Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
lupito
В началото бе словото

Re: Какво искате да учите?

Мнение от lupito »

Ех и аз съм една от чудещите се...пък така мразя да не знам какво искам :roll: ще кандидатствам с език и доста се чудя между МО,англ. филология или пък психология (нея най си я обичам) абе ако се сетя за някоя специалност м/у последните две,ще е идеално :D ..въпреки,4е то идеални неща няма! 8)
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Аз пренареждам нещата и слагам БИН на първо място :]
Учебният план е идеален!
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика
Курс: втори

Мнение от muligan-cho »

Аз пък ще драпам за място в китаистиката... :lol:
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия
Курс: първи

Мнение от ivvv »

Винаги съм искала да уча журналистика или връзки с обществеността, но и психологията ме влече и смея да твърдя, че имам заложби в тази посока. Но имам притеснения за реалните ми шансове за прием в журналистика, защото отивам с изключително орязана диплома(училището ми се слави с безкомпромисен ущърб към учениците) и балът ми пада с няколко еденици. Което пък е катастрофално, когато става дума за борба до стотни. :(
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология

Мнение от wtf »

Психологията е с висок бал ... Дори е по-висок от тези във ФЖМК.
http://portal.uni-sofia.bg/docs/ucheben/minbal08-09.pdf
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
RockinGirl
В началото бе словото
Специалност: Китаистика

Мнение от RockinGirl »

Аз се чудя още, но мисля Германистика, Скандинавистика ... нещо такова...
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право

Мнение от radja »

искам да стана пилот, но нямам нито очи, нито топки, така че ще си го духам:)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

radja написа:искам да стана пилот, но нямам нито очи, нито топки, така че ще си го духам:)
ХАХАхАхА, не си сам :lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

Успех на всички!
Въпреки ,че не поствам редовно мои мнения във форума прекарвам доста време тук и с удоволствие чета вашите коментари!Дано на есен с песен и в СУ! :lol: :lol: :lol:

Та нека и аз споделя специалностите си - фаворити ,пък дано се видим в Университета догодина! :flower:

Надявам се да се преборя за :
1.Журналистика
2.Връзки с обществеността
,но като се има впредвид ,че залагам на природни дарби ,без грам подготовка с професионалист не се надявам много :( !

Освен с това ще кандидатстав и с История на България , Английски език и Български език и литература...моля се да не стане най-накрая "от много баби хилаво бебе!" :? :( :oops:

Ще запиша всяка специалност,в която приемат с изпитите ,които ще положа - общо 50 (специалности), но да ви кажа последните 40 от тях не са ми от любимите ,както можете да се досетите! :lol:

За това на следващи позиции са:
1.Европеистика
2.Балканистика
3.Международни отношения
4.Някои филологии
- объркана съм още от избора , но след два дена вече ръкавицата ще е хвърлена :lol:
5.Педагогика
6.Политология
7.Философия
8.Археология
9.Етнология
..........и така до 50 :lol: :oops: Вече прекалих с писането , така че е време да спирам...(явно пиша веднъж във форума ,ама то стига за месец :oops: :lol: :lol: :lol: )
Все още обмислям позициите на най-предпочитаните от мен специалности!

Дано вие сте доволни от избора си и отново успех и много сили ... и не на последно място едно страхотно лятооооооо! :cheers: :cheers: :cheers:
Soulmates never die
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Крина, моя списък беше подобен, но след Журналистиката писах Право, не подценявай и хуманитарни дисциплини като социология, политология, философия... 8)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

Благодаря за съвета , Кристо :) !
Нищо няма да пропусна , защото ще кандидатствам само и единствено в СУ!!! :mrgreen:

Може би си прав , че специалностите , които си изброил залужават да бъдат по-напред! :roll: Както се казва :"СЛУШАМ!" :salute: :lol: :lol: :lol:
Определено зная само ,че не искам да уча право - това пропуснах в предното си включване(причина за това няма , освен ,че съм погнусена от хора ,които ще кандидатстват за ПРАВО! - пълно е с ограничени според моето аматьорско мнение ,хора дето се блъскат там без и аз да знам защо!)WTF :?: :!: :scratch:

И така , остава ми ден по-малко за размисъл... :bounce:
Soulmates never die
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

krinabs написа:Благодаря за съвета , Кристо :) !
Нищо няма да пропусна , защото ще кандидатствам само и единствено в СУ!!! :mrgreen:

Може би си прав , че специалностите , които си изброил залужават да бъдат по-напред! :roll: Както се казва :"СЛУШАМ!" :salute: :lol: :lol: :lol:
Определено зная само ,че не искам да уча право - това пропуснах в предното си включване(причина за това няма , освен ,че съм погнусена от хора ,които ще кандидатстват за ПРАВО! - пълно е с ограничени според моето аматьорско мнение ,хора дето се блъскат там без и аз да знам защо!)WTF :?: :!: :scratch:

И така , остава ми ден по-малко за размисъл... :bounce:

Ако си погнусена от хората, които кандидатстват право, почакай да видиш тези дето УЧАТ право. :pirate:

Та - пиши всичко възможно, това е моя съвет, дори и нещо да не ти се нрави, хубаво е да го има като вариант. Правото, може и да не те кефи, ама го сложи, като 15ти резервен вариант, никога не се знае нищо... Хората се блъскат право, защото е 1/ престижно 2/ има голям брой места и 3/ дава много опции, всичките високоплатени и респектиращи, е има си и недостатъци, ама те са за които не слуша...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски

Мнение от Jorkataa »

Искам да уча икономика.

И това и правя... :cheers:
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Аватар
night_eyes
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език
Курс: четвърти

Мнение от night_eyes »

ivvv написа:Винаги съм искала да уча журналистика или връзки с обществеността, но и психологията ме влече и смея да твърдя, че имам заложби в тази посока. Но имам притеснения за реалните ми шансове за прием в журналистика, защото отивам с изключително орязана диплома(училището ми се слави с безкомпромисен ущърб към учениците) и балът ми пада с няколко еденици. Което пък е катастрофално, когато става дума за борба до стотни. :(
Ако кандидатстваш с литература, можеш да пишеш и българска филология в списъка с желанията. Балът не е много висок, а самата специалност е хубава. Много журналисти са завършили това. Освен това, ако имаш добър успех, може да опиташ да се прехвърлиш в психология или журналистика. Или пък да запишеш някоя от тях като втора специалност...Отделно, че и може и да си завършиш българска филология и после да запишеш магистратура за неспециалисти "журналистика". Мисля, че се учи само два семестъра повече от тази за специалисти...С една дума, имаш много алтернативи. Важното е да не губиш кураж. Успех на изпитите и дано те приемат специалност, която ти харесва!
Аватар
Stadust
В началото бе словото
Специалност: Японистика - 1ви курс

Мнение от Stadust »

Леле мале! Кво станa!? Колко мн адвокати.... :shock: нe се оплаквам де, като изчетох всички мнения установих че Японисти ще сме само 3 от тук присъстващите, а местата са 11... ама ще видим какво ще стане на изпита. Че нещо не мога да го вдигна тоя бал до 28.80 примернo, нe че пък съм голям експерт в това все пак съм момиче *shrugs* Както и да е, да се надяваме че ще сме колеги от октомври :)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”