselah »

http://www.fmi.uni-sofia.bg/Members/rus ... i.pdf/view
За някои от нещата може да погледнеш тези лекции по Некласически логики за изкуствен интелект, четени също от проф. Вакарелов. Мисля, че само теоремата на Линдербаум я има, ако е същата за която си мисля.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Аз намерих едни лекции по Математическа логика. В тях намерих само теорема на Линденбаум. В тия лекции, дето си дал, има доста по-различни неща от тези, които ми трябват. Ще потърся из библиотеката утре нещо, както и в книжарницата нещо за тези логически основи.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Surrealist написа:Аз намерих едни лекции по Математическа логика. В тях намерих само теорема на Линденбаум. В тия лекции, дето си дал, има доста по-различни неща от тези, които ми трябват. Ще потърся из библиотеката утре нещо, както и в книжарницата нещо за тези логически основи.
Верно, че по логика я учихме... сори.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Има ли някой, който е ходил на тези лекции, да сподели евентуално от къде може да се намерят материали? Аз ходи днес и в студенстката библиотека и в преподавателската и нищо. В книжарницата пак нищо.
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”