Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Art[less] написа:с 'р'н'б', поне официално. после 199 и малко от 'любимия' ти театър
Те са два, тъй че бих те предизвикала да се уточниш, ако не се сещах, че иде малкият сезон в Сфумато. Брррр...
R'n'b, м? Много ми се гледа, ама с голяяяяяма компания. Тоя сезон МГТ ми остана в тъча.

И как ме е яд за Малин... заслужаваше си Аскеера, ама на'...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

МГТ ще е в тъча още дълго време, като не си подбират публиката и най-евтините им билети са 10 кинта...
Аре, събирай хора:Д Като ще е, както си трябва да бъде:Д
ПП: за награди не си говорим, знаеш:Д
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Да бе, права си - откакто по-рано из темата се опитваха да ме убедят, че не ги раздават на квотен принцип, гледам да не акцентирам върху тях (поне тук, разбираш).
А цените на билетите и на МГТ, и на 199 са безобразни. Не е справедливо, наистина.

Пък теб не съм те чувала от "Храбрия оловен войник" насам - ако не ти е харесало, да знаеш, че поне видя двамата бонбони на ДКТ Стара Загора в момента (особено Разказвача) - тъй че няма да ме биеш (много) :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

В събота ще съм в "Лунната стая" на Гурко;
в 199 за 2лв. как ти звучи?:Д
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

199 за 2 лв. ми звучи като добър повод да не те обичам особено в момента. :lol: Трябва да кажеш как става тоя номер, щото техните билети са просто... А (поне според мен) са най-добрият театър в последните поне 2-3 години.

Колкото до "В лунната стая" - не е лош спектакъл, приятно е направен. Ама не ми се гледа пак, щото в оригинал беше със Сивина Сивинова, а тя почина миналата година от рак. И сега играе Венци Асенова, която е добра, ама... тъпо ми е, сантиментално, някак. Сивина игра от премиерата (1 ноември 2007) до малко преди да почине (22 април 2008, ако не ме лъже паметта).

Аз искам да видя "Тапетите на времето". :roll:
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Ще ти кажа, 'що да не ти:Д
Само в 'моя' шибан театър хората са се бутнали в корема на акулата...
(не си единствена; камерно>ол, във всякакъв смисъл:))

Хубаво искаш, ама много хвален, бе, това лееееко плаши?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз заради Юлия Огнянова (и Филип Трифонов, де, и Филип Трифонов :mrgreen: ). Пък и един колега ми каза, че ако има един човек на тая земя, който ще го хареса, ще съм само и единствено аз. Е, с такава реклама...
Иначе разбрах, че доста хора са си излизали. :|
В края на ноември
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Някой ходил ли е на 'За вредата от тютюна...' в Сълза и смях, че съм си го заплюла за тия дни? :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

"Облогът на Паскал". С една дума - недейте. Честно.

Като видях заглавието, очаквах много (историята ми е любима и исках да видя как са я забъркали в нещо театрално). Като видях снимки от спектакъла, се ужасих. А истината бе по средата. Обикновено лоши актьори съсипват хубав текст. Тук добри актьори (с уговорки, щото по принцип не ги харесвам, но в тези си роли са страхотни) се борят с... меко казано странен текст.
Имаше си действие, имаше си случки, спектакълът не е толкова шантав, може да се преразкаже - обаче финалът увисна ужасно, все едно и авторът не е знаел какво да го прави. Накрая остават много "Защо?", които не получават отговор; остава и впечатление за добра актьорска игра, която обаче не доведе до нищо.

С други думи - или текстът беше ужасно слаб, или просто бе твърде неразбираем. Предвид факта, че после го обговорихме подробно с друг театрал - ще да е било първото.
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

септемвриииииииииииииииииииииииии! :connie_mini_girlcrazyeyes:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Та-дааааам... Днес в Стара Загора бе открит VI Международен куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро" 2009.

Програмата можете да намерите в .pdf формат ето тук

А аз имам над 100 снимки и към 15-20 минути клипчета само от първия ден, хехе. :bounce:
...
И още след него ще си позволя да направя една прогноза. Всъщност, две. Наградата за най-добър спектакъл ще отиде при копродукцията на Стара Загора, Пловдив и Бургас "Едип. Празникът на ослепяването", а наградата за мъжка роля ще получи Румен Караманов за ролята на Едип. Като тези награди ще бъдат само отчасти резултат от работата на определено лоби (то няма как иначе, де - време е наградата за спектакъл да отиде при български театър, а каква по-добра предпоставка от подобно сътрудничество!). Истината обаче е, че представлението е невероятно - тази вечер го гледам за трети път и беше най-доброто досега. Всичко е изгладено, а крайният резултат е фантастичен. Искам да им дадат и награда за музика, определено! :bounce: *влюб, влюб, влюб*
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

отметка - панаир на младите в Младежкия
//започна зле
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Скоро гледах "Монолози за вагината" в 199 - голяма глупня и отврат, не се лъжете (хич не е "женският аналог" на "Тестостерон", който беше поне забавен и смешен, туй - гняссс)! Но пък там преди няколко месеца бях гледала "Симулатор за чифтосване" - много приятно, весело и идейно, струва си!
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

"Мяра за мяра"(+ малко Макбет, Отело и сонети) си заслужава второто гледане.
Не мога да изстискам нищо, различно от поезия по повода...
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

гледах "Котки" в музикалния. е не откривам особен смисъл в този спектакъл, но пък пяха хубаво ;)
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”