Как Меглена Кунева излъга гласоподавателите си
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Как Меглена Кунева излъга гласоподавателите си
копнато от блога на мой приятел без разрешение
На няколко пъти си мисля, че всякакви политически анализи, особено от профан като мен, са изключително безсмислени, защото всичко извън определението “цирк” излиза от рамките на адекватното и може да стане дори обект на присмех. Ето защо никакви анализи няма да правя, да си таковат таковата всички. Ще ви разкажа обаче как ме изментиха по ******ийски! Всъщност истината е, че аз сам се изментих, на всичкото отгоре изментих и други трима души.
Да, става дума за евроизборите вчера. Бях решил да гласувам с презумпцията, че гласувам не за някого, а против някого. Против Доган. Като гласуването ми против ДПС не включваше по никакъв начин вот за НДСВ.
Да, ама..
До мен, както и до много млади хора, достигна информацията, че Меглена Кунева, лидер на листата на НДСВ, няма да успее да влезе в европарламента. След известен размисъл реших, че тя е едно от лицата на българската политическа сцена, на които се доверявам, уважавам и харесвам. Тя е може би единственият български политик, който получи европейско признание. Въобще - публичният образ на Кунева беше почти безупречен за мен. Освен това тя е участник в миналогодишния “Медиен панаир”, организиран от факултета ми, като отзивите за нея бяха предимно положителни. “Слънчев човек”, “интелигентен”, “На всеки въпрос ще отговори, ще даде съвет” бла - бла…
В крайна сметка приех кандидатурата й присърце, та дори направих грешата да убедя още трима души да гласуват за нея.
Първото разочарование дойде, когато разбрах, че от 1-2% подкрепа за НДСВ, недостатъчна за Кунева да бъде избрана, процентите скочиха до 8%. Не заради партията, а заради самата личност Кунева. Т.е. по всяка вероятност вторият от листата Антония Първанова също ще стяга куфарите за Брюксел - облажила се от популярността на Кунева. И тук говорим за някакви си 300-400 гласа разлика с кандидата на Синята коалиция. Толкова мизерна бройка гласове, че моят и този на тримата вербувани от мен гласа са от изключително значение. Аз гласувах за Кунева, не за Първанова.
Като стана дума - ще направя кратко отклонение за да ви разкажа една история. Получавам във facebook.com “friend suggestion” от една моя колежка да добавя сред приятелите си профилът на лицето Първанова. От разсеяност и навик видях думата “suggestion” като “request”. Озадачен защо Първанова (или някой неин ПР) ми е отправил покана за “приятелство” написах на бързо лично съобщение с желание да се изяснят мотивите за тази постъпка. Беше ми отговорен със “Защото желая да комуникирам с млади хора.”, което ще рече: “Щото искам да се поласкаеш, че съм те аднала в някакъв тъп сайт за “френдче”, да се изкефиш и да пуснеш бюлетинка за мен.” А тя дори не ме беше аднала, дори човекът, който ми отговори не си направи труда да го провери. Заети хора, разбирам ги. Отврати ме лицето Първанова с това. И в крайна сметка се оказа, че й помагам да се докопа до място в Брюксел. Толкова за това първо разочарование. Сега за второто - най-важното.
Аз, глупакът прост, нито веднъж не си зададох въпроса - защо му е на действащ еврокомисар да става евродепутат? Може би съм решил, че както ще се сформира нов парламент, така ще бъдат избрани и нови комисари? И дори не си направих труда да проверя тази информация. А по очевидни причини не беше публично тръбено (така както беше тръбено за 10 млн. други простотии), че нови комисари няма да има. Демек Кунева трябва да збира между депутатстване и комисарстване. Ми то е ясно каво ще избере! Сега гледах откъс от някаква конференция - същата разправяше как хората я спирали по улиците и й казвали да остане комисар, да продължи да “защитава” интересите на България (дали България = НДСВ за нея?) и разни подобни глупости, за които, разбира се, не беше говорено преди изборите. Ама сам съм си виновен.
И к’во излиза? 5-6% от гласувалите на изборите или 150 хил. души гласуваха не за НДСВ, а за Меглена Кунева. И тя излъга тези 150 хил. души. Подигра се с тях.
Ще й пиша писмо, дано го прочете. Почти съм убеден, че тя си дава сметка какво е направила, но искам да го види черно на бяло. И да знае, че за мен тя вече не е никой. Обикновена лъжкиня.
А можеше да се държи достойно. Интересите на партията са над нейните интереси явно. Благодаря ви, г-жо Кунева. Желая ви приятен апетит.
На няколко пъти си мисля, че всякакви политически анализи, особено от профан като мен, са изключително безсмислени, защото всичко извън определението “цирк” излиза от рамките на адекватното и може да стане дори обект на присмех. Ето защо никакви анализи няма да правя, да си таковат таковата всички. Ще ви разкажа обаче как ме изментиха по ******ийски! Всъщност истината е, че аз сам се изментих, на всичкото отгоре изментих и други трима души.
Да, става дума за евроизборите вчера. Бях решил да гласувам с презумпцията, че гласувам не за някого, а против някого. Против Доган. Като гласуването ми против ДПС не включваше по никакъв начин вот за НДСВ.
Да, ама..
До мен, както и до много млади хора, достигна информацията, че Меглена Кунева, лидер на листата на НДСВ, няма да успее да влезе в европарламента. След известен размисъл реших, че тя е едно от лицата на българската политическа сцена, на които се доверявам, уважавам и харесвам. Тя е може би единственият български политик, който получи европейско признание. Въобще - публичният образ на Кунева беше почти безупречен за мен. Освен това тя е участник в миналогодишния “Медиен панаир”, организиран от факултета ми, като отзивите за нея бяха предимно положителни. “Слънчев човек”, “интелигентен”, “На всеки въпрос ще отговори, ще даде съвет” бла - бла…
В крайна сметка приех кандидатурата й присърце, та дори направих грешата да убедя още трима души да гласуват за нея.
Първото разочарование дойде, когато разбрах, че от 1-2% подкрепа за НДСВ, недостатъчна за Кунева да бъде избрана, процентите скочиха до 8%. Не заради партията, а заради самата личност Кунева. Т.е. по всяка вероятност вторият от листата Антония Първанова също ще стяга куфарите за Брюксел - облажила се от популярността на Кунева. И тук говорим за някакви си 300-400 гласа разлика с кандидата на Синята коалиция. Толкова мизерна бройка гласове, че моят и този на тримата вербувани от мен гласа са от изключително значение. Аз гласувах за Кунева, не за Първанова.
Като стана дума - ще направя кратко отклонение за да ви разкажа една история. Получавам във facebook.com “friend suggestion” от една моя колежка да добавя сред приятелите си профилът на лицето Първанова. От разсеяност и навик видях думата “suggestion” като “request”. Озадачен защо Първанова (или някой неин ПР) ми е отправил покана за “приятелство” написах на бързо лично съобщение с желание да се изяснят мотивите за тази постъпка. Беше ми отговорен със “Защото желая да комуникирам с млади хора.”, което ще рече: “Щото искам да се поласкаеш, че съм те аднала в някакъв тъп сайт за “френдче”, да се изкефиш и да пуснеш бюлетинка за мен.” А тя дори не ме беше аднала, дори човекът, който ми отговори не си направи труда да го провери. Заети хора, разбирам ги. Отврати ме лицето Първанова с това. И в крайна сметка се оказа, че й помагам да се докопа до място в Брюксел. Толкова за това първо разочарование. Сега за второто - най-важното.
Аз, глупакът прост, нито веднъж не си зададох въпроса - защо му е на действащ еврокомисар да става евродепутат? Може би съм решил, че както ще се сформира нов парламент, така ще бъдат избрани и нови комисари? И дори не си направих труда да проверя тази информация. А по очевидни причини не беше публично тръбено (така както беше тръбено за 10 млн. други простотии), че нови комисари няма да има. Демек Кунева трябва да збира между депутатстване и комисарстване. Ми то е ясно каво ще избере! Сега гледах откъс от някаква конференция - същата разправяше как хората я спирали по улиците и й казвали да остане комисар, да продължи да “защитава” интересите на България (дали България = НДСВ за нея?) и разни подобни глупости, за които, разбира се, не беше говорено преди изборите. Ама сам съм си виновен.
И к’во излиза? 5-6% от гласувалите на изборите или 150 хил. души гласуваха не за НДСВ, а за Меглена Кунева. И тя излъга тези 150 хил. души. Подигра се с тях.
Ще й пиша писмо, дано го прочете. Почти съм убеден, че тя си дава сметка какво е направила, но искам да го види черно на бяло. И да знае, че за мен тя вече не е никой. Обикновена лъжкиня.
А можеше да се държи достойно. Интересите на партията са над нейните интереси явно. Благодаря ви, г-жо Кунева. Желая ви приятен апетит.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Как Меглена Кунева излъга гласоподавателите си
Аз доколкото знам, изобщо не беше толкова сигурно, че Меглена Кунева ще запази поста си на комисар.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
А на мен доколкото ми е известно, еврокомисарите се сменят всяка година. Но има възможност да бъдат преизбрани. Така че в случай, че тя бъде преизбрана, би трябвало третият в листата на НДСВ да заеме освободеното от нея място в Европарламента...
Не съм проверявала информацията, така че ако някой знае нещо различно - да ме поправи.
Не съм проверявала информацията, така че ако някой знае нещо различно - да ме поправи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Ролята на политиците е да лъжат гласоподавателите. Винаги е било така и що се отнася до България едва ли ще се промени. Тази лъжа беше доста добре организирана, бих казала, щом познавам и други трезвомислещи хора, които за малко да се поддадат на нея. И все пак мисля, че не е трябвало да забравят, че връзката между кандидат и партия е неразрушима и че въпреки добрата репутация на Меглена Кунева зад нея стои партия, която се подигра с българския народ и едва ли ще се поколебае да го направи наново.
Последно промяна от fluffy cloud на 08 Юни 2009, 22:30, променено общо 2 пъти.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- ники
- Легендарен флуудър
Е добре де, какво им е на останалите кандидати в листата на НДСВ?
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ами главното е, че много хора, които не биха гласували за НДСВ, гласуваха заради Кунева, факт.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Все пак не разбирам драмите... Нали сте искали да гласувате против ДПС? Еми получило се е така като гледам...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Lord
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Доколкото помня след всеки избори Парламентът избира нов шеф на Комисията, който пък избира нови нейни членове. Преди изборите не беше много ясно, дали Барозу ще събере отново мнозинство, а и до сега не е 100% сигурно, че Съветът ще предложи точно него... Още повече, че скоро правителството в България ще се смени и не е сигурно, дали новото ще пусне Кунева да е комисар. Залагам, че следващият ни комисар ще е Надка Михайлова, ама знаеш ли...не беше публично тръбено (така както беше тръбено за 10 млн. други простотии), че нови комисари няма да има.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Така е като не гласувате за Денков...
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
ЪъЪъъ...комисаря не се ли избира от националния парламент...и се назначава от Барозу?
В смисъл...ние казваме...."Е те това ни е нашия човек", а той казва..."Хм...Ок...отива в Защита на потребителите"
Не съм сигурен,...нека някой по-вещ се изкаже...но аз имам съмнението, че е точно така...
Което значи, че след изборите за нац. парламент...Кунева ще трябва да даде задна като комисар...
В смисъл...ние казваме...."Е те това ни е нашия човек", а той казва..."Хм...Ок...отива в Защита на потребителите"
Не съм сигурен,...нека някой по-вещ се изкаже...но аз имам съмнението, че е точно така...
Което значи, че след изборите за нац. парламент...Кунева ще трябва да даде задна като комисар...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Всъщност това за Кунева е типичен пример как може негативно да се манипулира общественото мнение. Комисарите се избират от националните правителства или парламенти (не си спомням точно) - и след изборите ще имаме друго правителство, което ще избере различен комисар. Така че няма начин Кунева да е кандидатствала с идеята, че манипулира някого.
Не разбрах и доста свободната интерпретация на думите на Първанова. На практика всеки пише "щото искам да контактувам с млади хора" и това може да значи хиляди неща - включително, представете си, че наистина иска да контактува с млади хора...
Абе изобщо...
Не разбрах и доста свободната интерпретация на думите на Първанова. На практика всеки пише "щото искам да контактувам с млади хора" и това може да значи хиляди неща - включително, представете си, че наистина иска да контактува с млади хора...
Абе изобщо...
http://e-lect.net - избирай внимателно!
- ники
- Легендарен флуудър
Важното е, че човекът е "контра". А щом е такъв, значи автоматично печели уважението на половин България.
Всъщност за мен гласуване за НДСВ не е точно гласуване против Доган, защото именно те направиха от ДПС политичска сила - ако в предишния парламент влиянието им бе ограничено до 6%-7%, то през 2001г. те вече имаха своите 12% горе-долу, които са си редовни и оттогава държат по три министерства.
Knights of the Cross
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
И аз не го възприемам като гласуване против Доган, особено ако "сините" се окажат прави, че привърженици на ДПС са гласували за НДСВ и Лидер.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- ники
- Легендарен флуудър
Хората, които гласуват за НДСВ, гласуват за някакви реални работи, а не просто за да не са ДПС.