МАТЕМАТИКА: въпроси от(за) изследване на функция.

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
JOKe
В началото бе словото

МАТЕМАТИКА: въпроси от(за) изследване на функция.

Мнение от JOKe »

Здравейте,
бил съм студент преди доста време и съм учил част от нещата но вече съм ги забравил. Все пак съм сигурен че някой от нещата не съм учил.
Налага ми се да зная как се прави изслдване на функция като 2 от нещата не мога да намеря как стават

1) Прекъснатост на функция - някой може ли да ме подсети как се намираше къде една фънкция е прекъсната?
2) седловидна точка на функция- точно така няма грешка СЕДЛОВИДНА точка да не би това да е друго наименувание на инфлексна или на някоя друга точка ? Не успявам да намеря почти нищо в интернет за седловидни точки дори гуугъл нищо не казва което да върши работа. Някой може ли да помогне
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Re: МАТЕМАТИКА: въпроси от(за) изследване на функция.

Мнение от shayne »

JOKe написа:1) Прекъснатост на функция - някой може ли да ме подсети как се намираше къде една фънкция е прекъсната?
Гледаш дали границата при х клонящо към х нула е различна от стойността на функцията в точката х нула. Също може да провериш дали границата, клоняща при х нула отляво е различна от границата, клоняща при х нула отдясно. В тези два случая функцията е прекъсната.
JOKe написа:2) седловидна точка на функция- точно така няма грешка СЕДЛОВИДНА точка да не би това да е друго наименувание на инфлексна или на някоя друга точка ? Не успявам да намеря почти нищо в интернет за седловидни точки дори гуугъл нищо не казва което да върши работа. Някой може ли да помогне
Според мен става въпрос за инфлексна точка. Някои хора ги наричат по различен начин.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
bboydev
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Re: МАТЕМАТИКА: въпроси от(за) изследване на функция.

Мнение от bboydev »

Не знам дали ще е от полза, но опитай търсенето със "седловА", а не "седловИДНА" точка.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”