КСК 2009 - Биология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2009 - Биология
Всичко живо мързелува.Поне аз съм така - уж преговарям ама е баси мързела 
- HardStar
- В началото бе словото
Въпрос към Костадинчо,нашия разбирач по ракия
Искам да ми кажеш дали има ракия от акaция и дали може да се направи евентуално
Искам да ми кажеш дали има ракия от акaция и дали може да се направи евентуално
И аз мързелувам яко....Колкото да ракията-аз не я правя,аз само я консумирам,но знам,че се прави от акация,ама незнам технологията точно каква е....

А я кажете, та*ак ли си правеха с мен, или наистина има ракия от картофи? Някакси не мога да си представя ферментиращи картофи, омесени със захар

- scalpelo
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Костадинчо ще ти откъсна главата

Защо бе брат???Какво съм направил???scalpelo написа:Костадинчо ще ти откъсна главата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А и един въпрос!С матура по Биология какво може да се влезе в СУ...
Уж гледах,а имам и друг въпрос.Например отивам на изпита на 13-ти,ама се провалям мога ли да се подсигуря някак си ако изкарам на изпита слаба оценка,после с матурата или то това после се прави,че не съм много наясно с това...Благодаря...
С матурата по биология можеш да кандидатстваш за следните специалности: Екохимия, Биология, Биология и Химия, География и Биология, Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Физическо възпитание и спорт. Ако искаш да се подсигуриш, трябва при подаването на документите да кажеш, че искаш да използваш оценката от матурата си по биология, която също се заплаща в размер на 1 изпит. Ако си изброил тези специалности, при формирането на бала, те ще преценят коя оценка ти формира по-висок бал и ще гледат нея, за да имаш по-голям шанс да те приемат. 
Това нещо не го разбрах "Кога трябва да го кажа".Като си подавам документите за редовния изпит или след това?Смисъл там като плащам 20 лв ще трябва да платя още 20 лв и да им кажа "че искам да си ползвам и оценката от матурата".mina написа:С матурата по биология можеш да кандидатстваш за следните специалности: Екохимия, Биология, Биология и Химия, География и Биология, Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Физическо възпитание и спорт. Ако искаш да се подсигуриш, трябва при подаването на документите да кажеш, че искаш да използваш оценката от матурата си по биология, която също се заплаща в размер на 1 изпит. Ако си изброил тези специалности, при формирането на бала, те ще преценят коя оценка ти формира по-висок бал и ще гледат нея, за да имаш по-голям шанс да те приемат.
Извинявам се,че трябва да обясниш като на идиот,ама аз съм малко тъпичък..
Като отидеш да си подаваш документите в срока там кога беше ... 24 юни до към 3-4 юли? за редовните изпити и за кандидатстване в СУ, нали ти дават една бланка, в която си пишеш желанията - 1-во, 2-ро, 3-то и т.н. След това като ти ги попълват на компютъра жените, те питат на какви изпити възнамеряваш да се явиш, ти казваш примерно "На биология." Те го записват и до тук дължиш 20 лева. Ако искаш да си ползваш оценката от матурата по биология, казваш "Искам да си ползвам и оценката от матурата по биология", те ти казват "ОК" и ти вписват оценката от матурата в данните. Цакаш още 20 лева за нея, ииии към 8 лева май беше за документи и си готов
Дават ти пак такова картонче с входящ номер, пак така си влизаш в интернет, можеш да си гледаш попълнените данни - как си си подредил желанията, какви изпити ти предстоят, оценката от матурата ше ти я пише и такива неща 
- scalpelo
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
kostadin написа:Защо бе брат???Какво съм направил???scalpelo написа:Костадинчо ще ти откъсна главата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Хардстар да каже
- HardStar
- В началото бе словото
Ами със скалпела се бяхме хванали на бас
аз му казах,че иам ракия от акация,а той ми вика,че няма
В случая аз спечелих
Еми Коцето ще ме черпи с ракия няма как ахахаха

Еми Коцето ще ме черпи с ракия няма как ахахаха
Поздравление за мина (нашия Гуугъл)
Златна
Хехех
Не съм Гуугъл, просто съм минавала вече по този път и знам колко ми бяха неясни нещата миналата година
А Ванка ти не се отпускай, поне според мен сега е времето да запомните най-много неща
На всички вече ни се ходи на плаж и насам-натам, но наистина трябва да постискаме още малко... А послееее ...

ПС: Ванка от теб очаквах най-големия резултат на предварителния изпит между другото
ПС: Ванка от теб очаквах най-големия резултат на предварителния изпит между другото
Случват се и фалове 
От няколко дена чета по форуми има ли реализация в биологията,няма значение коя специалност.Направо се отчайвам като чета как хора,завършили с отличия работят на Била,Технополис и прочие..Как хората като мен(които харесват биологията) не работят нищо съществено...И това са отличниците , а какво ли ги чака по-слабите...Та кажете някоя окуражаваща дума,за това че има бъдеще в биологията,защото наистина това е науката,която най-много ми харесва. Имаше едни окуражаващи слова на "некой си"(не са сещам точно кой беше) : "Избери си да работиш нещо , което обичаш и никога повече няма да работиш" или нещо от сорта...Та моля ви