Социология

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Социология

Мнение от CoHka »

Здрасти на всички, бихте ли ми дали малко повече информация за тази специалност. Исками се да зная какво е положението на практика и каква перспектива има социологията в България. Ще съм много благодарна ако се свържа с някой, който учи вече по специалността :lol:
Lorie
Летящите Пръсти

Мнение от Lorie »

Ако искаш да разбереш подробности за специалността влез в сайта на ФФ, след това кликни на "Специалностти"(отстрани вляво), после кликни на "Социология".Там си пише всичко.
Надявам се, че съм ти била полезна!
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Разбира се :) Благодаря за информацията, само че знаеш - едно пише в книжките, а съвсем различно е в реалния живот...За мен всичко изглежда перфектно...Социологията е моята специалност...единствено се притеснявам за перспективата в бъдеще...Не искам да стана вестникарка или да продавам закуски, въпреки положения труд...Какви са твоите наблюдения??
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Соня,а какво стана с Публичната администрация?Отказа ли се от нея?
ПП:Да видим дали ще се сетиш коя съм :D
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

nightwish написа:Соня,а какво стана с Публичната администрация?
Мда, и мен живо ме интересува този въпрос :P
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Да, отказах се от Публична администрация. Прецених нещата за себе си и се надявам този път да съм взела правилното решение, ковстваше ми доста усилия и ще съм благодарна ако получа актуална информация от компетентните. :roll:
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Едва ли като завършиш социология ще станеш
вестникарка или да продавам закуски
Сега разгледах сайта на ФФ и това много ми хареса:
съветници към политически партии и обществени институции
Мисля,че специалността предлага добри възможности за реализация :) .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
make_silence
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от make_silence »

влезте да го учите това животно и тогава си говорете за перспективи, реализации и политика даже :wink:

аз съм първи курс социология, първо желание си ми беше и засега смятам, че съм задоволена откъм гл.т. на интерес, забавление и желание да се учи. CoHka, не си прави илюзиите, че от теб ще стане нещо велико, само защото си записала тази или която и да е друга специалност - всичко си зависи от теб, нали знаеш :) мога да ти кажа само, че поне според мен, социологията може да бъде прекрасен твой старт за каквато и да е кариера занапред (ако това целиш). пък и ще се забавляваш поне - ще си "играете" и ще се питате какво е социологията, но уви - никой няма да иска да ви каже :twisted:
ех, малко се поотнесох, но бих завършила, че "тя" не е за всеки.. от учебният план в сайт-а на ФФ се съмнявам дори да доловиш за какво става на въпрос, самата аз го четох преди да запиша и повярвай ми - съвсем различни неща се случват в действителност :)

съвет - поразпитай из основи някой ценностнонеутрален твой познат за соц :wink:
the shadow proves the sunshine
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

make_silence благодаря много за информацията, вдъхна ми доста увереност :lol:
Аватар
make_silence
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от make_silence »

CoHka, с увереност или без догодина да си при нас социология, да знаеш :wink:
the shadow proves the sunshine
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Дай Боже :lol: Честит Национален Празник, горедейте се, че сте българи!!!
ve_san
В началото бе словото
Обратна връзка:

6то е социологиата и има ли по4ва у нас

Мнение от ve_san »

аз току 6то завърших тази специалност след 8 годи6на борба с катедрата.не съм доволна.учат се супер яки неща оба4е нивото на преподаване е много ниско.две години отлагах завършването си защото ми беше останал 1 изпит и не ме допускаха до него.някакви хора си играят със съдбата ти,казват ти как да мислиш...а в тази дисциплина свободата на мнението е не по-малко важна отколкото в журналистиката...
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

ve_san предполагам, че си права във всичко това, което каза...но нека и аз си кажа мнението по изказването ти...да кажеш, че в СУ нивото на преподаване е ниско...не мога да се съглася!!Колкото до това, че не си успяла да си вземеш изпита толкова време...това е твой личен въпрос, аз мисля, че за всеки студент е напълно индивидуално...знаеш ли всеки може да се опита да ти наложи начин на мислене, но единствено от теб зависи дали ще се поддадеш или не...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”